Cautare

3612 de rezultate pentru "lista cursuri transplant" (2.89 secunde)
Programul de transplant hepatic de la Fundeni cunoaste un moment de dezvoltare fara precedent (Autor: Cornelia Stanciu - AGERPRES) Programul de transplant hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni a cunoscut anul acesta o dezvoltare fara precedent, a declarat intr-un interviu acordat AGERPRES prof.
Meritul este al personalului implicat in activitatile de transplant, al Agentiei Nationale de Transplant si al Ministerului Sanatatii De la inceputul anului si pana in urma cu cateva zile, s-au inregistrat 103 donatori de organe in moarte cerebrala, ceea ce situeaza Romania in randul tarilor cu o activitate de transplant buna, semnaleaza, medicul Victor Zota, coordonatorul programului national pentru transplant.
Transplantul de organe, la superlativ in medicina romaneasca In 2014, vor fi trei programe nationale de sanatate etalon, pentru cancer, diabet si transplant 2013 este un an record pentru transplantul de organe:
In curand, transplant de pancreas, la Fundeni Aparatele de perfuzie a organelor ex vivo, de ultima ora, vor permite ca mai multe organe sa fie transplantate Echipele de transplant hepatic de la Institutul Clinic Fundeni si de transplant cardiac de la Tg.
Mariustuca.ro / Centru de Transplant de Celule Stem la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (Autoare: Magda Marincovici) La Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB) a fost inaugurat, azi, un centru de transplant de celule stem, al patrulea din tara noastra.
Magda Marincovici) Lista de asteptare pentru un transplant medular in cazul pacientilor cu leucemie se va scurta foarte mult odata cu extinderea capacitatii sectiei de transplant medular de la Institutul Clinic Fundeni (ICF) si intrarea in functiune a Registrului National al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice (RNDVCSH).
Toti au in comun o noua viata datorita unui transplant de organe. ... Pentru Gheorghe Penea prima saptamana post transplant a fost teribila.
Radu Deac este noul director executiv al Agentiei Nationale de Transplant Profesorul doctor Radu Deac, personalitate a chirurgiei cardiovasculare, este noul director executiv al Agentiei Nationale de Transplant, numit de ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.
2013, un salt in medicina de transplant. ... Magda Marincovici) Intr-un deceniu de existenta a Agentiei Nationale de Transplant (ANT), cu exceptia anului 2009, s-a inregistrat o crestere constanta a numarului de transplanturi. ... Irinel Popescu, directorul Centrului de Chirurgie si Transplant Hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni.
Congresul Mondial IASGO de la Bucuresti marcheaza, totodata, 50 de ani de la realizarea, in 1963, la Denver (SUA), a primului transplant de ficat din lume, performanta medicala apartinand prof.
O asemenea crestere a impus in anul 2014 deschiderea unui al doilea program de transplant hepatic la Spitalul "Sf. ... Dar si in celelalte tipuri de transplant s-au inregistrat progrese. ... Speram ca acest important tip de transplant sa revina cat mai curand la cotele anterioare si chiar sa le depaseasca.
Marsul persoanelor care sunt in viata datorita unui transplant (Autoare: ... este data la care echipa profesorului Irinel Popescu a realizat prima operatie reusita de transplant hepatic de la donator decedat.
Radu Deac - directorul executiv al Agentiei Nationale de Transplant, vicepresedinte al Academiei de Stiinte Medicale Numele profesorului doctor Radu Deac este legat de zeci de mii de interventii chirurgicale pe cord deschis si inchis, de primul transplant de inima unui caine, de prima inlocuire de valva cardiaca biologica si de efectuarea operatiilor de transplant cardiac la om.
Proiectul Trei generatii pentru maine isi propune sa sprijine femeile din Bucuresti care sunt in cautarea unui loc de munca, oferindu-le cursuri gratuite de baby sitter, educator specializat, menajera, competente antreprenoriale, competente sociale - civice si competente informatice si sprijin pentru inceperea unei afaceri.
Am satisfactia de a anunta ca o lucrare a profesorului Velculescu la care a participat si Centrul de Chirurgie Generala si Transplant Hepatic Fundeni va aparea, in curand, in revista Nature. ... Abordarea multidisciplinara a acestor patologii este constanta la Centrul de Chirurgie Generala si Transplant Hepatic Fundeni.
La inceputul lunii aprilie s-a efectuat in premiera in Romania un transplant cu celule stem pentru regenerarea sistemului nervos central. ... Tehnica de transplant utilizata este originala sise bazeaza pe experienta cu celule stem dobandita de mine in SUA si pe adaptarea unor protocoale publicate in ultimii ani.
noua lista de medicamente compensate intra invigoare la 1 iulie 2013 Printr-o noua lege, ce ar putea fi aplicata din 1 ianuarie 2014, salariul de baza al unui medic primar din sistemul public ar putea ajunge la peste 1.000 de euro, fata de 1.800 de lei cat este in prezent, a anuntat ministrul Eugen Nicolaescu.
In fiecare an, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Dolj incearca sa-i ajute pe someri, organizand cursuri gratuite de calificare in diverse domenii.
Cercetatorii de la Etablissement Francais du Sang, Aquitaine-Limousin (Franta) au implementat o metoda noua pentru multiplicarea celulelor stem procesate din sangele ombilical, pentru a se putea obtine cantitatea necesara unui transplant. ... Succesul unui astfel de transplant este asigurat de un numar cat mai mare de celule.
al IX-lea Congres National de Nefrologie, Dializa, Transplant Renal si Acces Vascular, cu participare internationala. ... Raymond Vanholder, presedintele Asociatiei Renale Europene si Asociatiei Europene de Dializa si Transplant (ERA-EDTA) si prof.univ.dr.
google-analytics.com