Cautare

870 de rezultate pentru "invatamant" (3.65 secunde)
Totusi, daca inteleg motivul luarii acestei decizii, si anume acela de a nu mai face de ras sistemul de invatamant, chit ca problemele nu vor disparea, nu inteleg ce si-ar fi imaginat initiatorii acestei hotarari ca rezolva cu ea.
Se tot plang in schimb toti, de la presedinte, oameni politici si pana la ultimul dascal, ca educatia din unitatile de invatamant romanesti lasa serios de dorit.
Paza scolilor mi se pare o chestie mai importanta decat desele schimbari ale sistemului de invatamant si decat eternele lamentari ale tuturor, pe acest subiect. Pentru ca degeaba oferi educatie de calitate daca nu oferi siguranta copiilor care calca pragul unei institutii de invatamant.
Premierul Adrian Nastase, prezent la plecarea convoiului in teritoriu, a apreciat ca aceste echipamente vor folosi pentru informatizarea mai rapida a unitatilor de invatamant romanesti. ... Calculatoarele, cumparate din Romania, vor fi predate autoritatilor locale, care le vor repartiza, apoi, unitatilor de invatamant din mediul rural.
Centrele bugetare care functioneaza pe langa unitati de invatamant din municipiul Botosani vor trebui reorganizate. ... Personalul angajat in centrele bugetare va fi redistribuit pe unitati de invatamant, urmand ca fiecare scoala sa aiba cate un contabil.
Agerpres informeaza ca membrii Comisiei de invatamant din Senat au adoptat marti cu majoritate de voturi raportul la Legea Educatiei Nationale, 6 parlamentari votand pentru. ... Opozitia PSD-PNL detine majoritatea in Comisia de invatamant.
Fiu de subofiter de militie ca si dumneavoastra, s-a angajat dupa absolvirea liceului (in perioada 1992-1993) sergent la o unitate apartinand Ministerului Apararii Nationale, de unde a intrat in politie ca subofiter (sofer), iar ulterior a fost avansat ofiter, desi nu avea terminata facultatea (de drept), pe care a absolvit-o la Universitatea de Vest Vasile Goldis din Arad, in forma de invatamant la distanta, in perioada 2004-2005 (aproximativ in aceeasi perioada in care ati absolvit-o si dumneavoastra).
Prin Constitutie, persoanele apartinand minoritatilor nationale din Romania se bucura de dreptul de reprezentare in Parlament, de dreptul de exprimare in limba materna in fata instantelor de judecata si de dreptul la invatamant in limba materna.
De asemenea, potrivit Statutului Personalului Didactic alte doua sporuri cum sunt cel de suprasolicitare neuropsihica, prin care se acorda 3% pentru fiecare transa de vechime in invatamant in functie de anii pe care i-a acumulat personalul din invatamant, acesta rezultand, la fel ca si sporul de stabilitate, prin inmultire cu salariul de incadrare de unde rezulta o baza pentru acest spor.
ßi eu sunt suparat ca s-a votat in comisia de invatamant asa cum s-a votat si sunt suparat si pe colegii mei din UDMR.
Comisiile pentru invatamant din Senat si Camera Deputatilor au respins joi, cu 17 voturi a€žpentrua€œ (reprezentantii PSD si PRM, dar si PD, PC si UDMR), 4 voturi a€žimpotrivaa€œ (ale reprezentantilor PNL) si 2 abtineri (ale parlamentarilor PD), proiectul de buget pentru Ministerul Educatiei pe 2006.
Romanii din diaspora vor avea dreptul de a studia in Romania la toate nivelurile si formele de invatamant, potri-vit unui proiect de lege supus dezbaterii publice de MAE. De asemenea, ei vor putea obtine, prin concurs, burse de studiu in Romania, la orice nivel si forma de invatamant.
Purtatorul de cuvant al PSD, senatorul Cristian Diaconescu, a declarat dupa sedinta Biroului Permanent National ca formatiunea sa va depune in cursul acestei saptamani doua motiuni, una simpla privind situatia din invatamant si una de cenzura, anuntata mai demult.
Democratii sa nu uite ca Paloma a fost doi ani de zile inspector sef PSD in invatamant". Dupa aceasta apreciere deloc magulitoare, liberalul Puiu Hasotti a revenit insa la sentimente mai bune in ceea ce priveste Partidul Democrat.
Adrian Moisiu, membru al Comisiei pentru invatamant din Camera, a sustinut ca decizia de a introduce actul normativ pe ordinea de zi a plenului deputatilor este incorecta, deoarece nu a fost stabilit un termen-limita pentru depunerea raportului comisiilor reunite.
Acesta a adaugat ca una dintre vestile imbucuratoare de ieri este si aceea ca Guvernul a aprobat ca suma de 13 mii de miliarde de lei de la bugetul de stat sa fie alocata unitatilor de invatamant.
Statutul minoritatilor nationale a stat timp de aproape cinci luni in dezbaterea comisiilor de invatamant, juridica si pentru drepturile omului ale Camerei, fiind analizate doar 18 articole din totalul de 78.
Consilierul judetean Victor Manea este convins ca solicitarile din invatamant sunt, la aceasta ora, exagerate, in conditiile in care "nu se poate recupera peste noapte ce nu a dat PSD-ul". ... "Interesele liderilor sindicali din invatamant au ramas, probabil, tot la PSD.
Romanii au preluat, in sfarsit, modelul occidental si au instaurat cate un consiliu de administratie la conducerea fiecarei unitati de invatamant.
Banii au fost repartizati insa consiliilor locale, fara a mai exista si o hotarare a CJ privind impartirea sumelor pentru salariile personalului din invatamant provenite din rectificarea bugetara.
google-analytics.com