Cautare

1227 de rezultate pentru "institutul" (3.34 secunde)
Programul simpozionului dedicat aniversarii a 25 ani de la primele alegeri libere din 20 Mai 1990 Sedinta se desfasoara sub inaltul patronaj al SENATULUI ROMANIEI si este organizata de catre Institutul National pentru Studiul Totalitarismului, Institutul Revolutiei Romane din Decembrie 1989 si Asociatia Neguvernamentala Clubul C.P.U.N.
Ministrul Apararii a spus, la randul lui, ca in doua saptamani, maxim trei, va veni, impreuna cu colegul de la Sanatate, Florian Bodog, cu un proiect de act normativ prin care sa preia Institutul.
Institutul precizeaza ca tot mai multe companii europene iau in calcul transferarea productiei in Romania, deoarece salariile din noile state membre UE incep, deja, sa se apropie de nivelul din Occident.
Printr-o nota transmisa Agentiei Mediafax, Institutul National de Statistica (INS) neaga ca ar fi comunicat agentiei informatii cu privire la evolutia preturilor de consum in primele zece zile ale lui august. „Institutul nu efectueaza calcule pentru determinarea indicelui preturilor de consum la nivelul unei decade.
Institutul de Cercetari Chimice si Tehnica Aplicata Craiova, care se ocupa cu producerea compusilor anorganici cu fosfor, cu tehnologiile din industria amoniacului, acidului azotic sau acidului sulfuric, se regaseste, de asemenea, in planul AVAS care detine integral capitalul social de aproape doua miliarde de lei.
Institutul National de Statistica anunta pentru noiembrie 2005 un salariu mediu net pe economie in crestere cu 4,3 procente fata de luna precedenta.
De asemenea, comisarul european a mai efectuat vizite si la Institutul National de Fizica a Pamantului, precum si la Institutul National de Cercetare si Dezvoltare in domeniul Microtehnologiilor.
In vederea pregatirii pentru aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, Institutul National de Administratie, scoala practica dedicata formarii profesionale de excelenta pentru functionarii publici, are in proiect organizarea unor cursuri de specializare, in cadrul carora experti din cadrul Agentiei de Plati Pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit urmeaza sa efectueze module de pregatire pe profile si specialitati sau cursuri de specialitate in cadrul INA.
O analiza realizata de Buletinul Analize si Sinteze, editat de SGA Romania - Institutul de Consultanta Imobiliara Ltd. Buletinul editat de Institutul de Consultanta Imobiliara scoate la iveala situatia actuala a terenurilor agricole, caracterizata de preturi mici si cerere ridicata.
Potrivit datelor publicate ieri de Institutul National de Statistica (INS), o mare parte a deficitului din primele trei luni, de circa trei miliarde de euro, a fost determinata de schimburile cu state membre ale Uniunii Europene, care detin cea mai mare pondere in comertul exterior, de peste 70%.
Proiectul mentionat este implementat de Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta in parteneriat cu Centrul Italian pentru Studii Avansate in Turism si Promovare Turistica, Camera de Comert si Industrie a Bulgariei, Institutul National de Cercetare in Turism (Bulgaria), Institutul de Studii in Turism (Malta), Uniunea Profesorilor din Malta (Malta), Federalberghi, Uniunea Italiana a Muncii, Asociatia Transnationala pentru Formare si Mobilitate Profesionala-Bucuresti, Facultatea de Stiinte Economice - Universitatea Ovidius Constanta, Centrul pentru Formare si Mobilitate Profesionala al Republicii Slovenia, Sindicatul Lucratorilor din Sectorul Ospitalitatii si Turismului (Slovenia).
Dar pentru a se apuca de lucru - fondurile necesare le-au fost promise de mai marii de la Institutul National, statisticienii trebuie sa-i convinga pe colegii lor de palier, revolutionarii, sa se mute cateva etaje mai jos si sa permita astfel Directiei de Statistica sa se extinda.
Cat priveste participarea la congres, decanul Facultatii de Medicina Dentara din Constanta a amintit pe Cinthya Pine, decanul Facultatii de Medicina Dentara din Liverpool (Marea Britanie), care sta aproape tot timpul anului in SUA, la Institutul de Cercetare Dentara din aceasta tara.
Productia agricola a scazut cu 17,7%, in anul 2007, comparativ cu anul precedent, iar cea mai mare cadere a fost inregistrata la productia vegetala (-28,7%), indica datele prezentate luni de catre Institutul National de Statistica (INS).
Ritmul de crestere economica in Romania va incetini puternic in urmatoarele sase luni, desi evolutiile actuale sunt satisfacatoare, iar inflatia se va reduce in trimestrul al treilea, potrivit mai multor economitti intervievati de institutul CESifo al Universitatii de la München.
Diferentele dintre salariul mediu net din companiile private si salariul mediu net la nivel national, stabilit de Institutul National de Statistica, s-au redus in acest an fata de 2007, cele mai mari discrepante mentinandu-se la nivelul managementului firmelor, potrivit PricewaterhouseCoopers (PwC).
Pentru a rezolva problema lipsei angajatilor din banci, Institutul Bancar Român vrea sa deschida la Râmnicu Vâlcea un centru de pregatire profesionala a adultilor. ... Institutul Bancar Român este membru al European Banking Training Network (EBTN), din care fac parte 34 de institute bancare europene.
Pentru cresterea eficacitatii utilizarii etichetarii din punctul de vedere al eficientei energetice a aparatelor electrocasnice, institutul a initiat un proiect de Hotarire de Guvern prin care propune crearea unui laborator care sa realizeze un program national de testare de control a aparaturii de acest fel.
Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) va infiinta o fundatie, Institutul de Management in Asigurari (IMA), avand ca membru fondator unic organismul de supraveghere si control al pietei de asigurari.
În subordinea ministerului va fi Agentia pentru Serviciile Societatii Informationale, iar institutia va coordona Institutul National de Cercetare-Dezvoltare în Informatica si Institutul National de Studii si Cercetari pentru Comunicatii.
google-analytics.com