Cautare

470 de rezultate pentru "inundatii" (4.80 secunde)
Zilnic, primarii din zonele afectate de inundatii raporteaza un numar din ce in ce mai mare de case cazute.
Directia Judeteana pentru Protectia Plantelor (DJPP) Dolj a terminat ieri prima etapa a dezinsectiei aeriene, urmand ca in urmatoarele zile avioanele sa survoleze din nou zonele afectate de inundatii si sa imprastie solutia menita sa decimeze roiurile de tantari.
In urma unei reevaluari rapide a locuintelor din Rast afectate de inundatii, facuta de reprezentantii Inspectoratului de Stat in Constructii (IST), MTCT a hotarat sa construiasca doar 298 de locuinte.
Toata floarea cea vestita a vietii politice locale social-democrate a facut, in cursul zilei de ieri, o vizita in localitatile Oltina si Ostrov, pentru a constata progresele care s-au facut pana la momentul de fata, dupa inundatii, precum si pentru a prezenta obiectivele vizate pentru reabilitare.
"Sunt inscris in PD inca din luna iunie pentru ca nici Geoana, nici Diaconescu si nici Mitrea nu au venit sa vada ce s-a intamplat in localitatea pe care o conduc dupa inundatii.
Europarlamentarul Adriana Ticau a cerut Uniunii Europene sprijin pentru statele afectate de seceta si inundatii. Interventia a fost facuta luni seara in plenul Parlamentului European, cind Adriana Ticau a vorbit despre situatia agricultorilor europeni.
Traian Basescu s-a aflat si sambata in judetul Suceava, unde a participat, la Radauti, la Comitetul pentru Situatii de Urgenta convocat pentru examinarea situatiei create de gravele inundatii ce s-au abatut asupra partii de sus a Moldovei.
Traian Basescu l-a catalogat drept "imbecil" pe un ministru, in contextul in care le-a vorbit sambata, la Neptun, primarilor despre felul in care a fost gestionata situatia in zonele afectate de inundatii din nordul Moldovei.
Deputatul PD-L de Suceava Dumitru Pardau a cerut miercuri Guvernului sa aloce resurse tuturor judetelor afectate de inundatii, indiferent de partidele din care provin alesii locali si judeteni. ... El a facut un apel la solidaritate, aratand ca scopul comun este reconstructia zonelor afectate de inundatii.
Social-democratii acuza guvernul ca a impartit preferential banii pentru refacerea infrastructurii afectate de inundatii. ... Dupa inundatii, guvernul a alocat 2,5 milioane lei judetului Botosani.
Pe langa consolidarea unor cladiri de importanta nationala, vor mai fi facute investitii si pentru reducerea riscului la inundatii si alunecari de teren pentru care se vor aloca 101 milioane de dolari.
Pe de alta parte, Romania intentioneaza sa obtina finantari si din Fondul Solidaritatea al Uniunii Europene pentru reabilitarea zonelor afectate de inundatii. In sedinta de Guvern de joi, Executivul a decis infiintarea unei comisii pentru accesarea fondurilor comunitare de solidaritate, in vederea acoperirii pagubelor produse de inundatii.
Acesta este bilantul provizoriu al distrugerilor produse de grindina, ploi si inundatii in judetul Galati in ultima luna de zile, pagubele fiind estimate la aproximativ 20 de miliarde de lei Ploile torentiale au provocat de departe cele mai multe pagube detinatorilor de terenuri agricole din judet, afectind 2.175 ha, conform estimarilor efectuate de specialistii in teritoriu ai Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Galati.
„Sigur ca in zonele afectate de inundatii, mai ales in Vrancea, unde drumurile au fost distruse, turistii straini nu mai vin.
Guvernul a adoptat, in sedinta de ieri, noua acte normative privind alocarea de fonduri pentru sinistrati si pentru refacerea zonelor afectate de inundatii.
Oficialii Sapard nu au stiut sa spuna cat s-a pierdut in al doilea val de inundatii. „Cu inundatiile din ultima perioada inca avem de lucru.
Primul-ministru a aratat ca este posibil ca 2005 sa se incheie cu un deficit bugetar in jurul a 1% din PIB - eventual chiar sub acest nivel, si asta in pofida fondurilor suplimentare de peste un miliard de lei (10.000 de miliarde de lei vechi) alocate sanatatii si a pagubelor provocate de inundatii.
Potrivit analistilor de pe piata imobiliara, zona de sud este mult mai inalta decat restul zonelor din Bucuresti si, implicit, protejata de inundatii. ... De asemenea, sudul este o zona protejata, lucru demonstrat de recentele inundatii.
Recentele inundatii si alunecari de teren, eventualitatea unui cutremur de mare magnitudine sunt numai cateva dintre ratiunile pentru care autoritatile iau din nou in calcul introducerea unei asigurari obligatorii pentru locuintele cetatenilor.
Din datele Ministerului Agriculturii reiese ca peste 40.000 de hectare din 13 judete au fost afectate de inundatii, cele mai mari suprafete fiind inregistrate in judetele Dolj, Giurgiu, Tulcea, Calarasi, Mehedinti si Timis.
google-analytics.com