Cautare

430 de rezultate pentru "italian" (7.52 secunde)
Europarlamentarii romani Marian Jean Marinescu si Sebastian Bodu i-au adresat ieri lui Nelli Feroci Ferdinando, ambasadorul italian pe langa Uniunea Europeana, o scrisoare deschisa in care protesteaza fata de discursul agresiv al politicienilor italieni atunci cand vine vorba de romani.
Ministrul de externe Cristian Diaconescu a respins ieri solicitarea omologului sau italian Franco Frattini, care spusese ca Romania trebuie sa dea garantii ca nu va mai trimite infractori in Italia, si a aratat ca romanii si italienii au drepturi egale, neputandu-se vorbi de o vina anticipata.„Romanii au drepturi si libertati egale cu cele ale italienilor sau ale oricaror cetateni europeni.
Discutia despre stabilirea unei vizite a presedintelui roman la Moscova a intervenit in contextul in care ministrii Serghei Lavrov si Cristian Diaconescu au fost intrebati daca au vorbit despre eliminarea intermediarilor in procesul de furnizare de gaze rusesti catre Romania si despre eventuala cooptare a tarii noastre in proiectul gazoductului ruso-italian South Stream.
Guvernul italian invocase secretul de stat pentru a cere Curtii Constitutionale sa renunte la judecarea unor agenti americani si italieni, acuzati de rapirea unui suspect de terorism.
De asemenea, vizita are ca scop stabilirea unor canale directe de colaborare si comunicare intre oficiali si reprezentanti ai Parlamentului italian si cei romani.
Ei sunt desfasurati in estul Kosovo, sub comandament italian. Primii militari spanioli au venit in Kosovo in 1999. Spania este una dintre cele cinci state din UE care nu au recunoscut independenta Kosovo, printre care si Romania.
duminica), Alianta Nationala inceteaza sa existe, apare Poporul Libertatii, iar dragostea noastra pentru poporul italian va continua", a declarat la incheierea lucrarilor ultimului congres al AN liderul acestuia, Gianfranco Fini (foto), presedintele Camerei Deputatilor din Parlamentul de la Roma.
Seful guvernului italian Silvio Berlsuconi (foto) a fost ales duminica la conducerea noului partid Poporul Libertatii (PDL), la congresul de infiintare a acestei formatiuni de dreapta care vrea sa obtina votul a 51% dintre italieni.
Fara sa clipeasca, seful guvernului italian a explicat ca pur si simplu vrea fete noi la Parlamentul European. Tinerele i-au multumit public pentru aceasta sansa cu orice ocazie.
Seful guvernului italian Silvio Berlusconi (foto) a anuntat marti ca va da explicatii in Parlament in legatura cu acuzatiile de coruptie care i s-au adus cu ocazia procesului fostului sau avocat britanic David Mills, condamnat in februarie la patru ani si jumatate de inchisoare.
Au existat insa si cateva situatii punctuale cand cele trei delegatii din Romania au votat ca un bloc, contrar indicatiilor primite de la familiile politice europene, in special pe chestiunea drepturilor cetatenilor UE de a se stabili si a lucra in alt stat, in contextul masurilor luate de guvernul italian", a declarat Doru Frantescu, directorul Institutului European pentru Democratie Participativa - QVORUM.
Candidatul PDL la europarlamentare Monica Macovei si premierul italian Silvio Berlusconi, care conduce lista partidului sau in toate cele cinci regiuni electorale italiene, fac parte din lista cu cele mai proaste 12 candidaturi - "12 terrible candidates" - pentru alegerile europene din 4 - 7 Iunie pentru Parlamentul European, data publicitatii joi la Bruxelles de catre Partidul Socialistilor Europeni (PES).
Vreau ca aceasta despartire sa fie una discreta, nu un divort in stil italian, asa cum ne-au obisnuit politicienii, mai ales ca sunt multi oameni in PSD pe care ii stimez si la a caror prietenie tin".
Grupul este format din deputatii socialisti europeni si eurodeputatii Partidului Democrat italian, denumirea sa fiind Grupul Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European (GAPSD).
"Consideram ca nu trebuie sa existe tratamente netransparente fata de Romania, consideram ca facilitatea fondurilor europene trebuie sa fie mentinuta drept o mare sansa pentru aceasta tara si chiar si in acest sens, la nivelele relevante ale institutiilor europene sustinerea Romaniei din partea Italiei nu va lipsi", a evidentiat ministrul italian.
Fostul judecator italian anticoruptie Antonio Di Pietro (foto) a cerut joi sustinerea comunitatii internationale impotriva unei legi controversate promovate de premierul Silvio Berlusconi, care vrea astfel sa se apere de justitie, ceea ce ar duce la o dictatura.
Primul-ministru Emil Boc va efectua in perioada 16-17 septembrie o vizita la Roma, la invitatia omologului sau italian Silvio Berlusconi.
Cotidianul italian L‘Occidentale aminteste ca este prima data dupa 1989 cand un guvern cade din cauza unei motiuni de cenzura adoptate de Parlamentul din Romania.
Premierul italian Silvio Berlusconi a suferit o fractura la nivelul nasului si si-a pierdut doi dinti dupa ce a fost victima unui atac cu ocazia unui miting, in orasul Milano.
Europarlamentarul italian a evidentiat ca este foarte incantat de ideile pe care le-a prezentat Ciolos. "El a dovedit la audieri ca isi propune sa faca exact ceea ce asteapta majoritatea deputatilor PE de la el.
google-analytics.com