Cautare

1099 de rezultate pentru "accident banesti" (3.04 secunde)
Pe langa eforturile banesti, va fi nevoie si de eforturi de eficienta si de organizare pentru adoptarea bugetului pentru 2010 si a legilor cerute de FMI privind responsabilitatea fiscala si reforma pensiilor.
ansamblul bunurilor imobiliare si mobiliare, drepturile banesti si valorile apartinand contribuabilului persoana fizica, sotului/sotiei, precum si copiilor minori. Legea considera ca trebuie sa faca obiectul exonerarii de la plata impozitului pe avere:
ansamblul bunurilor imobiliare si mobiliare, drepturile banesti si valorile apartinand contribuabilului persoana fizica, sotului/sotiei, precum si copiilor minori in cazul in care sunt administratorii legali ai bunurilor acestora.
Pensionarii n-au cum sa devina "clientii" propriilor contributii banesti! Oamenii au dreptul sa decida conform propriei vointe sau stari de sanatate cand anume inceteaza sa mai fie activi in campul muncii si sa se pensioneze.
In aceste conditii, este evident ca decizia de scadere a salariilor, pensiilor si altor drepturi banesti nu este adecvata, iar masurile alternative propuse de presedintele Traian Basescu - fie reducerea salariilor bugetarilor cu 25%, a pensiilor din sistemul public cu 15% si altor drepturi si indemnizatii, fie cresterea taxelor si impozitelor - nu pot asigura relansarea economiei romanesti.
Dincolo de haosul generat de aplicarea in practica a legii, impozitarea drepturilor de autor si a persoanelor fizice autorizate ascunde un grav viciu de fond. Acesta consta in faptul ca statul pretinde niste contributii banesti pentru servicii pe care nu le ofera.
La final, regulamentul prevede si o serie de sanctiuni banesti pentru abaterile constatate de catre inspectorii primariei. Atat conducerea asociatiei, cat si angajatii pot fi amendati contraventional cu amenzi cuprinse intre 250 si 2.500 de lei.
Potrivit textului, aceste compensatii banesti urmeaza sa fie acordate oricarei persoane care a suferit condamnari cu caracter politic in perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989 sau care a facut obiectul unor masuri administrative cu caracter politic, precum si dupa decesul acestei persoane mostenitorilor sau sotului, printr-o solicitare catre instanta competenta.
Antonescu a mentionat ca protestul este o decizie care se va aplica tuturor parlamentarilor USL, care au acceptat aceasta hotarare, si ca ea se va incheia in momentul in care vor fi organizate alegeri. Presedintele PNL a precizat ca, pe parcursul protestului, parlamentarii USL nu vor incasa drepturile banesti.
Ideea acestei declaratii politice a venit in urma unor discutii cu cadre militare, active si in rezerva, dar mai ales cu membrii de familie ai acestora, care mi-au sesizat mai multe probleme legate de modul de calcul si de plata, sau mai exact de neplata unor drepturi banesti.
“In Romania observam conditii minime atunci cand o societate comerciala cu raspundere limitata se infiinteaza si conditii multiple la declararea unei firme in faliment, desi starea de insolventa este indeplinita, respectiv disponibilitatile banesti nu acopera datoriile certe, lichide si eligibile“, explica directorul Coface Intercredit Romania, Cristian Ionescu.
Scaderea castigului salarial mediu net s-a datorat, in principal, platii in decembrie a primelor anuale din fondul de salarii si ajutoarelor banesti pentru Sarbatori conform contractelor colective de munca.
Cetatenii vor intelege ca denominarea nu este e o actiune prin care sa piarda ceva din puterea de cumparare a banilor pe care ii detin si pe care ii cistiga in continuare, ci de simplificare a circulatiei banesti cu efecte pozitive”, a explicat Florin Georgescu.
Cetatenii vor intelege ca denominarea nu este e o actiune prin care sa piarda ceva din puterea de cumparare a banilor pe care ii detin si pe care ii castiga in continuare, ci de simplificare a circulatiei banesti cu efecte pozitive in viitor.
Obligatiunile, incluse in Fondul Proprietatea Dragos Neacsu, secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice (MFP), a explicat ieri ca Fondul Proprietatea va fi constituit si alimentat cu actiuni, dar si cu lichiditati banesti provenite, pe de-o parte, din obligatiunile emise de statul roman, iar, pe de alta parte, din recuperarile de creante ale Romaniei de la alte state.
Finantele mai explica ca, practic, societatile de telefonie sunt intermediare in colectarea unor fonduri banesti, operatiune care nu se afla in sfera TVA, chiar daca contravaloarea acestor donatii este exprimata printr-un tarif pe minut de convorbire telefonica.
Pentru acest echipament, inginerul a primit peste 120 de miliarde de lei vechi, dar a solicitat o expertiza de reevaluare a drepturilor banesti primite in schimbul inventiei sale, motivand ca suma a fost stabilita printr-o hotarare din 1998.
Piinea si produsele de franzelarie absorb in medie pe tara circa 20% din totalul cheltuielilor banesti pentru cumpararea de alimente si bauturi alcoolice, urmate de carne si preparate din carne care absorb 27,9% si legume si conserve din legume - 6,9%.
Executivul a adoptat si o hotarire de guvern (HG 1.227/2005), in vederea acordarii de compensatii banesti pentru pagubele provocate de fenomenele meteorologice, din perioada aprilie-septembrie 2005, culturilor infiintate in toamna lui 2004 si primavara anului 2005, precum si pentru vita-de-vie si pomii fructiferi.
AVAS a incurcat putin socotelile in privinta sumelor datorate de SC Agrotec Tecuci, de la care solicitase plata a 118.418.000 lei vechi, cu titlu de dividende aferente anului 1999, precum si 100.924.878 de lei vechi reprezentind daune moratorii pentru neachitarea la timp a acestor drepturi banesti calculate pina la 01.11.2002.
google-analytics.com