Cautare

1227 de rezultate pentru "institutul" (3.35 secunde)
O prezenta romaneasca remarcabila la Carnavalul de la Venetia, expoziția Zestrea by Liliana Turoiu este un eveniment cultural organizat de Primaria Municipiului Bucuresti, prin creart - Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti, Institutul Cultural Roman si Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia, cu sprijinul Primariei Venetia, al Ateneo Veneto si VELA SPA si al partenerilor de traditie:
- 1956 - A absolvit in Bucuresti Scoala Medie de Arte Plastice - 1966 - Institutul de Arte Plastice Nicolae Grigorescu Bucuresti, Profesori Ignat Bernarik, Spiru Chintila, Ion Popescu Negreni, Gheorghe Saru si Catul Bogdan.
Jandarmii si politistii din Judetl Bihor beneficiaza in perioada15 - 28 februarie de testari gratuite pentru depistarea infectiei cu virusul hepatitei C, in cadrul celei mai vaste campanii nationale de testare gratuita, initiata recent de Alianta Pacientilor Cronici din Romania, impreuna cu Institutul National de Boli Infectioase "Prof.
De exemplu, predecesorul Agentiei Nationale a Medicamentului a fost Institutul pentru Controlul de Stat al Medicamentului si Cercetari Farmaceutice, care s-a transformat in autoritate nationala a medicamentului, conform legislatiei europene, dar s-a renuntat la cercetare fara sa se ia o masura compensatorie disparitiei acestui domeniu.
Magda Marincovici) Lista de asteptare pentru un transplant medular in cazul pacientilor cu leucemie se va scurta foarte mult odata cu extinderea capacitatii sectiei de transplant medular de la Institutul Clinic Fundeni (ICF) si intrarea in functiune a Registrului National al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice (RNDVCSH).
Cercetatorii de la Institutul Pasteur care trag acest semnal de alarma au descoperit ca bacteriile patogene reactioneaza prin gene de rezistenta. ... Cercetatorii de la Institutul Pasteur au aratata ca, in doze mici, antibioticele din clasa aminoglicozide favorizeaza acumularea de gene rezistente la majoritatea bacteriilor patogene.
Potrivit cordonatorului de proiect al Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA), Razvan Bancescu, din ianuarie si pana la inceputul lunii mai au reclamat ca au fost atacate de caini fara stapan 1.929 de persoane, dintre care 1.123 au fost muscate, in timp ce la Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals" au ajuns peste 4.000 de copii si adulti, in aceeasi perioada.
In octombrie 1963, venea la Institutul "CI Parhon". ... Este profesorul Constantin Dumitrache, care de 50 de ani, vine zilnic la Institutul ' CI Parhon '.
Analizele efectuate de Institutul National de Recuperare Medicina Fizica si Balneoclimatologie Directia de Sanatate Publicas Mures, Centrul de Sanatate Publica Tg-Mures si Institutul de Cercetari si Proiectari Miniere din Cluj Napoca arata ca Argila Albastra de Raciu are in componenta nu mai putin de 41 de minerale si oligoelemente, fiind in acest moment cu adevarat unica.
Institutul National pentru Medicina Complementara si Alternativa (INMCA) in colaborare cu Societatea Romana de Acupunctura, Societatea Romana de Homeopatie si Universitatea Titu Maiorescu Bucuresti.
Eden Line este prezent cu un stand in cadrul celui de-al 3-lea Congres National de Medicina Integrativa cu Participare Internationala, Al 23-lea Congres National de Acupunctura, Al 28-lea Congres National de Homeopatie de la Bucuresti, organizat de Institutul National de Medicina Complementara si Alternativa, la Universitatea "Titu Maiorescu" Bucuresti in perioada 7 - 10 noiembrie 2013.
Flora intestinala, aliat contra cancerului Unele bacterii potenteaza raspunsul imunitar al pacientului care face chimioterapie Cercetatorii de la Institutul Pasteur au demonstrat ca bacteriile care colonizeaza intestinul nostru ne pot ajuta in lupta contra tumorilor maligne.
Liana Gheorghe, sef de sectie la Institutul Clinic Fundeni, 633.080 romani sunt infectati cronic cu VHC. ... De asemenea, incepand din 2014, va fi implementat Registrul national al hepatitelor, specialistii de la Institutul "Matei Bals" fiind in faza de finalizare a acestuia.
Dana Stanculeanu, de la Institutul Oncologic "Alexandru Trestioreanu", Profesor Asociat Dr. ... Florin Mihaltan, presedintele interimar al Societatii Romane de Pneumologie, Institutul de Pneumologie "Marius Nasta", Bucuresti, UMF Carol Davila Bucuresti si Cezar Irimia, presedintele FABC.
Irinel Popescu, seful Centrului pentru boli digestive si transplant hepatic din cadrul Institutul Clinic Fundeni, presedintele Academiei de Stiinte Medicale, spune ca, "dupa 115 transplanturi de ficat efectuate de la inceputul anului si pana acum si, evident, avand in vedere cresterea constanta a numarului de transplanturi de la an la an, este firesc sa creasca numarul acestora la aproximativ 150, in 2014.
Aurelia Ion, studenta moarta in accidentul aviatic din Apuseni, va fi inmormantata cu onoruri militare Aurelia Ion, studenta in anul V la Institutul Medico-Militar din Bucuresti, care si-a pierdut viata in accidentul aviatic din Cluj, va fi inaintata la gradul de locotenent si va fi inmormantata cu onoruri militare.
Institutul National al Cancerului (INC) din Franta estimeaza ca aproximativ o treime dintre cancere ar putea fi evitate, daca s-ar pune accentul pe preventie. ... Institutul de Supraveghere Sanitara din Franta estimeaza ca intre 5% si 10% dintre cancerele diagnosticate sunt legate direct de factorii de mediu:
Din ultimele date ale Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din Institutul National de Sanatate Publica si ale Centrului National de Gripa din cadrul INCDMI "Cantacuzino" reiese ca, ain saptamana a opta a anului 2014, in tara noastra, activitatea gripala este de intensitate medie, morbiditatea prin infectii respirtorii acute fiind mai crescuta decat in saptamana precedenta, incadrandu-se in nivelul asteptat".
Potrivit datelor furnizate de Institutul de Pneumologie "Marius Nasta", pe baza raportului OMS, in UE, Romania este tara cu numarul cel mai mare de cazuri de tuberculoza multidrogrezistenta (TB-MDR), o forma grava de tuberculoza la care bacilul a dobandit rezistenta la cel putin doua tuberculostatice.
Pentru stoparea consecintelor acestui fenomen, la Institutul National de Boli Infectioase "Matei Bals" a fost lansat proiectul "Imbunatatirea prevenirii si controlului HIV/SIDA si a hepatitei B si C in Romania".
google-analytics.com