Cautare

1286 de rezultate pentru "cetateni" (2.71 secunde)
Cel de-al doilea se refera la pretentiile ridicate de organizatie in cazul premierului Calin Popescu Tariceanu, acuzat ca i-a discriminat pe romi atunci cand a mentionat etnia unor cetateni romani din Italia in contextual in care vorbea despre acestia ca infractori.
Reprezentantul PRM in BEC afirma ca, dupa ce s-a recurs la "verificarea manuala", prin sondaj, in numai 6 judete, cu referire la circa 15% dintre alegatorii inscrisi pe listele suplimentare, au fost depistati "doar cativa cetateni care au votat de doua-trei ori si cativa minori care au fost lasati sa voteze cu incalcarea legii".
Astfel, a explicat Boc, asta inseamna o reducere de 15% a numarului de parlamentari, cu o norma de reprezentare de 180.000 de cetateni pentru un senator si 90.000 pentru un deputat.
S-au prezentat totusi la vot peste 84.500 de electori si, daca facem abstractie de cei 55.000 de cetateni care i-au sustinut clar in primul tur pe cei doi candidati ajunsi in turul al doilea, atunci "batalia" in cele doua saptamani de campanie dintre cele doua tururi s-a dat pentru aproape 30.000 de voturi.
"activitatea grupului de membrii de partid - membrii ai guvernului si ai aparatului guvernamental - cu misiunea de a asigura succesul guvernarii, in solutionarea problemelor cu care se confrunta tara, si principalele categorii de cetateni;
Generalizari precum cele facute de unii politicieni italieni, care au mers pana acolo incat sa faca referire la romani ca la 'o natiune de violatori' nu sunt in spiritul tolerantei si unitatii promovate de Uniunea Europeana“, se arata in scrisoarea europarlamentarilor romani.Marinescu si Bodu mai arata ca „politicienii, mai mult decat altii, trebuie sa promoveze toleranta si sa aiba o viziune pe termen lung asupra tuturor implicatiilor generate de un astfel de comportament nationalist“, pentru ca, „altfel, infractiuni comise de cetateni romani asupra celor italieni pot determina reactii emotionale puternice din partea concetatenilor dumneavoastra, care ii pot afecta in mod ireversibil pe toti romanii care traiesc decent in tara dumneavoastra, precum si solida comunitate de afaceri italiana din Romania“.„Nevinovatii trebuie protejati impotriva actiunilor extremiste“Europarlamentarii amintesc ambasadorului Italiei la UE ca, din cei aproape un milion de romani care traiesc si muncesc in Italia, producand 1% din PIB-ul acestei tari, „doar o mica parte se fac vinovati de comiterea unor infractiuni pentru care trebuie sa fie trasi la raspundere, conform legii“.
Mai mult decat atat, bugetul de anul asta este puternic influentat de gradul de absorbtie a taxelor de la cetateni in fiecare localitate.
Convinsi ca au dreptate, cativa cetateni ai Mangaliei au participat la sedinta Consiliului Local special pentru a-i jigni si pentru a tipa la alesii locali.
La intalnire au participat primarul orasului Mariana Mircea, directorul general adjunct RAJA Constanta Aurel Presura, consilieri locali si aproximativ 200 de cetateni, locuitori ai orasului.
Partidul Socialistilor Europeni, ca si grupul sau parlamentar, este cel mai consecvent promotor al politicilor sociale care vizeaza principalele categorii de cetateni - salariati, pensionari, tineri, femei, mici intreprinzatori, minoritari de toate felurile, ca si al politicilor care vizeaza reducerea decalajelor economico-sociale intre tarile dezvoltate si cele emergente (asa cum este si Romania).
"Organizatia Municipala a PNL Constanta are ca strategie apropierea de cetateni pentru a identifica problemele cu care acestia se confrunta si a gasi solutiile impreuna.
000 cetateni romani si 5. ... 000 cetateni straini, cele mai tranzitate fiind punctele de trecere din vestul si sudul tarii.
Unii cetateni se asteptau ca Basescu sa fie mediator pe langa guvern, sa le apere salariile, pensiile sau subventiile pentru animale. ... Acum, 75% dintre cetateni nu mai au incredere in directia gresita in care se indreapta Romania.
In favoarea lui Traian Basescu s-au pronuntat un numar de 5.091.432 de alegatori, in timp ce pentru contracandidatul sau, Mircea Geoana, au optat 5.004.506 cetateni cu drept de vot.
Relativ la voturile aduse din strainatate, precizez ca nu ma refer la voturile puse in urne de venerabilii cetateni romani pe care-i tot tamaiaza dl Basescu si care si-au exercitat acest drept intr-un numar de zece (!) ori mai mare decat la alegerile anticomuniste care l-au propulsat presedinte pe Emil Constantinescu!
Acest partid - ANSD- va cuprinde in randurile sale toate categoriile de cetateni, indeosebi profesori si invatatori, tineri si studenti, medici si cadre sanitare, ingineri si economisti, cadre militare in rezerva si retragere, fermieri si tarani, intrerpinzatori, pensionari si alti cetateni cu venituri oneste si modeste.
Mesajul nostru a fost acela de a aduce bunul simt in viata publica, de a inlocui politicienii care fura, mint, ameninta, care se imbogatesc, care isi bat joc de cetateni, care folosesc puterea in mod abuziv, cu oameni care sa aiba cei 7 ani de-acasa, sa respecte normele morale, firesti, intr-o societate democratica, mai ales crestina, sa aiba, cu adevarat, misiunea interna de a servi interesul public si de a actiona pentru a rezolva problemele cetatenilor", a spus Orban.
Au cerut, in primul rand, ajutorul propriilor cetateni. ... Au imprumutat bani, i-au dat bancilor si acum impun alte sacrificii tot de la cetateni?
Asteptam acest gest care ar trebui sa izvorasca din bun simt si din onoare, din respectul fata de cetateni!
Reducerea ajutoarelor de somaj si a celorlalte drepturi sociale prevazute in pachetul legislativ prin care Guvernul Boc isi asuma raspunderea este un grav atentat la siguranta sociala a celor mai nevoiasi cetateni romani, beneficiari de drepturi sociale, care prin reducerea lor nu vor mai avea mijloacele materiale necesare intretinerii lor si a familiilor lor.
google-analytics.com