Cautare

1455 de rezultate pentru "cultura" (3.77 secunde)
Prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, sustine ca subventiile acordate in ultimii ani in zootehnie n-au dat rezultatul scontat, asa ca guvernul ar trebui sa sustina plantatiile pomicole, cultura strugurilor de masa si a legumelor, utilizand un sistem asemanator cu cel practicat in prezent in silvicultura GdS:
Potrivit liderului Uniunii, Markó Béla (foto), problemele sunt legate de dreptul decizional al minoritatilor in invatamant sau cultura.
„Nu-mi pare rau ca a demisionat pentru ca nu am inteles niciodata ce a facut ea pentru cultura, in afara faptului ca a vorbit mult despre cultura“, a subliniat Markó Béla.
Cultura romaneasca a influentat si cultura ucrainienilor si rusilor prin romanii ce si-au gasit rosturi in Rusia.
Liam Neeson interpreteaza rolul lui Kinsey, care in 1948 a transformat intr-un mod ireversibil cultura americana datorita cartii sale, Sexual Behavior in the Human Male. ... Geneza filmului Kinsey Pe 5 ianuarie 1948, cultura americana a fost schimbata in mod irevocabil.
Danciu de la Cultura, la inceputul lunii Decembrie 2016 am hotarat sa o expunem pentru ca in caz de succes sa fim sprijiniti. ... de Cultura. ... A stat expusa pana toamna, cand am demontat-o si am dus'o din nou in subsol la Cultura.
Dorinta exacerbata a primarului este insa condamnata de oamenii de cultura, care nu inteleg cum ar putea fi acceptata construirea unui mall in centrul Craiovei. ... Cuza, si de pe drumul national", a precizat Dan Lupescu, directorul Directiei Judetene pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Dolj.
CULTURA: ... STEFANESCU) Cultura literara. ... criticul considera ca ar fi trebuit sa se ocupe de eseistica, unde inteligenta ei si cultura temeinica ar fi constituit avantaje decisive.
Anul acesta, pentru prima oara in zece ani de festival in Romania, la insistenta Directiei pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National a Judetului Dolj, manifestarea, organizata de Delegatia Comisiei Europene in Romania si de Uniunea Cineastilor din Romania, a poposit si la Craiova.
Lucrarile de pe bulevardul Nicolae Titulescu continua, desi in urma cu o saptamana reprezentantii institutiilor de cultura au cerut suspendarea acestora.
fiecare a venit cu limba si cultura lui, mai mult sau mai putin rudimentare. Totusi, asa cum recunosc chiar si anumiti autori straini care ne erau ostili, aceste popoare au disparut mai apoi pana la unul fara sa lase nimic din limba si cultura lor.
Meritele unui calarasean autentic Cu prilejul Zilelor Municipiului Calarasi, in sala de spectacole Barbu Stirbei a Centrului Judetean de Cultura si Creatie, Primaria Municipiului Calarasi a acordat cinci titluri de cetateni de onoare unor calaraseni care s-au remarcat prin activitate si rezultate remarcabile doctorul in istorie, profesor Constantin Tudor fiind unul dintre acestia.
La incheierea discursului pe care Stolojan l-a sustinut in Sala Mare a Casei de Cultura a Sindicatelor, un barbat, de aproximativ 40-45 de ani, a urcat pe scena si i-a reprosat presedintelui liberalilor democrati ca:
Acestia spera sa rezolve litigiul dintre Directia Judeteana de Cultura si PSD Dolj, care îsi disputa de doi ani în instanta o parte din suprafata ocupata de pesedisti.Directia Judeteana de Cultura a dat în judecata PSD în urma cu doi ani, la presiunea ministerului de resort, care i-a reprosat directorului Dan Lupescu ca nu a fost în stare sa ocupe cei 200 mp dati în administrare în 2001, prin hotarâre de guvern, la etajul Casei Plesia din strada Kogalniceanu, unde are sediul si PSD.
"Ceausescu era un om fara cultura, care ar fi vrut sa faca de toate. ... ne conduce un om care nu are cultura, dar vrea sa reformeze. ... Oameni primitivi, fara cultura, oameni fara pregatire, fara experienta, fara competenta, fara capacitate profesionala", a declarat Ion Iliescu.
Raportul Comisiei de cultura a Senatului era favorabil propunerii legislative, cu amendamente. In timpul dezbaterilor din plen, presedintele Comisiei pentru cultura, arta si mijloace de informare in masa, Sergiu Nicolaescu, a cerut retrimiterea proiectului la comisie, pentru rediscutare.
Presedintele Comisiei pentru cultura din Senat, Sergiu Nicolaescu, a declarat, marti, ca demisia sa din Partidul Social Democrat, partidul din care a facut parte ‘‘mai bine de 20 de ani‘‘, poate fi asemanat cu un divort.
Lia Vasilescu, la sefia Comisiei de Cultura Social-democrata Lia Olguta Vasilescu va fi noul presedinte al Comisiei pentru Cultura a Senatului dupa ce regizorul Sergiu Nicolaescu si-a inaintat, astazi, demisia din PSD, sustin surse pesediste, pentru Inpolitics.
Fostul presedinte a mai vorbit despre cultura lumii contemporane si nivelul de abordare al acesteia, referindu-se totodata la nivelul de cultura din PSD.
Vreau sa mai spun un lucru pe care l-am uitat in speach, si Madalin Voicu pe buna-dreptate m-a si certat trebuie sa avem o guvernare care trebuie sa aiba mai multa grija de cultura acestei tari, de cultura, dar si de cultura politica, si cred ca impreuna putem face acest lucru.
google-analytics.com