Cautare

1244 de rezultate pentru "formula" (3.55 secunde)
In felul acesta, el depaseste formula culegerii de nuvele (reprezentata de Iarna barbatilor) si cucereste formula romanului-lluviu, inteles ca monografie a unui univers imaginar.
Purtatorul de cuvant al Aliantei PNL-PD, Adriean Videanu (foto), a declarat luni seara, dupa sedinta Consiliului National de Conducere al Aliantei, ca liderii celor doua partide s-au inteles sa functioneze in formula actuala, cel putin pana in 2008.
Senatorul social-democrat Razvan Teodorescu, un apropiat al lui Ion Iliescu, este de parere ca PSD ar putea castiga alegerile abia in 2012, cele din 2008 fiind accesibile doar in formula unei viitoare aliante, eventual cu PD.
Vicepresedintele Biroului Permanent al Camerei, Kelemen Hunor, a spus ca data exacta si formula respectivei intalniri nu au fost inca stabilite, asteptandu-se detalii ale vizitei celor doi oficiali europeni.
"In formula actuala a Cabinetului exista 23 de ministri. Dupa restructurare, vom reveni la o formula mai supla, cu mai putini demnitari, pe care am vrut sa o aplicam atunci cand am format Guvernul, in decembrie 2004, dar nu am mai avut timp.
Fostul sef al Cancelariei prim-ministrului in guvernarea PSD, Alin Teodorescu, sustine necesitatea mentinerii in continuare a acestei structuri in formula Executivului si precizeaza ca o formula de restructurare a Guvernului a fost propusa Coalitiei, in decembrie 2004, la preluarea guvernarii.
Dragostea nu are nici un rost daca unii tin la aceasta formula guvernamentala, iar altii spun ca nu e buna", a mai declarat reprezentantul UDMR.
Ungureanu a declarat ca "exista o propunere a Comisiei Europene de comasare a managementului pentru programele de vecinatate intr-o formula trilaterala Romania-Republica Moldova-Ucraina" si a spus ca el insista "pentru o abordare bilaterala, avand ca argument eficienta".
Dan Voiculescu a anuntat ieri ca in cel mult o luna va veni cu o formula prin care sa scape de guvernarea alaturi de democrati, carora le-a facut un dosar de guvernare si pe care ii acuza ca intentioneaza sa urmeze exemplul PSD si sa devina un partid-stat, un partid al presedintelui.
Conservatorii au anuntat ieri ca sprijina orice formula politica in masura sa duca la scoaterea PD, "partidul-stat al lui Basescu", de la guvernare si la izolarea democratilor pe esichierul politic romanesc.
"In legatura cu formula unui CNC al Aliantei restrans, vreau sa spun ca domnul Boc a avut aceasta initiativa, argumentand ca un astfel de CNC rezolva mai repede chestiunile Aliantei.
Anuntul democratilor a venit la cateva ore dupa ce secretarul general al Guvernului, liberalul Radu Stroe, a anuntat ca ieri a expirat termenul in care Ministerul Justitiei poate formula un aviz pentru actul normativ.
Fostul presedinte al PN¥CD Victor Ciorbea a propus introducerea votului uninominal pentru alegerea conducerii partidului, chiar de la Congresul din 21 ianuarie, precum si o formula de conducere care sa cuprinda 8 vicepresedinti regionali si 7 pe domenii de activitate, dupa modelul PSD sau PNL.
Potrivit recentelor modificari ale statutului, formula care urmeaza a fi validata prevede existenta a 15 vicepresedinti dintre care sapte vor fi alesi uninominal si vor avea atributii politice in plan national, iar sapte vor fi alesi pe regiunile de dezvoltare.
Unii au spus ca PNL trebuie sa se adapteze noilor conditii date de intrarea Romaniei in UE, altii - ca trebuie sa se renunte la formula de alegere a conducerii pe lista.
Markó Béla a mai spus ca orice for poate formula scrisori si ca UDMR a fost de acord cu demersul Birourilor Permanente ale Parlamentului, deoarece considera ca acesta poate fi "un instrument util" atunci cand se creeaza o divergenta intre Parlament si Presedintie sau intre alte institutii ale statului.
"Partidele parlamentare au obligatia de a gasi neintarziat o formula politica negociata pentru asigurarea stabilitatii politice.
Presedintele conservatorilor galateni, Eugen Durbaca, a anuntat ieri ca, in cazul in care liberalii vor sa ramina la guvernare, PNL trebuie sa renunte la alianta cu PD si sa propuna majoritatii parlamentare o formula de guvern monocolor.
Secretarul general al PD, Vasile Blaga, a declarat joi ca premierul este cel care trebuie sa avanseze o formula de guvern restructurat, "Noi credem ca este firesc sa respectam premierul Romaniei.
"Daca Tariceanu vrea ca PD sa nu mai fie la guvernare, sa spuna si sa vina cu o noua formula, numai cu ministri PNL sau din alte partide, iar daca propunerea trece de Parlament, ala va fi guvernul, iar noi vom fi in opozitie", a declarat ministrul democrat al Transporturilor.
google-analytics.com