Cautare

470 de rezultate pentru "inundatii" (4.21 secunde)
Rechizite gratuite pentru tot parcursul anului, 800.000 de lei pentru fiecare copil din localitatile doljene afectate de inundatii si bani pentru reabilitarea scolilor.
Centrul Regional de Formare Profesionala (CRFP) organizeaza cursuri de maistri in constructii si practica pe santierele din comunele afectate de inundatii pentru persoanele care vor sa ajute la ridicarea caselor luate de ape.
Licitatiile organizate de Agentia Nationala pentru Locuinte pentru alegerea firmelor care se vor ocupa de reconstructia caselor din localitatile doljene afectate de inundatii l-au bagat de tot in ceata pe subprefectul de Dolj, Nicolaie Giurgiteanu.
Constanta a fost ferita anul acesta de inundatii catastrofale, potopurile din anii trecuti ramanand sa alimenteze doar cosmarurile celor care la un moment dat si-au vazut existenta amenintata de furia apelor.
Romania a cerut Kievului sa-si dea acceptul pentru ca o echipa de experti hidrologi romani sa se deplaseze in zonele afectate de inundatii din Ucraina, pentru a face o evaluare a situatiei, dupa ce ministrul de interne Cristian David criticase comunicarea deficitara cu autoritatile din tara vecina.
Presedintele Traian Basescu a facut luni un apel la solidaritate fata de cei afectati de inundatii catre autoritatile statului, politicieni, simpli cetateni sau firme, recomandand in acelasi timp ca aceste evenimente dramatice sa nu fie politizate.
"Sunt multe comunitati locale care au datorii in urma distrugerilor care au fost la inundatii in perioada trecuta dar si grabirea programului operational sectorial pe Mediu, pentru ca are in vedere acest program, alocarea de resurse pentru a preveni alte inundatii in Romania.
Un ministru roman a provocat furie pentru ca a dat pantofi cu toc unor femei afectate de inundatii in Romania, scrie The Telegraph. ... Ministrul turismului, aflata in vizita in localitatile afectate de inundatii, le-a facut sinistratilor cateva cadouri neinspirate:
Potrivit acestuia, pagubele totale produse de inundatii se ridica la "sute de milioane de euro". ... "Vegheati sa fie eliberate imediat autorizatii de constructie pentru cei care si-au pierdut casele la inundatii. Nu vom reconstrui case exact in zona unde este pericol de inundatii.
CNS "Cartel ALFA", UGIR 1903 si Federatia Patronala din Ramura Industriei Chimice si Petrochimice solicita Guvernului, printr-o scrisoare deschisa, promulgarea unei ordonante de urgenta care sa modifice, pe o perioada de 6 luni, Codul Fiscal Avind in vedere situatia de criza din tara, amploarea dezastrului provocat de inundatii si necesitatea unor actiuni grabnice de reconstructie, cele trei confederatii sindicale si patronale cer primului ministru sa adopte un act normativ, prin care sponsorizarile acordate pentru sinistrati de catre persoanele juridice si fizice sa fie deductibile din impozit, fara limita de suma.
In conditiile in care Romania a convenit cu FMI un deficit bugetar de 0,75% pentru 2005, prin declaratia de ieri ministrul anticipeaza ca pagubele produse de inundatii ar putea sa dea peste cap deficitul stabilit.
Pierderile pricinuite de inundatii ar putea atinge 2-3% din PIB De asemenea, fostul ministru crede ca si in cazul deficitului de cont curent va exista un derapaj, iar potrivit evaluarilor sale, acesta ar putea trece de 8,5%.
Nu se poate ignora ca au existat inundatii si ca sunt necesare aceste cheltuieli suplimentare“, ne-a spus Neacsu.
Majorarile de preturi au fost determinate direct de inundatii, care au stricat culturile pe sute de mii de hectare, dar si pentru ca se speculeaza deja criza de pe piata a acestor alimente.
Principala cauza a acestei ieftiniri o reprezinta recentele inundatii care au afectat foarte multe localitati din apropierea Bucurestilor. ... Acum insa a aparut teama de inundatii. ... Astfel, la inceputul anului viitor, pretul terenurilor va reveni la valoarea de dinainte de inundatii, este de parere Radu Zilisteanu.
Prefecturile din doua treimi din judetele tarii au fost avertizate de specialistii hidrologi asupra pericolului producerii unor inundatii, in urma ploilor insemnate cantitativ, prognozate pentru astazi in 33 de judete, informeaza Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA).
Numarul judetelor afectate de inundatii a scazut la 5, iar cel al localitatilor ce au avut de suferit de pe urma viiturilor a ajuns la 137, a anuntat, luni, secretarul de stat in MIRA, Victor Paul Dobre, potrivit caruia situatia ramane sub monitorizare.
Cei aproape 200 de participanti, fermieri, directori ai Directiilor Agricole din tara, cercetatori în agricultura, academicieni, profesori si lectori straini specializati pe agricultura tarilor din estul Europei, firme de asigurare din agricultura, reasiguratori din strainatate, staff-ul pentru România al Bancii Mondiale, parlamentari si membri ai Ministerului Agriculturii, au pus cap la cap datele din agricultura româneasca si au propus solutii de gestionare a crizelor.  Seceta si inundatiile, marile încercari Intensificarea crizelor din agricultura, pricinuite de schimbarile climatice tot mai frecvente în România (în principal, seceta execesiva, inundatii pe arii extinse, vijelii puternice), reprezinta principala cauza a pagubelor din agricultura româneasca.
cutremure, alunecari de teren si inundatii. ... Conform dispozitiilor Legii nr.260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren si inundatiilor, republicata, proprietarii de locuinte au obligatia sa isi asigure locuintele impotriva a trei riscuri de calamitati naturale (cutremur, alunecari de teren si inundatii).
Senatorul PSD Constanta, Nicolae Moga, a participat la sedinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta - Grupul de Suport Tehnic pentru Inundatii si Accidente la Constructii Hidrotehnice, reunit joi, 22 mai 2014, in Sala Ovala din cadrul Prefecturii judetului Constanta.
google-analytics.com