Cautare

1333 de rezultate pentru "inspectoratul scolar braila" (3.17 secunde)
Dupa cum am mai semnalat in numerele anterioare ale Cotidianului Replica de Constanta, dupa demisia celor doi inspectori Petrica Miu si Constantin Caracoti, de la conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, au iesit la lumina toate neregulile din interior.
Fostul inspector scolar general al ISJ Timis, Dumitru Tomoni, a fost suspendat din PNL pe o perioada de sase luni, din cauza unor "aprecieri" facute de acesta la adresa Biroului Permanent al PNL Timis.
Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj in colaborare cu inspectorii invatamantului primar au decernat, ieri, 296 de premii si mentiuni, dintre care 46 de premii speciale, celor mai buni elevi din clasele I-IV. Festivitatea de premiere a elevilor a fost gazduita de Grupul Scolar Industrial "Energetic" din Craiova.
Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean, Daniel Negrean, vizita ministrului a durat cateva ore, timp in care a vizitat scolile cu clasele I-VIII din Valea lui Mihai, Tarcea, Rosiori, gradinita din Pestis, sala de sport din Biharia si Liceul din Vadu Crisului.
Pedelista Diana Busoi a acuzat-o sâmbata pe Ersilia Oprescu, sefa Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), ca a demis mai multi directori de unitati scolare din Dolj pe criterii politice.
In Constanta, potrivit datelor Inspectoratului Scolar Judetean, 330 de profesori pensionari predau in unitatile de invatamant din judet.
In contextul discutiilor despre legile ce tin de protectia copilului, Presedintele Senatului a pus in discutie si oportunitatea realizarii unui act normativ bazat pe principiul "niciun copil nu este lasat in urma", referindu-se la aspecte ce tin de scolarizare, de abandonul scolar, de abandonul scolar la copiii rromi, care este de trei ori mai mare decat in randul copiilor majoritari.
Ironia face ca termenul-limita de depunere a ofertelor sa fie foarte apropiat de incheierea anului scolar 2011-2012. ... Numai ca, in Dolj, nici o societate comerciala nu a depus pana acum vreo oferta, desi consiliul judetean a organizat mai multe licitatii de-a lungul anului scolar.
probleme emotionale si de comunicare, cresterea absenteismul scolar si chiar a tendintei de abandon. ... Potrivit datelor din 2013, ce rezulta dintr-un studiu UNICEF si Ministerul Educatiei, rata abandonului scolar in Romania este de 17,5%, in crestere in ultimii cinci ani.
Cel mai scump proiect a fost desfasurat de Grupul Scolar Industrial "CFR" Craiova - suma totala ridicandu-se la peste 280.000 de euro, dupa care au urmat Liceul de Chimie si Grupul Scolar Industrial "Electroputere" Craiova - cu proiecte in valoare de cate 263.000 de euro.
Inceputul de an scolar inseamna pentru Curtea Veche Publishing si Casa Regala a Romaniei reluarea eforturilor de promovare a lecturii in randul copiilor, de data aceasta prin proiectul "Cartile copilariei in scoala ta".
Data de 20 iunie a marcat debutul vacantei de vara pentru elevii din invatamantul preuniversitar, vacanta ce se va incheia pe 14 septembrie, anul scolar 2014-2015 fiind programat sa inceapa pe 15 septembrie.
Prezentate in detalilu la pagina http://profi.ro/salveaza_destine/, proiectele din acest an abordeaza probleme foarte variate, de la sanatatea copiilor si pana la prevenirea abandonului scolar sau eliminarea violentei din scoli :
In cadrul interventiei de astazi va voi aduce la cunostinta o problema cu care se confrunta mii de parinti la fiecare inceput de an scolar. Peste numai cateva zile, clopotelul va suna pentru prima oara pe holurile scolilor din tara noastra, anuntand inceperea unui nou an scolar.
Una dintre noutatile acestui an scolar este semnarea unui contract educational intre unitatile de invatamant cu parintii sau tutorii copiilor, in care vor fi stabilite drepturile si obligatiile reciproce ale partilor.
De 15 ani, Martin Szalai din Targu-Mures, este psiholog scolar. ... "Drogurile ii imping pe tineri la suicid" Pentru ca norma efectivului de elevi a unui profesor consilier scolar este de 800 de elevi si pentru ca salariul nu ii motiveaza, de multe ori si psihologii au nevoie de psihologi.
- Faptul ca s-a prelungit anul scolar cu zece zile, pana pe 26 iunie, se simte, pentru ca noi, in anii trecuti, pe data de 15 iunie - 18 iunie, practic, aveam hotelurile pline, era prima serie in care ne intrau turisti si aveam hotelurile cu un grad de ocupare de 80-85%.
Potrivit unui ordin al ministrului Educatiei Nationale, Valentin Popa, anul scolar 2018-2019 va incepe pe data de 10 septembrie 2018. ... Pentru clasele terminale din invatamantul liceal, anul scolar se incheie in data de 31 mai 2019, iar pentru clasa a VIII-a, in data de 7 iunie 2019.
Si-n aceasta tara europeana, cand noul an scolar bate la usa, scolile sunt mai mult nepregatite decat pregatite.
Sunt schimbari in structura anului scolar 2022-2023, atat in ce priveste notarea elevilor, cat si perioada de cursuri si vacante. Pentru elevii din invatamantul prescolar, primar, gimnazial, dar si cei de liceu, anul scolar 2022-2023 va incepe luni, 5 septembrie 2022.
google-analytics.com