Avem de ales intre prelungirea situatiei actuale, timp in care Daniel Morar este la conducerea Parchetului General, sau adoptarea unei solutii de compromis, care va limita influenta lui Traian Basescu in justitie.
Nu este vorba doar de 2 numiri, cea de Procuror General si cea de procuror sef al DNA, ci este vorba de toate functiile de conducere din Parchete, toate fiind aflate acum in interimat.
In acest moment situatia actuala este cea mai rea pentru Romania, deoarece transmite senzatia de instabilitate catre partenerii nostri externi si investitorii straini, iar in acelasi timp blocheaza activtatea Parchetelor si lasa cale libera unor eventuale abuzuri.
Nu se pune problema ruperii USL. Aceste doua numiri nu sunt numiri politice, asa ca nu au de ce sa fie discutate in cadrul USL. Noi nu vrem sa acaparam justitia, din contra, dorim o justitie independenta, scoasa cat mai mult din sfera de influenta a lui Traian Basescu.
Trebuie sa respectam legea, iar legea spune ca in aceasta procedura sunt implicati ministrul Justitiei, CSM si presedintele. Toti cei trei actori implicati trebuie sa se puna de acord asupra celor doua nume, pentru ca procedura sa fie dusa la capat cu bine.
Nu putem sa trecem peste lege si Constitutie, deoarece atunci nu am fi cu nimic diferiti de regimul Basescu, Romania nu ar mai fi un stat democratic.

(Sursa: Comunicat de presa)