Cautare

78 de rezultate pentru "cancere" (3.22 secunde)
Foarte probabil, cancerul depistat in 2003 s-a generalizat sau au aparut cancere sincroane, la alte organe, a explicat pentru EVZ medicul chirurg Narcis Copca, de la Spitalul Sf. ... Cancerul de pancreas este unul din cele mai letale cancere.
La femei, stratul adipos in exces duce la un exces de hormoni estrogeni, care este asociat cu un risc crescut de cancere.
Dintre persoanele consultate, numai 20% foloseau protectie solara in mod regulat in timpul expunerii la soare, vara.   Pe langa constientizarea riscului aparitiei cancerului de piele in urma expunerii neprotejate la soare, in urma campaniei s‐au descoperit 30 de cazuri de cancere cutanate (9 de melanom, 15 cazuri de carcinom bazocelular si 6 cazuri de carcinom spinocelular), care diagnosticate intr‐o faza incipienta au putut fi tratate in mod eficient.
Cu supraveghere activa, pacientii cu cancere in stadiu precoce, cu risc scazut si dimensiuni mici ale tumorii pot beneficia de consult regulat la fiecare sase luni.
Din nefericire, utilizarea radiatiilor ultraviolete artificiale este asociata cu un risc crescut de cancere cutanate si de melanom malign. Alti factori care cresc riscul de aparitie al melanomului malign sunt:
Putem pune pe seama acestor contaminari cu substante chimice explozia de cancere din ultima vreme? ■ Da. In toxicologie, printre altele chiar asta studiem:
Am tratat migrene, depresii, insomnii, cancere (au apelat si la chirurgi si dupa aceea au venit la mine), afectiuni respiratorii, scaderi imunitare (de exemplu, copilasi care racesc frecvent, care au sinuzite), afectiuni digestive, tulburari de tranzit intestinal, afectiuni renale, infertilitate si la barbati si la femei, insuficienta circulatorie.
Evolutia acestor cancere este in general mai rapida, iar rata de recidiva este mai ridicata. In cazul femeilor cu aceste gene, doctorii nu au alta optiune, pentru moment, decat o supraveghere medicala intensiva pentru a depista si a trata cancerul intr-un stadiu incipient.
Doctorul Zoltan Takats de la Imperial College London, coautor al acestui studiu, spune ca iKnife mai trebuie testat pe 1.000-1.500 pacienti cu diferite tipuri de cancere.
Inainte de descoperirea tratamentelor GIST, tumorile stromale gastrointestinale erau recunoscute ca fiind cancere de tip sarcom. Practic, din familia mare a tumorilor maligne ale tesuturilor moi s-a izolat aceasta entitate numita GIST.
Comparand cele doua grupe, cercetatorii au stabilit ca persoanele "sarace" in bacterii intestinale (360.000 gene microbiene in medie, fata de 580.000, la persoanele "bogate" in asemenea bacterii) prezinta un risc mai important de a dezvolta boli metabolice cum este execesul de colesterol sau diabet, dar si boli hepatice si cardiovasculare, chiar unele cancere.
Profesorul doctor Irinel Popescu a pus accentul pe modelul specific al IASGO constand in caracterul multidisciplinar al abordarii unor cancere, in special a cancerelor digestive.
ASOCIATIA ROMANA DE CANCERE RARE - ARCrare organizeaza masa rotunda cu titlul "Viata cu LMC. Povestea merge mai departe...", ce va avea loc in data de 24 septembrie 2013, intre orele 10.00 si 12.00 la Hotelul Ramada Majestic, Bucuresti, Calea Victoriei, nr.
Asociatia Romana de Cancere Rare - ARCrare, reprezentand pacientii cu forme rare de cancer din Romania organizeaza anual evenimente pentru a marca aceasta zi importanta pentru pacientii cu LMC.
Camere sterile, personal cu inalta calificare In Romania, numarul copiilor suferinzi de cancer de sange (leucemie sau alte cancere limfatice) este estimat la aproximativ 5.000, anual, inregistrandu-se alte 500 de noi cazuri.
"Tamoxifenul administrat timp indelungat poate genera alte tipuri de cancere, de tipul celui de endometru, pentru ca stimuleaza receptorii hormonali de la acest nivel.
Are incidenta 1 din 3.000 de sarcini si 1-2 din 50 de cancere mamare identificate in aceasta perioada. (Sursa babymed.com) Iata cand ar trebui sa mergi la control si sa faci investigatii suplimentare pentru a fi sigura ca nu este nodul canceros:
boli neurodegenerative si chiar in cancere. Prof. dr. Alexandru Blidaru vorbeste despre necesitatea intelegerii profunde a mecanismului de aparitie si dezvoltare a cancerului si, apoi, de a trage unele invataminte.
Pentru a veni in sprijinul pacientilor cu LMC, presedintele Asociatiei Romane pentru Cancere Rare, Dorica Dan, a anuntat lansarea site-ului www.mycmllife.eu/ro, care le ofera pacientilor informatii despre simptomele si diagnosticul LMC, o prezentare generala a tratamentelor, la ce anume sa se astepte o data cu initierea tratamentului si pe parcursul monitorizarii bolii.
Odata cu dezvoltarea medicinei genomice, inregistrata in ultimii ani, este posibil sa se faca fata si altor cancere rezistente la tratamentele standarde, spune oncologul Gregory Masters de la Helen Graham Cancer Center Newark.
google-analytics.com