Cautare

635 de rezultate pentru "liste" (5.08 secunde)
PNL si PD au disponibilitatea de a evalua o candidatura pe liste comune la Parlamentul European, desi protocolul nu contine prevederi in acest sens, iar o decizie va fi luata pana la sfarsitul lui decembrie, a declarat, luni seara, dupa sedinta CNC, purtatorul de cuvant al Aliantei, Adriean Videanu.
Liderii Aliantei au convenit ca liberalii si democratii sa mearga pe liste comune la euroalegeri. Liberalii s-au aratat "dispusi sa ingroape securea razboiului", mentinand in schimb propunerea de candidatura pe liste comune la Parlamentul European.
"Canalul de scurgere dintre PNL spre PLD s-a oprit odata cu plecarea lui Gheorghe Flutur" Senatorul Vosganian s-a aratat putin mai transant in aceasta privinta, sustinand in continuare ca PNL este pregatit la fel de bine pentru o continuare a colaborarii cu PD, prin participarea pe liste comune la alegerile pentru Parlamentul European dar si pentru o participare pe liste separate, lucru care ar arata de la sine situatia de facto a Aliantei:
"Sunt foarte bucuros ca mergem pe liste separate. ... De asemenea, premierul a mai apreciat ca in spatele deciziei democratilor de a participa pe liste separate la alegerile pentru Parlmentul European sta Traian Basescu, la fel cum au declarat, tot ieri, si alti liberali din prima linie a partidului.
Vicepresedintele PD, Cezar Preda, a declarat ieri, in cadrul unei emisiuni, ca PNL a santajat PD in ceea ce priveste participarea pe liste comune la alegerile europarlamentare cu suspendarea presedintelui. ... A santajat cu participarea pe liste comune cu procesul de suspendare al presedintelui", a afirmat Cezar Preda.
"Dupa 17 ani de vot proportional pe liste de partid, sistemul electoral nu si-a atins scopul. ... Candidatii de pe liste treceau prin pixul presedintelui de partid".
PNL si PSD, pe liste comune la alegeri Buzatu i-a acuzat totodata pe liberali ca s-au aliat cu PSD, partid care va controla de fapt guvernul Tariceanu.
Ei au tinut astfel sa contrazica o teorie emisa de presedintele Traian Basescu, potrivit careia "oricine stie sa numere pana la cinci" este constient ca UDMR si UCM sau alte formatiuni sunt obligate de pragul electoral sa candideze pe liste comune.
"De ani de zile vezi cum politicienii pe care i-ai votat pe liste motaie in Parlament sau iti vad de propriile interese. ... Pentru ca in viitor sa poti alege oameni, nu liste.", le transmite Traian Basescu vizitatorilor de care se bucura site-ul sau.
Fostul presedinte tine sa reaminteasca si faptul ca votul pe liste de partid a fost introdus la propunerile facute de Radu Campeanu si Corneliu Coposu, incepand cu alegerile din mai 1990.
Presedintele Comisiei de validare, Marian Sarbu, a prezentat raportul Comisiei, potrivit careia, in caz de vacanta a mandatului de deputat ales pe liste de candidati, supleantii ocupa locurile devenite vacante in ordinea in care sunt inscrisi in liste, daca pana la data validarii pentru ocuparea locurilor vacante, partidele sau formatiunile politice pe listele carora au candidat supleantii confirma in scris ca apartin acestora.
La Consiliul Judetului, spre exemplu, fiecare formatiune trebuie sa depuna liste cu 43 de candidati. ... Probabil s-a apreciat ca nu e cazul sa fie trecute atatea persoane pe aceste liste atata timp cat nu exista decat sanse minime pentru ca acestea sa obtina mandate de alesi judeteni.
"Se discuta ca aceasta alianta PD-La€"PRM nu a fost facuta doar pentru functia de vicepresedinte al Senatului, pentru Corneliu Vadim Tudor, ci si pentru un proiect comun, care inseamna omorarea votului uninominal si revenirea la votul pe liste, precum si o impingere a alegerilor catre martie anul viitor", spune Dan Nica.
Saptamana viitoare vom definitiva aceasta lista, si 10 -15 lideri ai PNŢCD la nivel national se vor regasi pe aceste liste, urmand ca PNŢCD sa nu isi mai depuna alte liste", a spus Cristian Busoi.
Liderul PD-L, Emil Boc, a anuntat, luni, ca Biroul Permanent National al partidului a validat listele de candidati pentru 33 de judete si ca prim-vicepresedintele partidului, Theodor Stolojan, nu figureaza pe niciuna din aceste liste.
Au fost depuse liste complete din partea a noua partide politice iar trei formatiuni politice si-au desemnat candidatii doar pentru o parte din colegii.
Nu stiu cat face parte din normalitate intentia de a merge pe liste si a pune sefii de organizatii pe liste...
Condusi de secretarul general, Liviu Dragnea si de liderul PSD Iasi, Gheorghe Nichita, o parte din liderii moldoveni de filiale au incercat sa profite de anuntul lui Ion Iliescu de retragere din functii pentru a flutura pericolul pierderii voturilor delegatilor la Congres in cazul in care nu se va gasi o formula mai normala ca alternativa la propunerea votului inchis pe liste.
Liderul PSD Victor Ponta a declarat, astazi, ca il felicita atat pe presedintele reales al PNL, Crin Antonescu, cat si pe contracandidatul acestuia, Ludovic Orban, mentionand ca, desi prin votul pe liste liberalii au un deficit de democratie interna, spera ca acesta sa fie recuperat.
Ponta le-a sugerat senatorilor si deputatilor de Gorj sa voteze motiunea, indiferent de culoarea politica, pentru ca au fost alesi pe liste uninominale si nu pe liste de partid.
google-analytics.com