Cautare

233 de rezultate pentru "papa francis" (4.37 secunde)
Papa Francisc a condamnat in termenii cei mai duri de pana acum invazia ruseasca in Ucraina pe care a numit-o "o agresiune armata inacceptabila" si a spus ca Mariupol, asediat cu brutalitate de invadatori, este un "oras martir", dar si ca orasele ucrainene risca sa fie "reduse la a fi niste cimitire" relateaza Reuters.
Papa Francisc a vizitat, ieri, 19 copii refugiati ucraineni aflati la Spitalul de Copii Bambino Gesu din Roma. Tinerii pacienti au fugit din Ucraina in primele zile ale razboiului, care a inceput pe 24 februarie, cand Rusia a invadat Ucraina.
Fostul Papa Ioan Paul al II-lea a fost, la randul sau, foarte prudent in aprecieri, opinia prevalenta in lume fiind ca nu trebuie creditata teoria "ciocnirii civilizatiilor", a lui Samuel Huntington.
Liderul Bisericii Catolice, Papa Francisc, a lansat un apel la adresa sefului Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kiril I al Moscovei, pentru a-si uni eforturile in vederea incheierii ostilitatilor din Ucraina.
De putina tequila", a spus Papa, starnind rasetele celor prezenti. Calugaritele posteaza pe Tik Tok despre viata lor din manastiri.
Conducerea de la Kremlin a transmis, prin purtatorul de cuvant Dmitri Peskov, ca este pregatita sa discute cu Statele Unite ale Americii si cu Papa Francisc despre o solutie care sa duca la pace in Ucraina.
Papa Benedict al XVI-lea va fi ingropat alaturi de 90 de Papi in cripta bazilicii Sf. ... Papa Benedict al XVI-lea a murit la varsta de 95 de ani, dupa ce a fost rapus de boala.
Papa ii roaga pe credinciosi sa nu uite de surorile si fratii lor ucraineni. Suveranul Pontif se gandeste si la mamele care si-au pierdut fiii in razboi.
Papa Francisc sustine ca regula celibatului este una temporara. Celibatul le-a fost impus preotilor catolici in secolul al XI-lea. Biserica din Germania i-a cerut Papei anularea casatoriei.
Papa Francisc a fost internat, miercuri, la spitalul Gemelli din Roma, unde va fi supus unei operatii abdominale, a anuntat Vaticanul intr-un comunicat, potrivit Reuters.
Papa Francisc a surprins in ultima vreme cu unele luari de pozitie referitoare la homosexualitate si "placerea sexuala", asa cum a numit-o El.
Documentele includ, desigur, si o mentiune privind faimosul zbor U-2 din data de 1 mai 1960, pilotat de Francis Gary Powers, inceput de pe un aerodrom din orasul pakistanez Peshawar si incheiat cand aeronava "a fost doborata de o racheta sol-aer sovietica".
Monica Frassoni, copresedinte al grupului ecologist, a obtinut 145 de voturi, comunistul francez Francis Wurtz, presedinte al grupului Stanga Unita Europeana/Stanga Verde Nordica, 48 de voturi, iar danezul Jens-Peter Bonde, presedintele factiunii eurosceptice Independenta si Democratie, 46 de voturi.
Candidatul PSD la Presedintia Romaniei a dezvaluit ca titlul cartii, "Incredere", a fost inspirat de o conversatie si o conferinta la Harvard cu "unul din principalii sociologi, politologi americani", Francis Fukuyama.
Una din traducerile ce au ajuns populare a fost cea a lui Richard Francis Burton, diplomat, militar, explorator si impatimit al culturii africane.
Florina Kendrick Roberts este originara din Cluj, fiica unor renumiti profesori universitari si a ramas in America, dupa ce a fost selectionata de FRANCIS FORD COPOLLA, din 11.000 de actrite, sa interpreteze rolul primei mirese a lui Dracula, in ecranizarea de succes care a incasat 100.000 000 de dolari.
Dupa cum spunea celebrul Francis Bacon cunoasterea inseamna putere, iar intr-un final cultura - prin ea insasi ca mostenire culturala si prin oamenii de cultura - va fi cea care ne va ajuta sa ne pastram identitatea si demnitatea ca popor, asa cum a facut-o de-a lungul istoriei.
Francis Ford Coppola (Youth Without Youth, 2007), Radu Gabrea (Prea mic pentru un razboi atat de mare, 1970, Dincolo de Nisipuri, 1973, Rosenemil, 1993), Manole Marcus (Actorul si salbaticii, 1975), Mircea Daneliuc (Cursa, 1975, Editie Speciala, 1980), Alexa Visarion (Inghititorul de sabii, 1981), Nicolae Margineanu (Flacari pe comori, 1987, Un om in Loden, 1979,), Nicolae Breban (Printre colinele verzi, 1971), Dinu Tanase (La capatul liniei, 1982), Mircea Dragan (Columna, 1968, Bratele Afroditei, 1978), Mircea Moldovan (Totul se plateste, 1986, Andrei Blaier (Momentul adevarului, 1989).
In 2009, a realizat un nou film Un homme et son chien in regia lui Francis Huster, care, insa, a fost un esec comercial.
Si cu toate acestea, fraza aparuta intr-o lucrare publicata in aprilie 1953 de James Watson si Francis Crieck este una dintre cele mai faimoase afirmatii stiintifice care a deschis drumul catre cunoasterea celui mai misterios si deocamdata de nepatruns element al vietii in general si al celei umane in special, molecula de ADN.
google-analytics.com