Cautare

3653 de rezultate pentru "micul matematician 2012 timisoara" (8.52 secunde)
Pentru ca Ontanu face politica de peste 40 de ani, are o mare experienta politica acumulata in mai multe partide, nu mai zic ca e si general cu doua stele, iar eu doar un matematician", scrie Dan Cristian Popescu pe blog.
As indrazni sa spun ca nici Nicusor Dan nu ar fi altceva decat un astigmatism al jocului politic, un matematician ratacit prin viata, simpatic, dar de nevotat.
Petrache Poenaru (1799 - 1875) - inginer si matematician fondator al Colegiilor Nationale din Bucuresti si Craiova, inventatorul stiloului, creator al steagului Romaniei moderne.
12 ianuarie 1665, Castres, Franta) a fost un avocat, functionar public si matematician francez, cunoscut pentru contributiile sale vaste la diferite domenii matematice, precursor al calculului diferential, geometriei analitice si calculului probabilitatilor.
Mary Somerville, o cunoscuta cercetatoare a secolului 19, a fost cea care i-a facut cunostinta luiADA LOVELACE cu Charles Babbage, un matematician, filosof, inventator si inginer mecanic, considerat a fi "parintele" informaticii pentru ca a fost primul care si-a imaginat conceptul de masina de calculat programabila
El a intrat in istorie ca filosof si matematician, insa in antichitate ar fi fost mai cunoscut drept liderul spiritual al unui cult obsedat de numerologie, transmigratia sufletului uman si, bizar, efectele negative ale boabelor de fasole.
Supusi la aceasta incercare prin conferirea acestei capacitati de catre o sfera extraterestra (un fel de metaconstiinta), 3 oameni de stiinta (un psiholog, o biochimista si un matematician) - deci persoane educate - cad victima propriilor temeri si incep sa-si materializeze fricile lor patologice, riscand in final sa se omoare unul pe celalalt.
Daca extraterestrii exista, atunci ei ne evita, pentru ca din punct de vedere matematic, pana acum, ar fi trebuit sa ne viziteze, a afirmat un matematician, in cadrul unei intalniri a matematicienilor din America.
Fie spus, ca sa mai si ne descretim fruntea, daca asta ar deveni regula, un matematician ori un informatician ar putea lesne stabili in cat timp ar surveni extinctia speciei umane, ramasa fara urmasi si lasand Terra in stapanirea altor vietuitoare.
Dirk Helbing este un fizician, matematician si sociolog german, care lucreaza la proiectul Living Earth Simulator dezvoltat de Institutul de Tehnologie din Zurich, proiect care implica realizarea unui sistem urias de computere, capabil sa simuleze aproape orice tip de eveniment care ar putea avea loc pe Pamant.
Schimbarea obiceiurilor ar putea fi foarte utila pentru evitarea anumitor forme de cancer, dar in cazul altora nu va avea niciun efect, a spus Cristian Tomasetti, bio-matematician si profesor de oncologie la Johns Hopkins.
John Forbes Nash, nascut in 1928, matematician american, laureat al Premiului Nobel. Cunoscut publicul larg datorita filmului lui Ron Howard, A Beautiful Mind Diagnostic.
Matematician de formatie, doctor in stiintele matematice, Dan D. Farcas a facut parte din echipa care a contribuit la realizarea unuia dintre primele calculatoare electronice din Romania - Mecipt-1.
Ceea ce am si facut si astfel am putut vedea Parisul, Florenta si Viena.) La congres am primit din partea unui matematician mexican invitatia sa tin doua cursuri la Politehnica din Mexico City.
Ceea ce am si facut si astfel am putut vedea Parisul, Florenta si Viena.) La congres am primit din partea unui matematician mexican invitatia sa tin doua cursuri la Politehnica din Mexico City.
Dobrescu Dupa un doctorat la Paris sub conducerea unui mare matematician, Eugen Dobrescu se intoarce la Bucuresti, unde detinea un post de asistent la Universitate.
Dobrescu Dupa un doctorat la Paris sub conducerea unui mare matematician, Eugen Dobrescu se intoarce la Bucuresti, unde detinea un post de asistent la Universitate.
Cel batut era un universitar, intors nu de multa vreme de la Paris cu un doctorat in matematici, obtinut sub conducerea unui mare matematician al vremii, Gaston Darboux.
Fiind matematician, sunt obisnuit sa vorbesc despre lucruri logice si normale. In al doilea rand, se vorbeste mult prea mult despre acest subiect, iar obiectivitatea a fost de multe ori inlocuita cu dusmanie si ura.
E vorba de savantul Nicholas Georgescu-Roegen (1906-1994), ilustru om de stiinta, cu preocupari plurivalente -matematician, statistician, fizician, convertit apoi la studiul economiei.
google-analytics.com