Cautare

78 de rezultate pentru "cancere" (8.53 secunde)
Institutul National al Cancerului (INC) din Franta estimeaza ca aproximativ o treime dintre cancere ar putea fi evitate, daca s-ar pune accentul pe preventie. ... De asemenea, sporeste riscurile de cancere ale vezicii, pancreasului, rinichiului, colului uterin, stomacului, ovarelor, sanului.
Asociatia Romana de Cancere Rare este alaturi de toti pacientii care sufera de cancer din Romania si din intreaga lume! ... In lume, sunt cunoscute peste 180 de tipuri de cancere rare.
Lupta cu cancerele de sange obtine astazi tot mai multe victorii, insa noile tratamente si abordarile medicale integrate au facut posibila schimbarea paradigmei, iar unele dintre cele 140 de tipuri de cancere de sange, altadata fatale, au astazi impactul unei boli cronice.
Jumatate dintre operatiile efectuate saptamana trecuta au fost pentru cancere (Autoare:
Asociatia Romana de Cancere Rare este alaturi de organizatiile din intreaga lume care participa la campaniile de Ziua Internationala a Copiilor cu Cancer pentru a informa comunitatea despre situatia copiilor bolnavi de cancer si despre discrepantele care exista intre tarile dezvoltate si cele in curs de dezvoltare in ceea ce priveste accesul la tratament si ingrijirea copiilor bolnavi de cancer.
Cancere? ... Cancere tirodiene sunt cele mai frecvente. Dintre acestea, 95% sunt cancere foliculare si papilare. Si mai rar, cancer medular.
Asociatia Romana de Cancere Rare- ARCrare va invita si in acest an sa fiti alaturi de pacientii afectati de Leucemie Mieloida Cronica.
Din pacate, aceste cancere ale cavitatii bucale sunt extrem de limfofile, dau precoce adenopatii loco-regionale si apoi metastaze la distanta, iar durata de viata a bolnavului este relativ scurta, mai ales in lipsa tratamentului.
- Prezenta altor cancere tip leucemie, limfom. ... Uneori chimioterapia este mai utila pentru tratarea altor cancere decat melanomul. Aceasta poate diminua simptomele si ajuta pacientii cu boala avansata sa traiasca o viata mai lunga.
In nici un colt al lumii cancerul nu ar trebui sa fie sinonim cu condamnarea la moarte, deoarece sunt mijloace eficiente de a preveni si vindeca un mare numar de cancere, explica doctorul Oleg Chestnov, subdirector general OMS, insarcinat cu bolile netransmisibile si sanatatea mintala.
De asemenea, au fost descoperite cancere cu diferite localizari, precum si TBC. ... Cancere. Riscul de cancer la san este in medie de 3,5% din populatia evaluata, iar cel de cancer de col uterin de 1,9% la nivel national, in unele judete acesta depasind 5%.
Este mai putin invaziva, nedureroasa, mai usor de folosit comparativ cu biopsia solida, despre care se stie ca este dificil de efectuat in unele cancere cum este si cel pulmonar, subliniaza Francoise Farace, care a coordonat studiul, citat de AFP.
La san si plamani, cele mai multe cancere La noi, pacientii cu afectiuni maligne au probleme in privinta accesului la medicamente noi si la radioterapie In tara noastra, in medie, lunar, un oncolog consulta peste 40 de paciente cu cancer de san, peste 20 pacienti cu cancer de plamani, peste 20 de pacienti cu cancer de prostata, 7 pacienti cu cancer renal, 7 cu cancer gastric si 7 cu cancer al vezicii urinare, avertizeaza studiul Onco Monitor.
Mai multe studii au demonstrat deja ca munca in schimbul de noapte contribuie la dereglarea secretiei de melatonina, aceasta fiind la originea unor cancere hormonodependente. ... In timpul noptii, lumina artificala blocheaza secretia de melatonina si reduce rolul ei protector de unele cancere.
Iulian Urban BPA produce cancere, defecte congenitale si reproductive, obezitate, instalarea precoce a pubertatii, probleme de comportament, afectiuni cerebrale, afectiuni grave ale intestinului Citez din articolul BPA plastics chemical damages intestines, study shows:
Trei tigari zilnic maresc cu 31% riscul de infectie cu HPV si de cancere in gura si gat (Autoare:
cele mai frecvente adenopatii localizate sunt la nivelul capului si gatului = 55% din totalitatea adenopatiilor In general adenopatiile generalizate sunt date de boli generale , mai severe (boli de sange, infectii, reumatisme inflamatorii, boli de stocare), iar cele localizate de boli locale (infectii, cancere in zona respectiva, probleme limfatice zonale etc).
Fumatorul activ dezvolta pana la 15% cancere, in general. ... La randul sau, presedintele FABC, Cezar Irimia, atrage atentia ca, anual, in Romania, sunt diagnosticate peste 11.000 de cazuri noi de cancere pulmonare, dintre care reusesc sa supravietuiasca 1.000 de persoane.
Asociatia Romana de Cancere Rare a lansat recent Saptaman de constientizare privind Leucemia Mieloida Cronica din Romania, actiune derulata in cadrul Campaniei LMC 2017. ... Pentru detalii suplimentare si declaratii o puteti contacta pe Dorica Dan, presedintele Asociatiei Romane de Cancere Rare, la tel.
Prin extrapolarea datelor obtinute din singurul registru de cancer din Romania, putem considera ca in fiecare an sunt diagnosticate circa 700 de noi cancere mamare printre cetatenii municipiului Bucuresti.
google-analytics.com