MAGAZIN : Un ADN cu interventii extraterestre? (DAN D. FARCAS)
(Continuare)
Extraterestri in China
Pe parcursul anului 2009 si 2010, China a cunoscut un mare val de OZN-uri, multe dintre ele dovedite prin fotografii si clipuri video. O buna parte din cazuri au fost din provincia Yunnan. Profesorul Zhang Yifang de la Universitatea Departamentul de Fizica Yunnan si presedinte al Asociatiei de Cercetare OZN Kunming (capitala provinciei Yunnan) a vorbit in public despre realitatea prezentei OZN-urilor si a extraterestrilor in China. El a adaugat:
- Sunt convins, pentru ca eu sunt un fizician si astronom.
El a precizat:
- OZN-urile apar mai ales in Yunnan, Xinjiang, si Heilongjiang.
Istoria observatiilor OZN din Kunming este bogata, iar aparitia acestora obisnuita.
Bill Chalker leaga toate aceste investigatii de ceea ce el numeste paradigma ADN-ului extraterestru, o abordare care presupune examinarea ADN-ului, pentru a obtine dovezi de modele non-darwiniene, o posibila interventie extraterestra sau a unei inteligente nepamantene in evolutia speciei umane. Grupul pe care il conduce exploreaza in acest scop si mutatii neobisnuite, polimorfisme, ADN-ul zis junk etc.
Chalker este de parere ca dovezile genetice pentru o asemenea interventie inteligenta trebuie cautate mai ales in anumite culturi (in special indigene) din intreaga lume, in locuri care intrunesc manifestari OZN stranii, traditii cu intalniri cu fiinte din ceruri si aspecte neobisnuite ADN. In acest scop, el propune cercetari pe termen lung asupra unor grupuri de oameni, cum ar fi Lahu in Thailanda si China, Kayapo si traditia lor, Bep Kororoti in Brazilia, conexiunea Zulu (prin Credo Mutwa), in Africa, dar si alte popoare ale caror traditii si locuri par conectate cu vizitatorii nepamanteni. In felul acesta " crede Chalker " vom putea obtine dovezi convingatoare privind posibilitatea unei interventii inteligente in evolutia noastra.
Stiinta oficiala a respins in mod consecvent ideea unei posibile interventii inteligente dirijata de extraterestri. Cu toate acestea au aparut si unele fisuri interesante in acest zid al stiintei. Unul dintre stalpii biochimiei, Francis Crick, care a castigat Premiul Nobel in 1962 pentru rolul sau in descoperirea structurii de dubla spirala a ADN-ului, a sustinut o forma radicala a ideii de panspermie (insamantarea vietii pe Pamant, din spatiul cosmic) si anume faptul ca am fi rezultatul unei panspermii dirijate, altfel spus, ca viata pe Pamant a fost rezultatul interventiei unei inteligente superioare extraterestre, cu multe milioane de ani in urma.
Prima conferinta organizata la Londra de Royal Society, in ianuarie 2010, cu prilejul aniversarii a 350 de ani de existenta, a avut ca subiect Detectarea vietii extraterestre si consecintele ei pentru stiinta si societate. Intre altele, profesorul Paul Davies, conferentiind despre tacerea stranie a Universului, spunea ca in loc sa cautam semnale radio, care nu mai vin, ar fi mult mai usor sa vedem daca nu cumva gasim dovezi ale prezentei unei inteligente nepamantene prin codurile ADN-ului, mai ales in ceea ce a fost numit junk, acea parte din ADN care deocamdata nu stim la ce foloseste.