Senatoarea Doina Silistru a sustinut in plenul Senatului din 1 Octombrie 2013 o DECLARATIE POLITICA cu titlul: "Respect pentru persoanele de varsta a treia", pe care o puteti citi in continuare :

Situata in miez de toamna, ziua de 1 octombrie, desemnata ca Ziua internationala a persoanelor varstnice, este o zi speciala, aflata sub semnul atentiei, respectului si al recunostintei pe care le-o purtam persoanelor de varsta a treia. Dar 1 octombrie este pentru noi nu numai o zi in care ne aplecam cu respect in fata concetatenilor nostri
varstnici, pentru contributia pe care au adus-o de-a lungul anilor la dezvoltarea societatii, ci si o zi in care sa reflectam asupra conditiei actuale a acestora. Este in traditia poporului nostru de a-i cinsti si respecta pe cei impovarati de ani, dar respectul nu ni-l aratam doar prin vorbe, ci si prin fapte. Nu putem sa uitam vremurile in care pensiile au fost ,,uitate" la indexari sau chiar mutilate prin introducerea obligativitatii de a plati contributia la sanatate, vremurile in care pensionarii erau ignorati si umiliti. Am fost deseori uimita de ipocrizia celor care au luat in ultimii ani masuri antisociale invocand binele pensionarilor.
Astazi, vrem sa transmitem tuturor varstnicilor calde urari de sanatate, viata lunga si linistita alaturi de cei dragi, dar si sa-i asiguram ca vom incerca permanent sa gasim solutii pentru a le asigura conditii mai bune de trai, ca vom incerca sa construim sisteme de securitate sociala care sa asigure un standard de viata prin care sa asiguram pastrarea demnitatii acestei generatii.