Victor Ponta: Numirea Procurorului General si a procurorului sef al DNA

Termenul dat de CSM, de doua luni, demonstreaza ca se evita rezolvarea rapida a situatiei, fapt care va prelungi mult actualul interimat. Asistam la o tragere de timp, in speranta ca situatia va capata alta turnura iar dl Morar va ajunge acolo unde isi doreste, la conducerea Parchetului General, lucru pe care il gasim inacceptabil.
Decizia luata de premierul Victor Ponta de a inainta cele 6 propuneri vine ca urmare a doua elemente:
- Pe 3 aprilie a expirat interimatul lui Daniel Morar la conducerea PG, si nu exista baza legala pentru prelungirea lui. Ceea ce inseamna ca orice act al DNA poate fi lovit de nulitate.
- Declaratiile lui Daniel Morar, din care rezulta ca acesta a instituit un monopol asupra Parchetului General, faptul ca a creat deja o procedura prin care doar cateva persoane sa fie eligibile pentru ocuparea acestor functii, persoane aflate sub influenta sa.
Este nevoie de o solutie care sa rezolve aceasta problema, pentru a da stabilitate si predictibilitate parchetelor, lucru pe care de altfel il asteapta si partenerii nostri europeni si internationali.
Pe termen mediu si lung, cand activitatea Parchetelor va fi deblocata si reformata, se va dovedi ca aceasta decizie a fost cea corecta.

(Sursa: Comunicat de presa)