bzi.ro : Pisica, un remediu excelent antistres

Daca va simtiti extrem de stresati, este momentul sa va ganditi sa adoptati o pisica.
Acest animal de companie are calitati terapeutice nebanuite. Torsul pisicii ne calmeaza, ne ajuta sa dormim si inlatura gandurile negre, sustin specialistii.
Pisica poate tine cu succes locul unui terapeut in viata noastra, sustin specialistii. Daca suntem persoane foarte stresate, cateva minute petrecute in prezenta ei ne pot destinde.
"Ne ofera acea tandrete de care ori ne e frica, ori suntem lipsiti, ori am fost lipsiti in copilarie si atunci acest gol il putem umple cu acest animal dragalas care e pisica. Se bucura intotdeauna cand venim si nu ne cearta in momentul in care suntem mai morocanosi sau n-avem chef de ea, nu se supara pe noi, din contra, incearca sa se apropie si reuseste sa ne schimbe starea de spirit" spune Alina Patru, psiholog, potrivit csid.ro.
"Preocuparea persoanei care ingrijeste o pisica ii va distrage atentia de la alte probleme. In plus, a avea grija de cineva e in sine un act terapeutic. Pe de alta parte, animalele ne rasplatesc prin atasament si primesti neconditionat o recunoastere a afectiunii" completeaza Elvira Alexandrescu, psiholog.
O asociatie de protectie a animalelor a descoperit ca pisicile, dupa lovituri sau fracturi, au de cinci ori mai putine sechele decat cainii si isi revin mult mai repede. De aici si ipoteza ca se vindeca singure cu ajutorul torsului.
"Pisica toarce ca sa se vindece pe ea sau cand e stresata ca sa se destreseze. Studiile arata ca acest tors se face pe niste vibratii sonore de joasa frecventa, iar aceste vibratii intra in interactiune cu corpul uman si ajuta la eliberarea serotoninei, hormonul fericirii. Astfel, somnul se imbunatateste, chiar afectiunile cardiace au o oarecare ameliorare" adauga Alina Patru, psiholog.