Cautare

2133 de rezultate pentru "dn" (5.05 secunde)
Presedintele Traian Basescu a declarat, ieri, la bilantul DNA, ca ar trebui reluate dosare "mai vechi" de coruptie in care nu s-a mers pana la factorul politic, dand ca exemple cazurile Bancorex, Banca Agricola si Tigareta II.
Este din ce in ce mai evident faptul ca discursul presedintelui Traian Basescu este o strategie machiavelica, pe termen lung si nu se reduce in nici un caz la sporadice iesiri televizate, (doar) de dragul scandalului.
Apelul premierului Tariceanu la reconciliere adresat tuturor fortelor politice a generat un raspuns extrem de prompt din partea Opozitiei. Faptul ca PSD este decis, cel putin pe moment, sa ignore apelul premirului a fost reconfirmat si de purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu.
Social-democratii au declarat ieri, prin vocea purtatorului de cuvant, ca ar putea reanaliza oportunitatea demersului de suspendare a presedintelui, daca Traian Basescu isi cere scuze parlamentarilor pentru declaratiile facute la sedinta de bilant a DNA.
Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a declarat, ieri, ca Birourile Permanente reunite ale Parlamentului au adoptat o declaratie, ca reactie la afirmatiile presedintelui Traian Basescu de la sedinta DNA, in care i se solicita public sa iasa si sa isi retraga afirmatiile la adresa Parlamentului.
La 24 de ore dupa ce Parlamentul i-a pretins scuze, presedintele Traian Basescu anunta, printr-un comunicat oficial, ca vrea ca, saptamana viitoare, sa se adreseze plenului reunit.
Deputatul democrat Laurentiu Mironescu a anuntat ieri ca va depune in perioada urmatoare o interpelare parlamentara, adresata Ministerului Administratiei si Internelor, referitor la traseul urmat de firma Crescent dupa 1989.
Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului au convocat pentru miercuri, la orele 17.00, sedinta comuna in care presedintele Traian Basescu se va adresa Parlamentului pe probleme de politica interna.
Desi solicitase sa se adreseze plenului reunit al Parlamentului marti, presedintele Traian Basescu a fost "programat" de senatori sa-si rosteasca discursul ieri dupa-amiaza.
Procesul in care fostul vicepremier George Copos este judecat, alaturi de alte patru persoane, pentru un prejudiciu de peste un milion de euro adus statului, a fost suspendat, dupa ce instanta Inaltei Curti de Casatie si Justitie a hotarat trimiterea dosarului la Curtea Constitutionala.
Un alt "biletel" zguduie puternic scena politicii romanesti, generand reactii vehemente din partea tuturor partidelor politice.
Un nou scandal in care este implicat presedintele Traian Basescu a fost scos la iveala. Basescu este acuzat ca i-ar fi cerut ministrului Transporturilor, Gheorghe Dobre, sa "ajute" firma Art Constructii a lui Dumitru Bucsaru sa-si recapete peste 110 miliarde de lei de la CFR SA.
Vicepresedintele parlamentului german, deputatul social-democrat Susanne Kastner, a avertizat clasa politica din Romania ca demiterea ministrului justitiei, Monica Macovei, in urma motiunii simple aprobate de Senat, ar putea activa clauzele de salvgardare.
Italia a devenit teatrul de operatiuni al multor organizatii criminale straine, cele bulgare concentrandu-se asupra traficului de persoane si prostitutiei, in timp ce retelele ruse si chineze domina piata drogurilor, practicand extorcari si rapiri, relateaza Corriere della Sera in editia online.
O serie de confruntari au izbucnit, ieri, la Sydney, intre politia australiana si cateva sute de persoane care manifestau impotriva vicepresedintelui american, Dick Cheney, care urma sa soseasca intr-o vizita in Asutralia.
Procurorii anticoruptie l-au trimis in judecata pe Radu-Ion Fotino, pentru ca, folosindu-se de certificate fictive de mostenitor, pe care le-a prezentat autoritatilor locale din Calarasi, Ilfov si Teleorman, a obtinut reconstituirea dreptului de proprietate asupra a peste 200 de hectare de teren.
Acuzatiile reciproce despre "valize cu bani", rezolutii, interventii si minciuni pe care presedintele Basescu si premierul Tariceanu si le-au facut public au ajuns pe masa procurorilor prin intermediul Opozitiei.
Cearta in direct dintre premierul Calin Popescu Tariceanu, invitat la o emisiune a TVR1, si presedintele Traian Basescu, continua sa faca valuri.
Primarul Radu Mazare a fost audiat ieri de procurorii anticoruptie timp de doua ore. Anchetatorii i-au cerut explicatii despre mai multe achizitii publice facute de Primaria Constanta in perioada 2001-2006.
google-analytics.com