AGERPRES : Presedintele Traian Basescu a fost huiduit duminica la Tebea

Presedintele Traian Basescu a fost huiduit si fluierat, duminica, la Tebea, cand a incercat sa patrunda intre oamenii adunati in jurul Complexului Istoric din localitate, pentru a face celebra ‘‘baie de multime‘‘, la finalul ceremoniei de depunere a coroanelor de flori la mormantul lui Avram Iancu.

Din multime s-a strigat ‘‘Demisia‘‘, ‘‘Hotule‘‘ si ‘‘Jos Basescu‘‘, seful statului indreptandu-se ulterior spre balciul organizat in apropiere. Unii pensionari i-au "urat" sefului statului "sa traiasca bine ca ei". Un barbat imbracat in uniforma de CFR-ist i-a spus presedintelui sa-i fie rusine ca a dat ceferistii afara: "Rusine sa va fie ca ati dat ceferistii si mecanicii afara". Un alt participant i-a spus sefului statului ca este "un presedinte ales ilegal", la care acesta a replicat: "care ales ilegal?‘‘.

Dupa ce s-a schimbat de camasa, presedintele, alaturi de sotia sa, a poposit in cortul primariei Municipiului Arad, unde a stat la masa cu presedintele PDL, Vasile Blaga, cu primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, cu liderul PMP, Eugen Tomac. Peste 200 de persoane aflate in cortul respectiv au cantat alaturi de presedinte cantece patriotice, printre care "Noi suntem romani", dar si imnul Romaniei "Desteapta-te romane". Fluieraturi la adresa presedintelui s-au auzit si in momentul in care a depus o coroana de flori.