(Continuare)

Jurnalul National: REFERENDUMUL, proces politic mamut, cu 7,4 milioane acuzati
Procurorul Papici, unealta basista din DNA, a fabricat un dosar dictat de Macovei si Kovesi

Ce declara Dragnea?

"Nu este o mare surpriza pentru mine, mai ales dupa ce joi am vazut si eu la televizor comanda data de Traian Basescu la DNA, sa trimita dosarul in instanta", a declarat Liviu Dragnea.
El a aratat ca, din punctul sau de vedere, este si un lucru bun in "nebunia asta", si anume ca opinia publica are posibilitatea sa vada toate acuzatiile din dosar, "care spun ca o activitate de campanie electorala este de fapt infractiune". "Faptul ca sunt acuzat ca am trimis niste mesaje pe care nu le-am trimis, ca am organizat un sistem informatic pe care nu l-am organizat si pentru ca oamenii au venit la vot, asta este o lovitura, dupa parerea mea, destul de tare la temelia democratiei", a mai declarat Liviu Dragnea.
El a mai spus ca nu ia in calcul sa demisioneze din Guvern, pentru ca este vorba de acuzatii nefondate la adresa sa si, in plus, "sunt niste proiecte la care s-a angajat", pe care vrea sa le duca la capat, acuzatiile care i se aduc neavand legatura cu activitatea sa in Executiv".

Ponta, refuzat de DNA
Surprinzator, Victor Ponta a fost refuzat la audieri de procurorul Papici in dosarul "Referendumul". Primul-ministru a solicitat in doua randuri sa fie audiat in apararea colegului de partid si de Guvern Liviu Dragnea, dar i s-au respins cererile. Ca atare, Victor Ponta a catalogat acest dosar ca "unul politic, ca multe altele din ultima suta de ani".
Pe langa Ponta, au fost respinsi la audieri din lista de martori si alti politicieni importanti care au fost implicati direct in organizarea referendumului pentru suspendarea lui Basescu: Antonescu, Silaghi, Blaga.

(Va urma)