Cautare

7067 de rezultate pentru "partidele politice" (3.86 secunde)
"Am constat cu amaraciune cum in ultimele zile, sub pretextul unor negocieri cu partidele politice pentru depasirea crizei pe care tot dumneavoastra ati declansat-o, viata politica romaneasca a fost marcata de haos si instabilitate", ii transmite Tariceanu presedintelui.
Corlatean a facut referire la un "aspect fara precedent" si anume faptul ca MAE, prin semnatura secretarului de stat Eugen Tomac, care a fost consilier al presedintelui Traian Basescu, fost candidat al PD-L la europarlamentare in diaspora si coordonator al Departamentului pentru romanii de pretutindeni, a solicitat partidelor politice romanesti, inclusiv PSD, "in termeni foarte fermi, imperativi", sa comunice care sunt reprezentantii partidelor in sectiile de votare, cu nume, prenume, CNP, telefoane si toate coordonatele.
14/2003 a partidelor politice (publicata in Monitorul Oficial nr. ... Partidele politice sunt asociatii cu caracter politic ale cetatenilor romani cu drept de vot, care participa in mod liber la formarea si exercitarea vointei lor politice, indeplinind o misiune publica garantata de Constitutie.
George Maior si-a recunoscut ambitiile politice "George Maior nu are nici o legatura cu scandalul din ograda SRI Tiimis, unde un cetatean care aduna fir vechi a fost omorat in bataie de un caporal al Serviciului.
"In ultimii 13 ani, de cand am intrat in politica, am avut contacte punctuale, sau proiecte politice mai ample, cu aproape toate partidele politice de pe scena politica romaneasca, o formatiune speciala pentru mine fiind Forumul Democrat al Germanilor din Romania (FDGR).
Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice. ... Acest Guvern a fost o solutie, pana la alegerile din toamna acestui an, generata de o situatie de criza si la care au subscris toate partidele politice.
Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice. ... Ii indemn pe colegii parlamentari de la celelalte partide sa lase jos armele politice si sa iasa din paradigma conflictului politic. ... Ca partide politice cu doctrine diferite, putem avea opinii politice diferite despre modul in care trebuie guvernata Romania.
Din aceasta noua pozitie, prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a cerut ieri partidelor politice "sa-si asume institutia prefectului", aratand ca mizeaza in activitatea sa pe sprijinul tuturor fortelor politice care activeaza in judet.
Votul prin corespondenta - expresie a vointei politice comune. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice. ... Numai ca pentru a avea o astfel de lege este nevoie si de dezbateri, de discutii concrete, aplicate intre fortele politice relevante, este nevoie de un consens.
Presedintele PNL a mentionat ca BPC "a adoptat in unanimitate aceasta hotarare" si i-a acordat in calitate de presedinte al partidului "un mandat pentru toata perioada care urmeaza", "pentru declaratii, pentru semnare de acorduri politice, pentru negocieri in vederea acestor acorduri politice".
Analistul politic si economic Vladimir Pasti crede ca Traian Basescu pare mai preocupat de schimbarea institutiilor politice, decat de proiecte de relansare economica. ... "Pietele de capital sunt cele mai sensibile termometre ale vietii politice. ... A doua componenta este stabilitatea conducerii politice si administrative.
Alianta, un mandat in plus Seful statului a mai declarat ca discutiile de marti cu partidele i-au intarit convingerea ca trebuie sa faca ceea ce a promis in campania electorala, fara sa aiba certitudinea ca premierul desemnat va fi in masura sa formeze un Guvern care sa treaca in Parlament din prima incercare.
Noi, acum, si toate partidele din Romania, avem doar membri, nu si simpatizanti. Peste tot, in lumea civilizata, partidele au membri, dar si simpatizanti care sunt un fel de membri, sa le zicem, cu jumatate de norma. ... Asta e o confuzie, o confuzie intre idei si practica mobilizarii politice.
Partidele isi pregatesc candidatii pentru europarlamentare.
In schimb, fiecare formatiune politica urmeaza sa-si stabileasca specialisti care sa elaboreze un proiect de lege pentru reglementarea numirii tuturor procurorilor, inclusiv cel al DNA, formula sustinuta de toate partidele fiind ca acesta sa fie propus de CSM.
Presedintele PSD a anuntat ca, pana la convocarea Parlamentului in sesiune extraordinara, social-democratii vor avea consultari intense cu toate partidele parlamentare. "Sa ne gandim nu numai daca si cand pleaca premierul Tariceanu, ci ce punem in loc", a adaugat Geoana, referindu-se la consultarile cu partidele parlamentare.
Ei au reluat si tema votului de la referendumul din 19 mai, condamnand partidele din "coalitia suspendarii presedintelui" si acuzand majoritatea parlamentara de dezinteres si incompetenta in conducerea tarii.
O alta prevedere foarte importanta care modifica, dupa spusele lui Mircea Toader, chiar gandirea si strategia partidelor politice este cea in care partidele care obtin un scor electoral de sub 5%, sa aiba posibilitatea sa fie totusi repartizate.
Premierul Tariceanu le-a spus ministrilor, la inceputul sedintei de miercuri a Guvernului, ca va transmite partidelor politice o scrisoare prin care ii va invita pe reprezentantii acestora sa semneze acordul privind legea salarizarii bugetarilor, afirmand ca partidele de stanga au un dublu discurs si lanseaza promisiuni fara acoperire.
Sunt convins ca partidele vor cadea de acord asupra acestui obiectiv comun. ... In acest sens, toate partidele trebuie sa renunte la excesul de numiri pe criterii politice.
google-analytics.com