Cautare

4463 de rezultate pentru "reinvierea dragostei de pamant agricol a romanilor" (3.30 secunde)
Raportul Comisiei Europene din 16 mai ar putea sa contina stegulete rosii la unele sectoare din domeniul agricol si sanitar-veterinar. Asa a declarat recent Leonard Orban (foto), secretar de stat in Ministerul Integrarii Europene (MIE).
Proiectul de lege privind modificarea Codului Fiscal a fost aprobat ieri de Senat, cu unele amendamente. Printre acestea se numara respingerea majorarii impozitelor pentru locuintele mari, amanare impozitului agricol si reducerea impozitului pentru microintreprinderi. Modificarile aduse de Guvern Codului fiscal au ajuns si pe masa senatorilor.
Oltenii sunt din ce in ce mai interesati de programul Renta Viagera. Astfel, in ultimele doua luni, la Biroul Judetean de Renta Viagera Dolj au fost depuse aproximativ 140 de dosare, adica 36% din totalul celor depuse de la inceperea programului.
O parte din dosarele depuse de doljeni anul acesta, in cadrul programului Renta Viagera Agricola, au fost trimise inapoi din cauza unor probleme sesizate de reprezentantii Oficiului National de Renta Viagera Agricola (ONRVA).
Retrocedarile de terenuri agricole si forestiere din judet au intrat in impas in conditiile in care buna parte din actele semnate de comisiile locale si cele judetene de fond funciar au fost contestate in justitie.
Aproximativ 13 miliarde de euro va trebui sa cheltuiasca Romania in urmatorii sapte ani, bani care au ca destinatie agricultura si dezvoltarea rurala. Pentru atragerea fondurilor, fermierii romani trebuie sa-si adapteze structura de activitate la modelul european.
Cu toate ca avem una din cele mai mari suprafete de teren agricol din tara, Doljul este si unul din cele mai faramitate judete, fapt ce nu vine in sprijinul unei agriculturi performante. Totusi, oltenii sunt destul de interesati sa se organizeze in grupuri de producatori.
Tinerii care doresc sa-si construiasca o casa in mediul rural nu vor mai plati taxa pentru scoaterea din circuitul agricol si silvic a terenurilor din extravilanul localitatilor, potrivit unui proiect avizat recent de ministrul Agriculturii, Dan Motreanu.
Ministerul Agriculturii a suspendat licitatia pentru selectarea bancii care va gestiona fondurile UE destinate sectorului agricol din Romania. Suspendarea licitatiei a fost cauzata de contestatia depusa de BRD Groupe Société Générale, a declarat purtatorul de cuvant al institutiei, Mara Mateescu, citata de Mediafax.
Ministrul Agriculturii, Decebal-Traian Remes, a prezentat, ieri, la Constanta, Programul National de Dezvoltare Rurala 2007-2013, in baza caruia Romania va primi fonduri europene de peste 8 miliarde de euro in urmatorii sapte ani, iar proiectele pot fi depuse din a doua jumatate a lunii octombrie.
Romania are inca deficiente in sectorul agricol legate in special la identificarea parcelelor de teren, iar Comisia Europeana (CE) va analiza masurile care trebuie luate pe baza auditului aflat in derulare, fara a activa clauzele de salvgardare, a declarat presedintele CE, Jose Manuel Barroso.
Ministerul Agriculturii a acordat sprijinul financiar sub forma bonurilor valorice pentru infiintarea culturilor de toamna pentru 1,5 milioane de hectare de teren agricol, ceea ce reprezinta peste jumatate din suprafata estimata pentru toamna, a declarat Adrian Radulescu, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR).
Datorita relaxarii normelor de creditare si aparitiei de noi jucatori, concurenta pe piata bancara a dat bataie de cap departamentelor de dezvoltare.
Ministerul Agriculturii a lansat licitatia pentru selectarea bancilor care vor gestiona fonduri UE de peste 5,8 miliarde euro, estimate pentru sectorul agricol in perioada 2008-2011. Termenul limita de depunere a ofertelor este 3 martie 2008.
Sectorul agricol romanesc a scazut, in 2007, cu aproape 17% fata de anul precedent, agricultura contribuind cu 6,6% la formarea Produsului Intern Brut (PIB), a anuntat presedintele Institutului National de Statistica (INS), Vergil Voineagu.
Un an agricol foarte bun ar putea contribui cu 1-2 puncte procentuale la cresterea economica in 2008, care ar putea fi peste 7%, nivel peste estimarile bancii centrale, a declarat marti consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru, la un seminar despre fonduri structurale.
Legea asigurarilor agricole a fost adoptata in 2002, cu scopul de a stimula producatorii agricoli sa-si asigure culturile.
Estimarile privind soarta agriculturii romanesti nu sunt dintre cele mai bune, daca tinem cont de delcaratiile presedintelui Interagro, Ioan Niculae. Acesta a afirmat, luni, ca momentul crizei in agricultura nu a venit inca, el va fi pe la sfarsitul lui septembrie, perioada cand va fi reluat ciclul agricol.
Incepand din acest an, agricultorii nu mai primesc subventii considerate ajutor de la stat. Totusi, din luna mai, acestia ar putea beneficia de unele stimulente financiare care sa-i ajute sa-si diminueze cheltuielile.
Intr-un comunicat de presa lansat ieri, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura Olt anunta ca solicitarile de acord prealabil pentru ajutor de stat cu motorina pot fi depuse si in intervalul 9 august - 10 septembrie, la sediile APIA din judet.
google-analytics.com