Cautare

283 de rezultate pentru "gripa" (3.08 secunde)
Deci, putem face gripa tot anul, inclusiv la minus 25 de grade Celsius, daca am conditiile care favorizeaza aparitia ei. ... - Vaccinarea de gripa se face pe parcursul intregului sezon gripal. ... - Si aveti cazuri de gripa? ... Gripa a inceput, dar nu suntem in epidemie. Avem cazuri de gripa A(H3N2).
o mutatie genetica lasa organismul fara aparare in fata virusului gripal O mutatie genetica ar putea fi cauza formelor foarte severe de gripa depistate la copil, sustine un recent studio franco-american, prezentat in editia online Le Point.
Gripa aviara a ajuns sa nu mai sperie pe nimeni. In ciuda faptului ca zilnic se raporteaza noi focare de gripa aviara, in noi regiuni ale tarii, populatia si in special autoritatile au ajuns sa trateze acest pericol ca pe ceva normal, ca pe o situatie cotidiana.
Senatul a respins motiunea simpla a PSD pe tema gripei aviare, intitulata "Gripa lui Flutur", cu 64 de voturi "impotriva", 49 de voturi "pentru" si doua abtineri, in ciuda sperantelor social-democratilor care prevazusera ca vreunul dintre aliati va trada.
Gripa aviara pe care ne-o tot indeasa pe git marii specialisti, ca pe o untura de peste, se va dovedi si de acesta data mult mai putin periculoasa decit devalizarea bancilor, cresterea accizelor si scumpirea petrolului.
De ce unii scapa de gripa in 7 zile, iar altii pot chiar sa-si piarda viata (Autoare: Magda Marincovici / marius tuca.ro) O mutatie genetica pare sa fie explicatia pentru care unii fac forme usoare de gripa si altii forme severe.
Asadar, vorbim despre gripa sezoniera si despre faptul ca, in fiecare an, Ministerul Sanatatii si directiile de sanatate publica lanseaza campania de vaccinare impotriva virusului gripal pentru grupele de risc, reprezentate, in principal, de persoanele cu afectiuni cronice de tipul BPOC (bronho pneumopatie obstructiva cronica), cu afectiuni cardiovasculare, neoplazice, diabet zaharat, ciroza.
Asociatia Pro Imunizare (www.stopgripa.ro) trage un semnal de alarma in ce priveste cresterea numarului de cazuri de imbolnaviri de gripa la copii si adulti - afectiune virala acuta extrem de contagioasa -, reafirmand inca odata importanta masurilor de preventie.
De ce gripa este mai complicata si mai frecventa la copii (Autoare: Magda Marincovici / mariustuca.ro) In perioadele de epidemie, un copil din trei si un adult din 10 fac gripa. ... De exemplu, otita medie, diagnosticata la aproximativ 40% dintre copiii cu gripa, cu varste sub trei ani;
Sindromul Reye este o gripa, chiar in forma complicata, care afecteaza ficatul si creierul. ... Care este diferenta dintre raceala si gripa? Persoanele mai putin informate nu reusesc sa faca diferenta intre raceala si gripa si tocmai de aceea nu iau tratamentul potrivit.
Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a anuntat, miercuri dimineata ca e declarata epidemie de gripa, deoarece au fost inregistrate 3 saptamani epidemice consecutiv si sunt 54 de decese din cauza bolii.
Doua cazuri de gripa de tip California, A/H1N1, au fost confirmate in orasul bulgar Ruse, situat la granita cu Romania, scrie miercuri cotidianul sofiot Monitor. Virusul este cunoscut ca "gripa porcina", dar aceasta denumire nu este corecta, a declarat Margarita Nikolova, sefa inspectoratului sanitar regional din Ruse.
(Continuare) - In legatura cu diversele forme de gripa, as vrea sa va mai intreb... A fost acum cativa ani acea intreaga valvataie mediatica legata de gripa porcina.
Din ultimele date ale Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din Institutul National de Sanatate Publica si ale Centrului National de Gripa din cadrul INCDMI "Cantacuzino" reiese ca, ain saptamana a opta a anului 2014, in tara noastra, activitatea gripala este de intensitate medie, morbiditatea prin infectii respirtorii acute fiind mai crescuta decat in saptamana precedenta, incadrandu-se in nivelul asteptat".
Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si autoritatile sanitare europene atentioneaza ca in SUA si Europa au fost identificate cazuri de gripa cu o tulpina AH3N2 care este usor diferita de cea din vaccinul existent si care poate da forme severe de boala, recomandandu-se totusi continuarea imunizarii.
Discursul planetar despre gripa aviara e un fel de cronica a unei pandemii anuntate. Dintre pandemiile care au secerat si ingrozit omenirea, celebre sunt ciuma bubonica din 1346-1350, cu nu se stie cate milioane de morti, si gripa spaniola din 1918-1920, cu aproximativ 21 de milioane de morti.
Astfel, premierul s-a aratat foarte nemultumit de faptul ca mai ales in judetul Constanta, "gripa a fost purtata pe picioare dintr-o localitate in alta, iar pasarile domestice sunt in continuare lasate libere, pe ulite".
Incepand din decembrie pana in februarie, debuteaza de obicei in tara noastra epidemia de gripa. ... In ceea ce priveste epidemia de gripa, vaccinul antigripal este in farmacii din luna septembrie, insa majoritatea populatiei nu se vaccineaza.
Cazurile de gripa confirmate in laborator in acest sezon au crescut de aproape 60 de ori fata de sezonul precedent, pana in ianuarie fiind 230 de imbolnaviri si 6 decese, fata de 4 in perioada similara a anului trecut si niciun deces.
„Problema nu mai e de a sti daca se va produce o epidemie de gripa aviara, ci cand“. ... Unii zic ca, in timpul primului razboi mondial, hecatombele (necombatante) de europeni au fost rapuse de fapt de gripa aviara, nu de gripa spaniola sau alta molima.
google-analytics.com