Cautare

607 de rezultate pentru "global" (3.10 secunde)
Elvetia ocupa abia locul 10 in clasamentul global potrivit datelor World's Top Exports pe 2016. Cel mai mare producator de ciocolata din lume este Mars (afaceri de 18 mld.
In anul 1948 s-a desfasurat, sub egida ONU, prima reuniune internationala la nivel global consacrata sanatatii, momentul de constituire a Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).
Desi fenomenul OZN a fost unul global, observat si raportat in ambele parti ale Germaniei, in Republica Democrata Germana (RDG), aflata sub ocupatie sovietica, mass-media a fost strict cenzurata, acoperirea acestui subiect in presa fiind omogenizata pentru a se potrivi in mod explicit scopurilor politice.
Pentru comparatie, cea mai buna estimare este ca, la nivel global, doar circa 10 milioane de dolari sunt cheltuite anual pentru a studia fenomene precum OZN-uri, constiinta extinsa, ori fenomene psi.
Totusi, nu exista un singur punct focal global pentru aceste rapoarte. Statisticile nu vor spune niciodata povestea completa.
In volumul In cautarea sensului pierdut am analizat, in virtutea datelor stiintifice de care dispunem, conditia biologica spirituala si sociala a omului actual, sensul si finalitatea existentei in contextul global al lumii moderne.
Un Manifest pentru o stiinta post-materialista (Manifesto for a Post-Materialist Science), elaborat in 2014 la Universitatea din Arizona si semnat de peste 300 de oameni de stiinta, filozofi, medici si lideri de idei, solicita, ca o prima concluzie, o astfel de schimbare a viziunii global acceptate, o regandire a ceea ce consideram realitate.
Evenimentele de acest gen sunt in crestere la nivel global si - in sfarsit - aceasta se spune lumii. Prezenta OZN nu mai este de domeniul mitologiei.
In afara intalnirii de ieri, implinirea a 15 ani de existenta va mai fi sarbatorita printr-un "Global Village", unde cei prezenti vor putea gusta preparate traditionale din Germania, Marea Britanie, Japonia, SUA si Romania.
Tom Szlukovenyi, editor pentru Reuters Global Picture, considera ca "manipularea fotografiilor este total inacceptabila si contravine principiilor agentiei Reuters". Intr-o perioada in care oricine poate publica orice pe internet, credibilitatea ar trebui sa fie "moneda de schimb" a presei.
El a spus ca nu trebuie blamati global membrii PCR, pentru ca "cei care au facut presiuni asupra organelor de Securitate pentru a determina o anumita solutie nu au facut-o in calitate de membri de partid comunist, ci pentru ca ei incalcau legea".
Totusi, acesta crede ca este nevoie de un sistem eficace de coordonare a informatiilor din domeniu deoarece terorismul este un fenomen global care nu poate fi combatut doar cu instrumentele partiale ale unui singur stat.
Se doreste sprijinul populatiei UE Franta, considerata drept una dintre tarile cu atitudinea cea mai ostila fata de o noua extindere, propune realizarea, in 2007, a unui "studiu global de impact asupra angajamentelor UE in prezent", au afirmat surse europene.
Dorim sa vedem Europa ca un actor major pe plan global, si nu doar ca o piata comuna pe plan local", a spus seful executivului.
Adriana Ticau (foto), vicepresedinte al Comisiei de Transport si Turism din Parlamentul European, a luat cuvintul in cadrul dezbaterilor plenare care au precedat adoptarea raportului si a aratat ca 30% din transportul aerian global este realizat de operatori europeni, 25.000 de aeronave circulind in fiecare zi intre aeroporturile europene.
"Rezultatul global nu a fost cel pe care l-am dorit. Faptul ca am avut in aceasta batalie niste aliati de paie, faptul ca am avut in aceasta competitie o masinarie de propaganda si resurse imense din partea adversarilor, Traian Basescu si PD, reprezinta factori atenuanti", a spus Geoana.
In ceea ce priveste perceptia asupra coruptiei, Finlanda este tara cea mai putin corupta din lume, potrivit clasamentului realizat de Transparency International. Aceasta ocupa, la nivel global, prima pozitie in clasament, cu un indice al coruptiei de 0,4. (Carmen Corbu)
Videanu s-a declarat "extrem de interesat" de constructia bugetului pe 2008, care ar trebui sa fie fundamentat pe o politica financiara fiscal - bugetara si monetara corelata global, si nu pe o serie de politici sectoriale.
El a vorbit despre introducerea tarifului social la energie, despre acordarea celei de-a treisprezecea pensii si stabilirea unui nivel minim garantat al acesteia, precum si despre includerea fostilor lucratori din Cooperativele Agricole de Productie in sistemul de pensii global al statului, incepand din anul 2010.
"Propunerea de regulament pentru care am fost desemnat raportor este una care va influenta piata interna si competitivitatea Uniunii Europene ca actor economic global.
google-analytics.com