Un barbat din Calarasi, suspect de comiterea a 5 furturi si a unei talharii, a fost retinut depolitisti. In toate cazurile de furt, suspectul a patruns in interiorul locuintelor pe usa de acces lasata neasigurata.
In ziua de 2 august a.c., Politia Municipiului Calarasi a fost sesizata de catre o persoana in varsta, din Calarasi, cu privire la faptul ca, in noaptea de 1 spre 2 august a.c., persoane necunoscute au patruns in locuinta sa si au sustras 300 de lei.
In urma verificarilor efectuate de politisti, suspectul a fost identificat ca fiind S. E., de 28 de ani, din localitate, care a patruns in locuinta partii vatamate, iar din interior a sustras 300 de lei.
Din activitatile intreprinse de oamenii legii, a rezultat ca in ziua de 1 iulie a.c., suspectul a profitat de neatentia unui minor si i-a sustras acestuia un telefon mobil, iar la data de 21 iulie a.c., a deposedat prin violenta, un barbat, de un telefon mobil.
Totodata, suspectul este banuit ca in perioada 2-5 august a.c., a mai comis alte trei furturi din locuinte situate in Calarasi.
Pe parcursul cercetarilor, a fost evidentiat un punct comun in savarsirea furturilor din locuinta, suspectul utilizand acelasi mod de operare in toate cele patru cazuri, respectiv patrunderea in interiorul locuintelor pe poarta sau usa de acces lasate neasigurate.
Suspectul a sustras mai multe bunuri si bani pe duarata activitatii infractionale, politistii reusind recuperarea unei parti din prejudiciul cauzat, bunurile fiind restituite persoanelor pagubite.
La data de 6 august a.c., barbatul a fost prezentat instantei de judecata, cu propunerea de arestare preventiva, pe numele sau fiind emis mandat de arestare preventiva pentru 29 zile.
Cercetarile continua pentru documentarea intregii activitati infractionale a suspectului.