Cautare

2569 de rezultate pentru "notele la romana" (4.63 secunde)
Relatia Bucuresti-Chisinau a evoluat in ultimii 5 ani, de cand presedinte al Romaniei e Traian Basescu, de la o aparenta relaxare, la degradarea continua ce a culminat cu declararea ambasadorului roman drept persona non grata si introducerea de vize, pana la regasirea vechilor sentimente fratesti.
Limba romana provine din limba sanscrita a dacilor! ... Ideea principala, subliniata in niste studii foarte competente ale unor lingvisti autohtoni, dintre care unul face chiar nota aparte, este ca limba romana reprezinta limba primordiala, practic singura limba din Europa.
Senatorul Ion Rotaru a sustinut o declaratie politica, de la tribuna Senatului Romaniei, intitulata:
Limba romana provine din limba sanscrita a dacilor! ... (continuare) In Antichitate vorbeau peste tot romana! Ma refer la limba taraneasca, ea fiind cea originara.
Voluntarii PSD au finalizat duminica seara calculul notei finale, dupa ce au adunat toate notele de pe panourile amplasate timp de cinci zile in trei locuri din municipiu:
Liderul liberal a facut public, intr-o conferinta de presa, continutul celor doua dosare ale sale care au ajuns la CNSAS. ... Numele celor despre care ar fi fost relatarile sunt anonimizate, iar continutul informarilor nu exista la dosar.
Potrivit analizei GANDUL din cele 250.000 de mesaje secrete schimbate intre diplomatii americani 830 provin de la ambasada SUA din Bucuresti. Dintre acestea, 368 sunt trecute la categoria UNCLASSIFIED, 424 - CONFIDENTIAL, si 38 - SECRET. In total, 1022 de documente care fac referire la Romania.
De exemplu, o analiza politica, economica sau filozofica care sa scoata la iveala ce guverneaza "cu adevarat" faptele de suprafata si care sa indice astfel ceea ce merita sa fie retinut.
Un profesor de economie de la un colegiu a declarat ca nu a picat vreodata pe cineva la examen, dar ,odata a picat o grupa intreaga.
Studentii de la ASE, clienti ai Orange, isi pot afla notele prin SMS Orange Romania, cel mai mare operator local de telefonie mobilă, a incheiat un parteneriat cu Academia de Studii Economice (ASE) prin care ofera studentilor posibilitatea de a afla notele obtinute la examene prin SMS, imediat dupa ce au fost afisate pe pagina personala.
Irina-Maria Manea) De la faimosul filosof Platon avem sintagma si conceptul de iubire platonica. Da, poate ca deriva de la el, dar semantica conceptului este departe de ceea ce intelegea el prin iubire.
Deputatul conservator Bogdan Liviu Ciuca este multumit de faptul ca limba romana isi va relua statutul de limba nationala in regiunile in care populatia romana este minoritara.
de 50 de ani in limba romana La 1 august 1963, pe unde scurte, Deutsche Welle transmitea prima emisiune in limba romana. ... Acestea ar fi in doar cateva cuvinte, liniile de forta ale emisiunilor difuzate in cei 50 de ani de existenta a programului in limba romana.
Ce poti sa mai zici cand auzi ca un proaspat posesor de diploma de bacalaureat, plecat in vacanta la casa memoriala a unui cunoscut scriitor roman, zice ca nu vrea sa coboare sa intre in respectiva locuinta, pe motiv ca sunt conditii meteo nefavorabile si poate omul nu e oricum acasa?
In fata amenintarilor Rusiei si Ucrainei, Basarabia si-a proclamat independenta la 24 ianuarie/6 februarie 1918. Sfatul Tarii, care cuprindea reprezentanti ai tuturor nationalitatilor, a adoptat, la 27 martie/9 aprilie 1918, cu majoritate de voturi, hotararea Basarabiei de a se uni cu Romania.
Pe 22 decembrie 1989, o retea secreta de rezistenta a PCR a deschis focul (I) (Autor:Sebastian Rusu) Istoricul Constantin Corneanu a declarat pentru Jurnalistii.ro ca anumiti cetateni considera ca Revolutia Romana din Decembrie 1989 a devenit pe parcursul tranzitiei dificile la democratie si la economia de piata din ultimii 28 de ani, vinovata de esecul unei societati si implicit a unui sistem politic.
Senatorul Titus Corlatean, ministrul Afacerilor Externe, a sustinut o declaratie politica referitoare la decizia Curtii Constitutionale de la Chisinau de recunoastere a limbii romane drept limba oficiala, declaratie pe care o puteti citi in continuare.
Posta Romana ar putea percepe din 2007 un comision mai mic decat cel prevazut de lege, de 1,3%.
INSTITUTUL CULTURAL ROMAN DIN BUCURESTI SI DE FILIALELE SALE DIN STRAINATATE Ziua Culturii Nationale este sarbatorita si de Institutul Cultural Roman din Bucuresti si de filialele sale din strainatate BUCURESTI • Astfel, Institutul Cultural Roman de la Bucuresti celebreaza Ziua Culturii Romane, marti, de la ora 18.00, prin intermediul evenimentului "Gala Tinerilor Scriitori", in cadrul caruia va fi decernat premiul pentru cartea de poezie a anului 2012 si vor fi desemnati Tanarul Poet, Tanarul Prozator si Tanarul Critic literar ai anului 2012.
Duminica, vor fi organizate, in Parcul Titan din Capitala, o serie de evenimente, editia din acest an fiind dedicata scriitorului Lucian Blaga, de la a carui nastere se implinesc 120 de ani.
google-analytics.com