Senatorul Alexandru-Petru Fratean a sustinut o DECLARATIE POLITICA, intitulata "Apel la unitate, toleranta si solidaritate!", pe care o puteti citi in continuare.

Suntem in Saptamana Patimilor, inaintea celei mai mari sarbatori a crestinatatii, Sfintele Pasti. Este un moment in care ne reamintim sa fim mai buni, mai intelegatori si mai toleranti, sa vedem lucrurile frumoase care ne inconjoara, sa-i ajutam pe cei din jurul nostru. Sunt lucruri simple, lucruri normale, dar pe care in goana noastra cotidiana le uitam sau chiar nu mai tinem cont de ele.
De aceea declaratia mea de astazi nu este una politica, ci este, mai degraba, un apel la unitate, toleranta si solidaritate, valori crestine care ar trebui sa fie principii de viata pentru fiecare om. In viata de zi cu zi, dar mai ales pe scena politica, asistam, de cele mai multe ori, la contrariul acestora.
Toleranta inseamna acceptarea si aprecierea bogatiei si diversitatii lumii in care traim, este o atitudine activa generata de recunoasterea drepturilor universale si libertatilor fundamentale ale omului. Toleranta inseamna, in genere, respect pentru celalalt. Nu poti fi tolerant cu ceilalti cand esti orbit de orgoliu si doresti sa iesi in evidenta cu orice pret, esti dispus chiar si sa calci peste cadavre doar pentru a avea succes. Intoleranta nu face decat sa indeparteze pe tineri de batrani, pe copii de parinti, pe elevi de profesori, pe oamenii politici cu orientari diferite. Ajungem sa ne instrainam ca indivizi, sa traim intr-o societate dezbinata. Dictonul Divide et impera! nu este solutia pentru viitor si progres. Romania are nevoie, in primul rand, de unitate. Vreau sa fim mai uniti, sa punem interesul national in fata orgoliilor personale si sa luptam pentru binele comun, nu pentru suprematia individuala.
Alaturi de respect, egalitate si toleranta, solidaritatea este o alt principiu care demonstreaza ca dorim sa facem parte dintr-o lume mai generoasa, mai buna, mai umana. Solidaritatea este cheia care duce spre toate victoriile importante ale omului si ale societatii, iar Romania are nevoia de munca de echipa.
Indemnul meu este sa punem unitate in locul dezbinarii, solidaritate in locul egoismului si individualismului, dialog real unde sunt doar confruntari goale de continut si toleranta unde e dezbinare si ura!