Adrian Nastase: 2012, Craciun in penitenciar. 2013, "am avut impresia ca traiesc intr-o sala de asteptare". Ce sperante are pentru 2014

Fostul premier Adrian Nastase a isi aminteste de cel mai dificil moment din spatele gratiilor, care a avut loc in urma cu un an: Craciunul in penitenciar, departe de familie. Despre anul 2013, Adrian Nastase nu are cuvinte bune. "O sala de asteptare", "a pasilor pierduti", "sperante neimplinite" sunt doar cateva dintre cuvintele folosite de fostul premier pentru a descrie anul ce se sfarseste.
"Ne pregatim pentru sarbatorile de sfarsit de an. Asteptam, cu nerabdarea din copilarie, pomul de Craciun si reintalnirea de familie. Anul acesta, pentru mine, Pomul are o semnificatie deosebita. In 2012, Craciunul l-am "petrecut" in penitenciar. A fost probabil momentul cel mai dificil, chiar daca stiam ca familia era alaturi de mine. Pomul de Craciun a ramas insa nestrans pana cand am venit acasa, in martie", a scris fostul premier.
Adrian Nastase a adaugat: "Tot anul 2013 a stat sub semnul tensiunii si al multor speranțe neimplinite. Pentru mine. Semne de intrebare, raspunsuri partiale. Am avut impresia ca traiesc intr-o sala de asteptare. Sau intr-o sala a pasilor pierduti. Intr-o lume a lui Godot. Si a lui Murphy. O lume a pesimismului si, adeseori, a bascaliei. O lume a bataliilor pentru supravietuire. Lipsita de verticalitate si de demnitate. Evident, cu exceptii notabile ce dau, in continuare, sens prieteniei si credintei".
"Anul acesta, ma gandesc, etern neresemnat, ca viitorul imi si ne va aduce mai multa liniste si mai multa intelepciune", a conchis fostul premier.