Cautare

114 de rezultate pentru "rana" (2.48 secunde)
Rana reprezinta o discontinuitate la nivelul pielii, o lipsa de tesut. O rana usoara, precum o taietura, o julitura sau o arsura, se vindeca de obicei intr-un interval de 2-4 saptamani.
In majoritatea cazurilor de taieturi si zgarieturi, principalul pericol este infectia, in special daca rana a fost provocata de o muscatura de om sau animal, daca este profunda sau zdrentuita sau daca nu poate fi curata complet.
Tipuri de caine Exista doua tipuri de rana provocata de muscatura de caine: ... In aces caz, de cele mai multe ori rana necesita cusatura chirurgicala. ... •lasa rana intepata de caine sa sangereze cateva minute (bineinteles, daca sangele nu curge excesiv).
Niste babe spalau rana unui copil muscat, la o fantana, si parca mai aud si astazi pe o baba zicand: "Vezi cateii in rana?" - Nu, nu m-am inselat; baba vorbea despre niste mici catei vazuti in rana copilului.
Senatorul PSD Miron Mitrea scrie pe blogul sau ca Marian Vanghelie a devenit din pata de pe obrazul PSD o "rana urata, hidoasa", "care face un imens rau partidului". ... "Marian Vanghelie, pata de pe obrazul PSD, s-a transformat in rana.
tetani intra de obicei in organism printr-o rana. ... In general, cu cat rana este mai departe de sistemul nervos central, cu atat mai lunga va fi perioada de incubatie.
CAPITOLUL 1 Rana mortalitatii Durerea imi patrunde in inima. ... rana mortalitatii. ... Epoca dupa epoca, filosofii au incercat sa acopere rana mortalitaflii si sa ne ajute sa ne croim vieti armonioase si linistite.
"Cand Geoana n-are ce face, baga ciocu-n fund si-si face rana" Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a sugerat ca Mircea Geoana si-a subminat chiar el pozitia din PSD, declarand ca "atunci cand Geoana n-are ce face, baga ciocu-n fund si-si face rana".
Rana poate fi grava sau minora.
"Stolojan a pus degetul pe rana" Cat priveste recenta iesire la rampa a lui Theodor Stolojan, iesire care a inflamat liderii PNL, deputatul PD Laurentiu Mironescu a gasit-o mai mult decat... ... Precis, fara echivoc, a pus degetul pe rana si a dezvaluit ce stie toata lumea:
Memorandumul de la Calarasi - cu degetul pe rana! ... MEMORANDUMUL DE LA CALARASI - CU DEGETUL PE RANA! Ca urmare:
Primul-ministru Emil Boc, fost primar al municipiului Cluj-Napoca, s-a aratat nostalgic cu privire la functia de edil, spunand ca i se "rasuceste cutitul in rana", atunci cand, in sedinta de Guvern, reprezentantii autoritatilor locale din Cluj au fost sa solicitati sa prezinte situatia din judet.
Pentru ca rana de la referendum nu s-a inchis. Dimpotriva. 7,4 milioane de romani au solicitat, in mod expres, demiterea lui Traian Basescu.
Prezent ieri la o lansare de carte, Ion Iliescu a redeschis o rana abia cicatrizata, afirmind ca statistica romaneasca nu este pusa la punct, deoarece "cifra de 18,5 milioane de votanti la nivelul anului 2012 este o aberatie".
Corect, numai ca a pune degetul pe rana nu inseamna si a vindeca rana! Nu incape indoiala ca, transformat in industrie si in business, fotbalul a ajuns sa depinda de bani ca pestele de apa.
Ca artist, eu percep rasismul, in variatele sale forme si nivele, ca o rana din istoria omenirii. Celor care intretin si promoveaza rasismul, prejudecatile si discriminarea le amintesc ce spunea Nelson Mandela:
Intr-un moment in care clasa politica se face pres in fata presiunilor externe legate de bugetul apararii (pentru care singura explicatie logica este ca se urmareste impulsionarea productiei si vanzarilor de echipamente strategice ale marilor puteri), Vulpescu pune degetul pe rana subfinantarii culturii, care nu poate trai din surse proprii.
Este o poezie superba semnata Jimmy Stanescu, un poet si artist plastic calarasean, care ne poate vindeca orice rana sufleteasca, pe timp de ploaie, intr-o zi de martie.
Daca visezi ca ai sange pe maini este un semn ca ghinionul este in drum spre tine (In special in planul afacerilor).Sange care curge dintr-o rana este semn ca vei suferi o boala sau o pierdere in domeniul afacerilor.Daca visezi haine patate de sange inseamna ca niste prieteni falsi vor sa te tina departe de succes.
Nu trebuie folosita la rani adanci, pentru ca inchide rana automat si daca rana nu e curatata se formeaza infectia.
google-analytics.com