Cautare

354 de rezultate pentru "ecuatorul termic" (3.27 secunde)
Din acest motiv, in miscarea sa aparenta, Soarele parcurge in decurs de un an cercul sferei ceresti numit "ecliptica", a carui inclinare fata de ecuatorul ceresc este de 23 de grade.
Ulterior, pana la sfarsitul intervalului de prognoza, regimul termic va marca o crestere usoara de la o zi la alta, care va conduce, pana pe 9 iunie, la valori maxime de 25 de grade si minime de 14 grade.
- In urmatoarele zile temperaturile vor scadea cu aproximativ 3 grade Celsius, pentru ca, dupa data de 6 februarie si pana la sfarsitul intervalului de prognoza, o incalzire usoara si treptata sa aduca regimul termic spre valori medii apropiate celor caracteristice primei decade a lunii februarie.
Prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie /ANM/, valabila pentru intervalul 17-30 martie, prevede un regim termic, in medie, cu 5 grade Celsius peste normalul perioadei, insa, de la inceputul saptamanii viitoare, timp de 4 zile, va ploua in majoritatea regiunilor, iar cantitatile de apa vor fi, in general, moderate.
Echinoctiul reprezinta momentul in care ziua si noaptea sunt egale in orice loc de pe Pamant, datorita faptului ca Soarele, in miscarea sa aparenta pe cer, se afla pe ecuatorul ceresc.
Claudiu Popa) Regimul termic prognozat in urmatoarele doua saptamani va fi caracterizat de o vreme, in general, in racire, cu temperaturi maxime ce vor atinge cel mult 22 de grade Celsius, in timp ce precipitatiile vor fi prezente, in majoritatea regiunilor, atat la inceputul intervalului de prognoza, cat si in zilele de 26, 27 si 29 septembrie, potrivit prognozei Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), valabila pentru intervalul 19 Septembrie - 2 Octombrie 2016 Muntenia In Muntenia, valorile termice diurne vor scadea in primele doua zile din intervalul de prognoza, apoi vor creste usor si treptat.
Ulterior, un nou proces de incalzire va determina, pe 7 - 8 ianuarie, temperaturi maxime de 12-13 grade, iar apoi regimul termic va marca o scadere, spre valori medii de aproximativ 6 grade, intre 11 si 14 ianuarie.
In Banat, pe parcursul celor doua saptamani de prognoza, regimul termic va fi caracterizat de valori in general peste cele climatologic specifice lunii februarie, astfel ca, in medie, temperaturile maxime vor fi de 9-14 grade, iar cele minime de la 2 la 5 grade Celsius.
Regimul termic nocturn va avea o evolutie asemanatoare, media temperaturilor minime fiind in crestere de la -7 grade, la inceputul intervalului, pana spre 3 grade, in intervalul 4 - 6 februarie.
Sezonul rece viitor va aduce la Mangalia facturi la agentul termic cu 100% mai mari, cel putin acesta este semnalul de alarma tras de Federatia Asociatiilor de Proprietari din localitate, dar si de catre autoritatile publice locale.
Totodata, pe parcursul primei saptamani, regimul termic nocturn are usoare variatii de 1...2 grade in plus sau in minus, in jurul valorii de 14 grade.
Regimul termic nocturn va fi in crestere, spre valori de 18-19 grade, care se vor mentine pe tot parcursul celei de-a doua saptamani de prognoza.
Vremea in tara Marti Vremea va fi calduroasa in cea mai mare parte a tarii, devenind local caniculara in zona de campie din Banat, Crisana si Oltenia unde va fi disconfort termic dupa-amiaza.
In Banat si Oltenia, cele mai ridicate valori diurne se vor situa in jurul pragului de canicula, iar indicele de temperatura-umezeala (ITU) va atinge pe spatii mici 80 de unitati, conditii in care va aparea starea de disconfort termic.
In jurul datei de 27 noiembrie regimul termic va marca o scadere usoara si se va carcateriza printr-o medie a temperaturilor maxime de 9-10 grade si a celor minime de 2-4 grade.
"Mai mult respect pentru istoria partidului, pentru munca celor care au facut din PSD ecuatorul politicii romanesti." Asta cu ecuatorul e buna ca metafora.
Astfel, pe sfera cereasca, Soarele parcurge in decurs de un an un cerc mare numit ecliptica (ce marcheaza de fapt planul orbitei Pamantului), care face cu ecuatorul ceresc un unghi de 23° 27‘, scrie astro-urseanu.ro.
Din acest motiv, Soarele parcurge in decurs de un an cercul sferei ceresti numit ecliptica, a carui inclinare fata de ecuatorul ceresc este de 23 grade 27 minute.
In intervalul 18 - 20 martie, regimul termic va marca o scadere, iar pe parcursul ultimelor zile ale intervalului de prognoza, temperaturile se vor situa usor sub normele perioadei, atingand pe 25 martie o medie regionala de 12 grade la valorile maxime si de doua grade la cele minime.
Cod portocaliu de canicula, luni si marti, in opt judete Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis duminica avertizari cod portocaliu si galben de canicula si disconfort termic accentuat pentru zilele de luni si marti.
google-analytics.com