Cautare

3686 de rezultate pentru "ministeru invatamantului ecaterina spiruharet 2009" (3.15 secunde)
Circumstante atenuante pentru Hardau In timp ce textul motiunii depuse la Senat il acuza pe actualul ministru al Educatiei, democratul Mihail Hardau, ca "a devenit rapid groparul invatamantului romanesc", ca examenele nationale "au fost fraudate" si ca achizitionarea microbuzelor scolare s-a facut "la suprapret", interventiile semnatarilor documentului au fost mult mai ingaduitoare.
Mihai Voicu a fost propus ministru delegat pentru relatia cu parlamentul, iar Marko Bela ministru de stat pentru coordonarea activitatilor din domeniile culturii, invatamantului si integrarii europene.
Noul pachet de legi din domeniul invatamantului a fost lansat, in 17 decembrie 2007, in dezbatere publica.
Presedintele Traian Basescu a declarat vineri ca regreta faptul ca Mircea Miclea nu a rezistat mai mult in functia de ministru al invatamantului, "pentru ca, in mod cert, eram mai departe cu reforma din educatie".
De data aceasta ministrul invatamantului a recomandat ca anul scolar sa inceapa pe furis, fara niciun fel de intrunire, de informare, fara niciun fel de pregatire psihologica, ca si cum nu ar fi vorba de niste copii si tineri veniti dupa trei luni de vacanta sau care incep un nou ciclu scolar, ci am avea de-a face cu niste robotei, unii adusi pentru prima data intr-o scoala, altii veniti dupa o revizie electornica de trei luni de zile.
In plus, unitatilor de invatamant li se ia si o sursa de venit extrabugetara, care, desi infima, este totusi binevenita in conditiile finantarii insuficiente a invatamantului", a declarat prof.
'Poate cel mai mare rau adus invatamantului din Romania a fost politizarea. Prin acest proiect de lege facem un pas inainte spre ceea ce inseamna depolitizarea invatamantului in Romania, atat in invatamantul preuniversitar, cat si in invatamantul universitar.
Si ni se spune pentru ca am obtinut Legea Invatamantului. Am obtinut eliminarea unor discriminari din Legea Invatamantului, dar pentru aceste drepturi am platit cu varf si indesat intr-un an de zile", afirma senatorul UDMR Gyorgy Frunda.
Ministerul a alocat 5.500.000 de lei pentru premierea celor mai bune 11 universitati din tara pentru activitatile lor din domeniul invatamantului, cercetarii stiitifice si managementului academic.
Apelul de propuneri este deschis organizatiilor din statele participante la programele pentru dezvoltarea invatamantului pe termen lung, iar cererile de finantare pot fi facute doar de consortii formate din organizatii care sa provina din cel putin cinci tari europene.
Impletind in mod armonios si eficient activitatile didactice si stiintifice cu cele organizatorice-manageriale in domeniul invatamantului medical si al cercetarii stiintifice, a indeplinit mai multe functii:
Partidul Social Democrat si-a asumat, prin programul de guvernare USL, spijinirea educatiei drept pilon fundamental al societatii romanesti, edificarea unui model profesionist si responsabil al invatamantului romanesc, bazat pe promovarea valorilor fundamentale ale culturii, stiintei si moralei.
Asta am facut si eu, ca ambasador al acestui proiect care da un suflu nou invatamantului profesional din Romania, a declarat Teo Trandafir.
Romania are una dintre cele mai mari rate de abandon scolar din Europa, cu aproape 20% dintre elevi care renunta la scoala inainte de finalizarea invatamantului obligatoriu de 10 clase.
Printre reprezentantii autoritatilor prezenti la eveniment se numara Zoica Vladut, Director Adjunct al Centrului National de Dezvoltarea Invatamantului Profesional si Tehnic (C.N.D.I.P.T), Tudor Turcu, Consilier al primarului Sectorului 6, si Ionel Puscas, Consilier Local al Sectorului 6.
Reorganizarea invatamantului romanesc potrivit cerintelor contemporane. Reasezarea structurilor invatamantului pe baze democratice si umaniste. Eliminarea dogmelor ideologice care au provocat atatea daune poporului roman si promovarea adevaratelor valori ale umanitatii.
Aceste propuneri, care par sa aiba girul ministrului tehnocrat al invatamantului, sunt in contradictie cu adevaratele nevoi de educare si formare ale copiilor si tinerilor nostri, mai ales date fiind vremurile complicate pe care le traim in care supertehnologizarea, individualismul, societatea dominata de valorile materiale mai mult decat de cele spirituale ne indeparteaza de trecutul nostru si ne priveaza de o gandire personala si colectiva orientata spre viitor, fiind exacerbat preocupati doar de prezent.
Asa ca, din lipsa de ocupatie, romanul isi indreapta atentia, jumatate revoltat, jumatate amortit si deja obisnuit cu asemenea practici, catre "senzationalul” ministru al Educatiei, Alexandru Athanasiu, care, alaturi de cei anteriori, mai pune o scandura la cosciugul invatamantului romanesc.
Ceea ce se evidentiaza ca fiind problema cea mai grava in criza invatamantului mioritic este lipsa de autoritate a corpului profesoral in fata tinerilor inca neformati din punct de vedere educational.
Se incearca a se pune pe seama ministrului PD-ist Mihail Hardau toate pacatele invatamantului din tranzitie. ... S-ar evidentia astfel ca intamplarile de la examenele din acest an isi au radacinile in pacate de esenta, atat ale invatamantului in tranzitie, cat si ale societatii romanesti:
google-analytics.com