Cautare

1455 de rezultate pentru "cultura" (4.51 secunde)
Parlamentul a aprobat in plen cu 234 de voturi "pentru" si 15 "impotriva", componenta Consiliului de Administratie al TVR, care insa nu ii cuprinde si pe reprezentantii PD si ai Presedintiei, acestia urmand sa fie audiati saptamana viitoare in Comisiile parlamentare de cultura.
Iantu va prezenta, la TVR 2, un concurs de cultura generala despre Romania.
A cincea editie a evenimentului are loc sambata, 26 septembrie, la Roaba de cultura din Herastrau si este una dedicata lecturii si tehnologiei.
O prezenta romaneasca remarcabila la Carnavalul de la Venetia, expoziția Zestrea by Liliana Turoiu este un eveniment cultural organizat de Primaria Municipiului Bucuresti, prin creart - Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti, Institutul Cultural Roman si Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia, cu sprijinul Primariei Venetia, al Ateneo Veneto si VELA SPA si al partenerilor de traditie:
Cum sa putem vorbi despre inaugurarea unui muzeu dedicat lui Brancusi, cand Ministerul Culturii si Identitatii Nationale pare sa fi pus gand rau institutiilor de cultura din subordinea sa? ... Asa intelegem sa investim mult trambitatul MILIARD PENTRU CULTURA? ... Trebuie sa distrugem alte institutii de cultura?
Teatrul ODEON a gazduit pe 15 ianuarie, cu ocazia ZILEI CULTURII NATIONALE, Gala Premiilor Municipiului Bucuresti pentru Arta si Cultura, un eveniment de prestigiu organizat de Primaria Capitalei.
Oameni de cultura si academicieni si-au ruinat munca de-o viata, ingenunchindu-si principiile in fata unui politician, la fel de imund ca oricare alt politician, regasindu-se acum, la apusul carierei si vietii lor, pe o lista a rusinii.
- Cultura occidentala si religia crestina au facut ca muncitorii occidentali sa fie orbiti, sa nu mai vada interesele propriei lor clase. Au concluzionat astfel ca o revolutie comunista va fi posibila in Occident numai dupa ce vor fi distruse atat cultura occidentala cat si religia crestina.
Lucrurile s-au asezat cand am inceput sa scriu doar pe cultura. ... Scriam in paralel la Evenimentul zilei, Suplimentul de cultura, Zile si nopti, la astea 3 eram colaborator permanent. ... Si presa se schimba, se inchideau paginile de cultura ale ziarelor, se transformau in cu totul altceva.
Directorul Directiei Judetene pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Dolj, Dan Lupescu, si Maria Popescu, contabil-sef din cadrul institutiei, au fost dati in judecata de Ministerul Culturii in vederea recuperarii chiriei platite de minister pentru actualul sediu.
- Cum se raporteaza cultura araba la a noastra? - Cultura araba contine si cultura islamului, dar si pe cea a crestinitatii. ... - Fiecare vorbeste din prisma inteligentei sale, din prisma informatiilor pe care le-a primit si a nivelului de cultura.
Garda Nationala de Mediu a confirmat infractiunea si a somat firma lui Voiculescu sa distruga cultura, aplicandu-i si doua amenzi.
Aici am avut sansa sa-i vad la lucru pe Ilie Mita, Alexe Oprescu, Sofia Susan si mai tanarul, pe atunci, George Grigorescu, cum in gradina Casei de cultura de vis a vis de Sfatul popular raional(actuala Prefectura) am urmarit mai multe spectacole ale formatiei Triumf si ale solistului Giuseppe Stefan.
Eforturile celor care conduc Muzeul Dunarii de Jos (director Valentin Parnic), Muzeul Municipal Calarasi (director Florin Radulescu) si Directia Judeteana pentru Cultura (director Sorin Danciu) ar putea fi incununtate de un succes care ar fi deopotriva al tuturor calarasenilor, indiferent de orientarea lor politica.
Cultura blamarii. ... Aceasta impiedica focalizarea pe cauzele reale ale erorilor si pe modalitatile reale de prevenire STOP Institutul conluzioneaza ca acest tip de cultura nu reprezinta cea mai buna atitudine si nu face decat sa ingreuneze obtinerea obiectivelor dorite.
In ziua in care presedintele Traian Basescu s-a dus la CNSAS impreuna cu noii sefi ai SRI si SIE, pentru a discuta cu membrii Colegiului institutiei despre preluarea dosarelor din arhivele serviciilor, Adrian Iorgulescu a cerut reluarea procesului de deconspirare a inaltilor prelati care au colaborat cu Securitatea si a solicitat ca oamenii de cultura care au adus omagii Partidului Comunist sa faca un pas inapoi din viata publica.
Paradoxal, personajul principal al evenimentului organizat ieri de liberali in Casa de Cultura din Navodari a fost primarul Tudorel Calapod.
Presedintele Comisiei de cultura din Senat, Adrian Paunescu a cerut, luni, in plen, destituirea ministrului Culturii, Adrian Iorgulescu, considerand ca nu poate colabora cu acesta. "Noi la Comisia de cultura nu putem lucra cu ministrul Culturii, domnia sa se sustrage oricarui control sau oricarei intrebari" a sustinut Paunescu.
Unul din cei 3 consilieri superiori ai Directiei Judetene pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National (DJCCPCN) Constanta, Eugen Coja, a reusit sa transforme institutia la care este angajat intr-o adevarata afacere de familie.
Senatorul Sergiu Nicolaescu a declarat, pentru NewsIn, ca va ramane senator independent, dupa demisia sa din PSD, va parasi Comisia de cultura si va ramane in functie pentru restul mandatului, precizand ca va devoala motivele demisiei sale la momentul potrivit.
google-analytics.com