Cautare

2964 de rezultate pentru "29" (1.89 secunde)
Razboiul dintre Liviu Contac, directorul Directiei Judetene de Drumuri si Poduri, si subprefectul David Salgau s-a mutat in instanta. Baiatul presedintelui Consiului Judetean a anuntat ca a deschis un proces de calomnie impotriva reprezentantului Guvernului, in urma unor declaratii date de acesta in mass-media.
Continuam cu al doilea episod al returnarilor ilegale de TVA obtinute de la DGFP Dolj de Mitel Munteanu si oamenii sai, fapte pentru care a fost pus sub acuzare si trimis in judecata de procurorii doljeni.
Mai precis, fostul consilier al ex-presedintelui Emil Constantinescu atragea atentia, in data de 29 iunie a.c., intr-o maniera extrem de virulenta, asupra datoriilor pe care firma administrata de Mircea Basescu are datorii de peste 530 de milioane de lei catre bugetul de stat.
Ex-membru al PRM, APR, PNL-Cimpeanu, PCR si prefect in perioada guvernarii Vacaroiu (PDSR-PSD), fostul Erou al Muncii Socialiste, Dan Ilie Morega, a fost ales, simbata, la Tirgu Jiu, presedintele PNL Gorj.
El i-a anuntat pe participantii la CNC al partidului ca, daca pana la 11 august PPCD nu va primi decizia pentru schimbarea denumirii, va spune conducerii PPE, care se va intruni la Bruxelles la 29 august pentru a hotari daca accepta cererile PD si ale PC de afiliere, ca in Romania Justitia este controlata de puterea politica pentru ca partidului sau i se refuza un drept legitim.
Convocata in sesiune extraordinara in perioada 19-29 iulie, Camera Deputatilor va dezbate si se va pronunta prin vot asupra a 43 de proiecte de lege pentru aprobarea unor ordonante de urgenta.
In urma dezbaterilor, participantii au convenit inlocuirea celor 29 de acorduri care reglementeaza in prezent comertul intre statele din zona cu un singur document in domeniu.
El a explicat ca „¥inutul Secuiesc, unde populatia maghiara reprezinta 76%, a fost inclus intr-o regiune de dezvoltare economica cu alte trei judete majoritar romanesti, iar in urma acestei masuri procentul maghiarilor a scazut la 29%, ceea ce este inacceptabil“.
El a explicat ca „¥inutul Secuiesc, unde populatia maghiara reprezinta 76%, a fost inclus intr-o regiune de dezvoltare economica cu alte trei judete majoritar romanesti, iar in urma acestei masuri procentul maghiarilor a scazut la 29%, ceea ce este inacceptabil“.
De asemenea, in aceasta perioada ar trebui sa aiba loc strangerea de semnaturi de la membrii Parlamentului pentru convocarea Camerei Deputatilor si Senatului in sesiune extraordinara, intre 29 si 31 august.
Obiectivul Coalitiei aflate la guvernare ar trebui sa fie transat in sesiunea extraordinara a Parlamentului din 29-30 august, cand ar trebui aprobate modificarile la regulamentele Camerei Deputatilor si Senatului.
Vrem sa propunem ca data de reluare a lucrarilor 24 august, in loc de 27, si finalizare in 29 august in loc de 31“, a spus Nicolaescu.
La reluarea dezbaterilor, senatorii au decis - doar cu doua abtineri, din partea PRM - ca sesiunea extraordinara a Senatului sa se desfasoare in perioada 29-31 august, dar si faptul ca la Regulament vor putea fi aduse amendamente si in perioada 1-4 septembrie.
Comisia speciala a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii Serviciului de Informatii Externe (SIE) a analizat in perioada 29-31 august propunerile de rectificare a bugetului acestei institutii pentru 2005.
Senatorul PSD Ion Moraru sustine ca din 1.068 de hotarari ale Guvernului Tariceanu, acte normative adoptate in perioada 1 ianuarie - 16 septembrie, cel putin 68 sunt ilegale si pot fi anulate imediat de instantele de judecata, deoarece anexele lor nu au fost publicate in „Monitorul Oficial“.
Cu toate acestea, nu s-a ajuns la punctul sensibil al intregului Regulament, articolul 29, referitor la revocarea presedintelui Senatului. In schimb, parlamentarii au stabilit modul de repartizare a locurilor ocupate de grupurile parlamentare si senatorii independenti in sala de sedinta.
Insa, in sedinta ordinara a CL din 29 august, consilierii au respins majoritatea proiectelor de hotarare care faceau referire la aceste concesionari.
In sedinta de plen de ieri a Senatului s-a reusit adoptarea a patru alineate ale articolului 23 din Regulament. Astfel ca vor mai trece cateva sedinte pana cand se va ajunge la articolul 29 privind revocarea presedintelui Senatului.
Dezbaterile in ritm alert la regulamentele celor doua Camere ale Parlamentului si adoptarea rapida a acestora in scurt timp creeaza conditiile inceperii discutiilor la bugetul de stat pe anul viitor.
google-analytics.com