Cautare

1286 de rezultate pentru "cetateni" (4.49 secunde)
Numarul de alegatori pentru alegerile prezidentiale din noiembrie Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) informeaza, intr-un comunicat de presa, ca numarul alegatorilor pentru alegerile prezidentiale din 2 noiembrie este de 18.313.698 cetateni romani, iar pentru turul al doilea al alegerilor din 16 noiembrie este de 18.321.512 cetateni romani.
- In Europa, deconectarea dintre milioane de cetateni europeni si Uniunea Europeana se datoreaza faptului ca prea multi dintre acestia nu vad UE ca pe o uniune a lor. ... Cand 7,4 milioane de cetateni sunt de partea ta, nu se poate vorbi despre o lipsa de succes.
48 de angajati cetateni straini Pâna la introducerea unor reglementari noi în acest sens, politica României cu privire la accesul cetatenilor pe piata fortei de munca, dar si statutul de stat membru UE fac ca numarul cetatenilor straini care vor sa se angajeze în Dolj sa fie în continua crestere.
(2) Casatoriile dintre persoane de acelasi sex incheiate sau contractate in strainatate fie de cetateni romani, fie de cetateni straini nu sunt recunoscute in Romania.
Pe 22 decembrie 1989, o retea secreta de rezistenta a PCR a deschis focul (I) (Autor:Sebastian Rusu) Istoricul Constantin Corneanu a declarat pentru Jurnalistii.ro ca anumiti cetateni considera ca Revolutia Romana din Decembrie 1989 a devenit pe parcursul tranzitiei dificile la democratie si la economia de piata din ultimii 28 de ani, vinovata de esecul unei societati si implicit a unui sistem politic.
Aceasta are la activ trei dosare penale, iar procurorii gorjeni au inceput cercetarile in urma sesizarilor primite de la numerosi cetateni din localitate.
120 de cetateni ai statelor UE, care au rezidenta permanenta in judetul Galati, sunt asteptati in iunie sa aleaga primarii si consiliile locale din localitatile galatene unde au domiciliul.
Principiul echitatii spune ca acelasi sistem de votare si acelasi sistem de repartizare a mandatelor parlamentare se aplica tuturor preferintelor exprimate de catre cetateni, indiferent de etnia acestora • Lazslo Tokes da dovada finalmente si de umor involuntar.
Niciodata nu au votat atat de multi cetateni in favoarea sau impotriva unui demnitar roman. ... La care sunt asteptati sa vina zeci de mii de cetateni.
romanii sunt mandrii de tara lor si sunt mandri ca sunt cetateni ai Uniunii Europene.
Aceasta neintelegere alimenteaza sentimentul de subordonare pe care il au multi cetateni fata de institutiile publice si fata de functionarii publici", releva studiul ANFP.
Unde erau acesti oameni, care acum manifesteaza cu pancarte si cand au fost eutanasiati 7,5 milioane de romani in calitatea lor de cetateni? ... Tot prin hotararea Curtii Constitutionale, aproape sapte milioane si jumatate de romani au fost eutanasiati ca cetateni.
Orice ciumete, devenit demnitar, cu leafa de la stat carevasazica, masina ecologica la dispozitie, care nu merge cu benzina, ci cu bani publici si telefon de la buget, isi scutura matreata de pe reverul sacoului, isi drege vocea, apoi, cu o voce brusc transpirata de greutatea functiei, purcede la cuvenita si randuita mustruluiala a boilor de cetateni care nu pricep nimic din sofisticatul balet cu struti si hipopotami al guvernarii.
Textul legii, prin care romii au devenit cetateni liberi, a fost conceput de doi lideri cu mentalitate progresista, europeana - Petre Mavrogheni si Mihail Kogalniceanu -, si purta titlul ' Legiuirea pentru emancipatia tuturor tiganilor din Principatul Romanesc '.
Mai putini cetateni cu drept de vot in Romania.
In Marea Britanie traiesc si lucreaza aproape 200.000 de cetateni romani. In calitate de cetateni europeni beneficiaza de drepturi egale, de la a munci si a invata, la a candida la alegerile din comunitatile unde locuiesc;
Noi incercam sa ii ajutam prin diverse adrese catre primariile localitatilor de unde provin respectivii cetateni sau catre RAEDPP.
Presedintele Romaniei este intampinat pe traseul sau de grupuri de cetateni moldoveni, pe care i-a asigurat de rezolvarea problemelor legate de acordarea vizelor si de cetatenia romana.
Consiliul National si apropiatul Congres al PSD sunt chemate sa reafirme cu claritate profilul, optiunile politice si ideologice, liniile strategice actuale ale PSD, ca partid social-democrat, de stanga, modern si dinamic - legat de cele mai largi categorii de cetateni - un partid pentru o Romanie europeana.
In primul rand, romii sunt cetateni ai unui anumit stat, iar acest stat are, fata de ei, obligatiile care tin atat de raportul de cetatenie, cat si de situatia lor de minoritate.
google-analytics.com