Cautare

525 de rezultate pentru "asigurare" (3.12 secunde)
Banca Mondiala nu este de acord cu proiectul guvernamental prin care se instituie sistemul de asigurare obligatorie a locuintelor impotriva dezastrelor naturale. ... Aceasta ar trebui sa fie capitalizata de societatile de asigurare autorizate sa vanda polite de asigurare faculativa a locuintelor, in proportie de 70%.
Prin aceste modificari se simplifica astfel procedura de incheiere a asigurarii obligatorii de raspundere civila auto atat pentru societatile de asigurare, cat mai ales pentru asigurati.
Pachetul "Turist BCR" include un credit de calatorie, un certificat de asigurare de viata, asigurare medicala pentru strainatate si un card de debit. Optional, pachetul mai poate include cecuri de calatorie si asigurare Casco.
Vanzatorii volanti de polite de asigurare auto RCA au devenit sperietoarea directorilor companiilor de profil. ... Nu numai comertul ambulant cu polite de asigurare este ilegal, ci si ceea ce fac brokerii.
Aceste majorari sunt necesare, avand in vedere ca se schimba toate conditiile de asigurare, considera Marius Onofrei, director de comunicare la Allianz ¥iriac.
Reprezentantii companiilor de asigurare sustin ca exista multe neclaritati in privinta constatului amiabil si nu stiu cum vor aplica aceasta prevedere pentru ca legislatia din Romania nu este integral armonizata cu cea europeana.
Tarifele primelor de asigurare vor creste, in conditiile in care accentuarea modificarilor climatice va genera, in viitor, catastrofe naturale tot mai frecvente si mai grave, a declarat seful diviziei de asigurari de catastrofa al grupului Allianz, Olaf Novak, citat de NewsIn.
Politele de asigurare Casco s-ar putea majora cu 30%. Cel putin asa sustin reprezentantii Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR), care cer acest lucru pentru a-si acoperi cheltuielile pentru daune si a deveni profitabile.
si de continuarea tendintei de cumparare accelerata a actiunilor ARDAF manifestata in ultimele saptamani pe piata Rasdaq, actionariatul acestei companii de asigurare era format din Tender SA, companie apartinand cunoscutului om de afaceri Ovidiu Tender care detinea 56,185% din actiunile ARDAF la care se mai adaugau Raiffeisen Zentralbank cu 19.93% din actiunile aceleiasi societati de asigurare si Clairmont Holding Limited cu 10,17% din capitalul social al ARDAF.
De mentionat este si sprijinul financiar in valoare de 751.778 de lei destinat subventionarii a 50% din valoarea primelor de asigurare aferente contractelor de asigurare a productiilor agricole incheiate de producatorii agricoli cu societatile de asigurare, in baza H.G.
Firmele de asigurari au reusit, doar in primele patru luni ale anului, sa aduca celor care detin o asigurare tip pensie privata castiguri de pana la 6% pe an, dublu fata de dobanzile oferite de un depozit bancar, unde doar dupa 12 luni se pot inregistra asemenea dobanzi, potrivit site-ului Ghiseul Bancar.
Vom cauta sa modificam contractele de asigurare pentru ca, intr-un mod cu totul surprinzator, contractele de asigurare pe care le incheie agricultorii nu cuprind despagubiri pentru seceta si pentru inundatii.
Guvernul a adoptat, in ultima sa sedinta, normele metodologice de calcul al contributiei de asigurare pentru accidentele de munca si boli profesionale.
Cresterea s-a datorat subventiilor acordate in toamna anului trecut si obligatiei producatorilor de a-si asigura culturile subventionate.Concurenta neloiala si practicarea unor cotatii sub 1,5% face ca societatile de asigurare care au acest produs in portofolii sa inregistreze pierderi mari in anii cu daune de peste 70%.
Astfel, institutiile de credit, institutiile financiare nebancare, definite potrivit reglementarilor legale, Fondul de garantare a depozitelor in sistemul bancar, societatile de asigurare, de asigurare-reasigurare ti de reasigurare, precum ti brokerii de asigurare/reasigurare, entitatile autorizate, reglementate ti supravegheate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, entitatile autorizate, reglementate si supravegheate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, vor depune la unitatile teritoriale ale MEF raportari contabile in formatul ti la termenele prevazute.
Asiguratorii din Romania care au incheiat polite RCA pentru vehicule aflate in evidenta unor alte state europene vor restitui clientilor prima de asigurare platita, deoarece societatile sunt autorizate sa practice astfel de asigurari numai in Romania, conform autoritatii de reglementare in domeniu.
Cei aproape 200 de participanti, fermieri, directori ai Directiilor Agricole din tara, cercetatori în agricultura, academicieni, profesori si lectori straini specializati pe agricultura tarilor din estul Europei, firme de asigurare din agricultura, reasiguratori din strainatate, staff-ul pentru România al Bancii Mondiale, parlamentari si membri ai Ministerului Agriculturii, au pus cap la cap datele din agricultura româneasca si au propus solutii de gestionare a crizelor.  Seceta si inundatiile, marile încercari Intensificarea crizelor din agricultura, pricinuite de schimbarile climatice tot mai frecvente în România (în principal, seceta execesiva, inundatii pe arii extinse, vijelii puternice), reprezinta principala cauza a pagubelor din agricultura româneasca.
OUG vizeaza, in principal, stabilirea bazei de calcul a contributiilor datorate la bugetul asigurarilor sociale de stat, acordarea posibilitatii incheierii contractelor de asigurare si a altor persoane, care nu sunt prevazute de lege, precum si clarificarea modului de depunere a declaratiilor si contractelor de asigurare.
Obiectivul revizuirii regulilor Solvency II este de a asigura faptul ca institutiile de asigurare dispun de o anumita soliditate din punct de vedere financiar, cu scopul de a proteja detinatorii de polite si de a asigura stabilitatea sistemului financiar.
Asigurarea obligatorie a locuintei, care va intra in vigoare la 1 iulie, trebuie incheiata chiar daca proprietarul are deja o asigurare facultativa.
google-analytics.com