Cautare

560 de rezultate pentru "profesionisti romi" (2.67 secunde)
O alta problema dezbatuta de edilul Mangaliei si delegatia ANL Bucuresti a fost construirea unor locuinte speciale pentru etnicii romi.
Tin minte ca exista un atelier unde erau angajati numai romi din cartierul Obreja din Targu Jiu. Cine le mai da astazi de lucru acestor oameni necajiti?
Atat comisarii de la Garda Financiara cat si angajatii Directiei Generale a Finantelor Publice s-au confruntat in ultima perioada cu asemenea cazuri, fiind cunoscut fenomenul de instrainare a firmelor in speciala catre cetatenii romi din orasul Harlau.
Stephane Hessel crede ca depinde de noi si ca trebuie sa veghem ca societatea noastra sa nu se transforme intr-o societate a celor fara documente, a expulzarilor, a suspiciunilor legate de imigranti, de romi, nu o societate in care se repune in discutie statutul pensionarilor sau ceea ce s-a dobandit prin securitatea sociala, nu o societate in care media se afla in mainile celor bogati...
Proiectul Bancii Mondiale (BM) se va axa pe programele aprobate in luna martie de Guvern pentru familiile cu venituri mici si categoriile vulnerabile, cum ar fi persoanele cu dizabilitati, familiile monoparentale, familiile de romi, precum si familiile sarace din mediul rural, care vor beneficia de imbunatatiri in directionarea cotelor de beneficii din programele de asistenta sociala.
concept store-ul Mesteshukar Butiq, reteaua de afaceri sociale dezvoltate in comunitatile de mestesugari romi, vine cu obiecte de colectie menita sa revalorizeze meseriile traditionale rome cu ajutorul designului contemporan, iar Ecopolis ajunge cu cea mai noua colectie - Deltacraft, care ilustreaza tehnicile si abilitatile mestesugaresti din regiunea Deltei Dunarii si a satelor din judetul Tulcea.
Printre prizonierii trimisi in tabara se aflau evrei, romi, homosexuali, martori ai lui Iehova, polonezi si sovietici. 80% dintre cei adusi la Auschwitz-Birkenau au fost omorati imediat.
Populatia de etnie maghiara inregistrata la recensamant a fost de 1.227,6 mii persoane (6,5%), iar numarul celor care s-au declarat romi a fost de 621,6 mii persoane (3,3%).
Stimati colegi, va invit sa participati la actiunile social-culturale dedicate Zilei dezrobirii romilor, organizate de Centrul National de Cultura a Romilor - ROMANO KHER (CNCR-RK), institutie publica din subordinea Agentiei Nationale pentru Romi.
Mesterii populari sunt prezenti cu ceramica de Horezu si de Corund, obiecte din piele, mic mobilier pictat, oua incondeiate din Bucovina, ii din Breaza, tesaturi fine de borangic, oale, linguri, cauce din Babeni, ibrice de alama de la caldarari romi, marame, scoarte si cergi din Bucovina, Moldova sau Bistrita, icoane pictate cu smerenie pe lemn si pe sticla, pristolnice, zargane si port taranesc din toate zonele etnografice.
Aceasta strategie pentru romi reprezinta mai mult decat un simplu plan de actiune, gandit de sus in jos. Este un proiect prin care, alaturi de reprezentanti ai romilor si de autoritatile locale, am incercat sa gasim solutii adaptate la realitatile fiecarei comunitati in parte.
"Nu vreau sa ma duc la Bruxelles pentru nimic altceva, nu ma pricep la agricultura, nu ma pricep la economie, singurul motiv pentru care ma duc la Bruxelles este pentru promovarea politicilor de incluziune sociala, sa promovez multidimensionalitatea politicilor de incluziune sociala, cei lipsiti de sansa, cei defavorizati si in primul rand pe romi.
In timp ce efectele crizei economice inca se fac resimtite in tara noastra, mii de copii sunt amenintati de perspectiva unei vieti traite in saracie, mai ales in zonele in care privatiunile sunt puternic inradacinate, cum ar fi zonele rurale sau comunitatile de romi.
Basescu a cerut in instanta anularea amenzii, insa Curtea de Apel Bucuresti i-a respins actiunea.In urma cu o saptamana Traian Basescu a fost din nou reclamat la CNCD dupa ce facut o serie de declaratii privind clanurile de romi.
Acestia pregatesc 120 de portii in cadrul Cantinei Masa pe roti (35 de persoane ridica mancarea la sufertas), la 15 persoane mancarea le este livrata acasa pentru ca nu se pot deplasa din diverse motive (de sanatate sau pentru ca sunt persoane in varsta), iar restul de 70 de meniuri in Centrul Romanii (pentru romi).
Era vorba despre romi, femei cu fuste si gabori mustaciosi cu palarii largi, care apareau dimineata, la ora 10.00, cand comerciantii deschideau localurile din Centrul Vechi.
este posibil sa fie vorba de romani, evrei sau romi care au preferat sa nu se declare ca atare (aceste etnii apareau in recensamintele antebelice).
Sansa la o viata mai buna pentru romi inseamna, in primul rand, asigurarea accesului la o educatie de calitate, la un sistem medical adecvat, la un loc de munca si la o locuinta decenta.
este posibil sa fie vorba de romani, evrei sau romi care au preferat sa nu se declare ca atare (aceste etnii apareau in recensamintele antebelice).
Sinistratii romi cazati intr-o scoala au distrus-o aproape complet. Un satean, intors acasa dupa retragerea apelor, statea in mijlocul curtii, intrebindu-se de ce nu vin autoritatile sa-i adune gainile moarte.
google-analytics.com