Ofiteri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor - Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti au efectuat doua perchezitii domiciliare la doua adrese din Bucuresti, ocazie cu care, la A. Danut de 50 de ani, s-au descoperit 68.320 tigarete si 100 sticle de bauturi alcoolice spirtoase de provenienta Ucraina si Republica Moldova.
De asemenea au fost efectuate verificari intr-o piata din sectorul 4, la un spatiu folosit de P. Gabriel, client al lui A. Danut, fiind descoperite 150.842 tigarete de provenienta Ucraina si Republica Moldova.
Cantitatile de tigarete si bauturile spirtoase respective, au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor, fiind stabilit un prejuduciu de 90.581 lei, ca urmare a neachitarii accizelor si taxelor datorate bugetului general consolidat.
Cercetarile sunt continuate cu P. GABRIEL sub aspectul savarsirii infractiunii de "detinere a mai mult de 10.000 tigarete in afara antrepozitului fiscal", iar cu A. DANUT sub aspectul savarsirii infractiunilor de "evaziune fiscala" si "detinere a mai mult de 10.000 tigarete in afara antrepozitului fiscal", in stare de libertate.