Cautare

1286 de rezultate pentru "cetateni" (2.72 secunde)
In lunile in care a activat la Satu Mare, mai multi politisti si cetateni au remarcat conduita violenta a politistului Parasca.
Potrivit raportului INAIL 2007, care trateaza problema accidentelor de munca si a bolilor porfesionale pe teritoriul Italiei, peste 15% din totalul victimelor acestor situatii au fost cetateni straini.
Dat publicitatii ieri, sondajul arata ca 25% dintre cetateni afirma ca organizarea unui referendum pentru parlamentul unicameral ii intereseaza in mica masura si 21% ca ii preocupa in foarte mica masura sau deloc.
Referendumul local care va avea loc in Bucuresti la 19 iunie, primul de acest fel, are o miza enorma Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a decis miercuri seara, pe 13 aprilie, ca pe 19 iunie va fi organizat un referendum prin care bucurestenii se vor pronunta daca sunt de acord sau nu cu disparitia functiilor de primar de sector alesi de cetateni si a consiliilor locale de sector.
Indiscutabil, toti sunt cetateni romani loiali statului roman. ... Al doilea grup de aromani considera ca sunt cetateni romani, dar au o alta origine decat romanii nord-dunareni si ca aromana este distincta de limba romana.
Aromanii si Miscarea Legionara Recrudescenta nationalismului romanesc in perioada interbelica, mai ales sub forma miscarii legionare, i-a atras si pe noii cetateni romani din Cadrilater, pe aromani.
Dar simplii cetateni, ei ce ar trebui sa stie despre acest proces? ... In ceea ce ne priveste pe noi, ca simpli cetateni, va trebui sa ne modificam treptat mentalitatea, pentru a ne integra in spatiul european.
Premierul Calin Popescu-Tariceanu i-a cerut vineri ministrului Afacerilor Externe, Razvan Ungureanu, in cadrul unei intalniri la Guvern, sa-si prezinte demisia, pentru ca nu a informat Guvernul si pe seful Executivului in legatura cu retinerea celor doi cetateni romani in Irak.
Aproximativ 9.150.000 de cetateni cu drept de vot ar trebui sa se prezinte la urne pentru ca referendumul din 25 noiembrie, privind introducerea votului uninominal majoritar in doua tururi pentru alegerea membrilor Parlamentului, sa fie validat."Sunteti de acord ca, incepand cu primele alegeri care vor fi organizate pentru Parlamentul Romaniei, toti deputatii si senatorii sa fie alesi in circumscriptii uninominale, pe baza unui scrutin majoritar in doua tururi" este intrebarea la care ar trebui sa raspunda favorabil peste 4,5 milioane de romani cu drept de vot pentru ca sustinerea populara pentru acest tip de scrutin sa fie validata de Curtea Constitutionala.
Romanii care lucreaza in diverse tari ale Uniunii Europene pot beneficia de Serviciul de orientare pentru cetateni (SOC), prin care pot beneficia gratuit de consultanta juridica in limba romana.
Cu toate acestea, i-a indemnat pe cetateni sa se prezinte la urne. ... Eu nu cred ca suntem cetateni europeni pentru ca in Europa e democratie, nu la noi unde talharii se plimba linistit pe strada iar eu nu am voie sa ies din Bucuresti.
In ciuda acestor grave incalcari ale legii fundamentale, in actualul cadru constitutional demiterea presedintelui Traian Basescu nu poate fi initiata de catre cetateni", remarca conservatorul.
Presedintele de onoare al PC, Dan Voiculescu vrea sa demareze o campanie de stangere de semnaturi pentru modificarea Constitutiei, astfel incat seful statului sa poata fi suspendat "la initiativa a un milion de cetateni.cu drept de vot".
Cei mai multi dintre cetateni il pretuiau. ... La polul opus este refuzul contactului nemijlocit cu proprii cetateni. ... Punctul de asemanare intre cele doua ipostaze este, de fapt, dispretul fata de cetateni.
Majorarea tuturor pensiilor ar trebui sa constituie un prim pas, inainte de a avea in vedere alte masuri, indiferent daca acestea poarta numele de recorelare, reasezare, recalculare sau alte nume, inventate in birourile confortabile din ministere, pe care multi cetateni nici macar nu le inteleg.
Daca nu trag concluziile cuvenite, acum ar trebui sa isi linga ranile dupa o batalie pierduta, pentru ca este o lectie usturatoare pe care au primit-o de la cetateni.
Nu avem nici un fel de dubiu atunci cand spunem ca Romania a dovedit definitiv astazi ca este o tara pe deplin democratica, o tara ai carei cetateni inteleg sensul democratiei, o tara ai carei cetateni intr-o categorica majoritate, in realitate, inteleg sa-si exercite drepturile fundamentale si sa participe la ceea ce inseamna decizie democratica.
Astfel , la recensamantul din 1992 se inregistra o populatie de 22.810.035 de cetateni, fata de cel anterior , din 1977, care inregistrase 21.559.910 ( deci , in decurs de 15 ani - o crestere a populatiei de 1.250.000 suflete ).
"USL, guvernul nostru, Parlamentul, noi toti ca romani, suntem europeni, ne-am castigat acest drept, suntem mandri ca suntem europeni si vrem sa ne comportam ca cetateni europeni egali cu toti ceilalti.
Din pacate, pentru multi cetateni din tara noastra, procesul decizional de la Bruxelles si de la Strasbourg este neclar si indepartat ca efecte, insa trebuie subliniat foarte clar ca realitatea contrazice aceste presupuneri si prejudecati generalizate in randul populatiei.
google-analytics.com