MAGAZIN: Jacques Vallee si controlul cosmic
(Autor: DAN D. FARCAS)
Jacques Vallee (n. 1939) este, la ora actuala, una dintre cele mai distinse personalitati ale ufologiei. Astrofizician prin formatie, francez naturalizat american, doctor in informatica, el a fost angajat al NASA pentru cartarea planetei Marte si este unul dintre creatorii retelei ARPANET, stramosul Internetului. A publicat, inca din anii saizeci, carti fundamentale despre fenomenul OZN si, intre altele, a inspirat un personaj principal (Claude Lacombe) al filmului "Intalnire de gradul trei".
In februarie 2014 Vallee a acordat un interviu complex site-ului francez OZN Ovnis-Direct.com, condus de Nagib Kary, de la care interviul a ajuns, in limba engleza, la site-ul Open Minds. Reproduc in cele ce urmeaza cateva dintre ideile spuse cu aceasta ocazie. Primele intrebari ale interviului au fost puse de tanarul ufolog elvetian Fabrice Bonvin, scriitor, psiholog ca formatie, care se ocupa in special cu impactul aparitiilor asupra martorilor si cu relatia OZN-urilor cu ecologia.
Privitor la viitorul ufologiei si al activitatilor ufologice in urmatorii 15-20 de ani, Vallee a opinat ca nu ar trebui sa fim surprinsi daca vom vedea o crestere a acestor manifestari pe masura ce omenirea va trece intr-o noua etapa de explorare sistematica a spatiului cosmic. Fenomenul OZN, in ansamblul sau, s-a dovedit pana acum divers, adaptabil si imprevizibil. De asemenea, acesta s-a aratat aparent interesat in progresul nostru tehnologic si in prototipurile noastre tehnice.
(Va urma)