Bucurestiul devine capitala termala a Europei. Azi se deschide Therme Bucuresti / HotNews.ro
Joi, 14 ianuarie, se deschide Therme Bucuresti, un proiect unic, dezvoltat in premiera pentru Romania si care plaseaza Bucurestiul pe harta capitalelor cu traditie in utilizarea apelor termale: Roma, Viena, Budapesta. Therme Bucuresti se deschide pentru publicul larg, oferind bucurestenilor, dar si locuitorilor din orasele invecinate si turistilor, o alternativa de relaxare si distractie complet noua pentru Romania.
Therme Bucuresti este cel mai mare Therme din Europa, construit greenfield, pe un areal de 250.000 de mp, avand o suprafata totala de peste 30.000 mp si o capacitate de 4.000 de persoane simultan. Apa termala de la Therme Bucuresti este extrasa de la o adancime de peste 3.100 de metri. In ceea ce priveste spatiile verzi, acestea formeaza cea mai mare gradina botanica din Romania cu peste 800.000 plante.
Bucurestiul este al doilea cel mai mare oras termal din Europa, dupa prima si cea mai veche capitala termala atestata istoric: Roma.
- Suntem onorati si mandri sa deschidem acest complex in Bucuresti, pentru care am angrenat toata experienta unui lider in domeniu, precum si talentul si imaginatia unei echipe extraordinare de specialisti din peste 20 de tari, sub leadership romanesc. Asteptam publicul bucurestean sa descopere aici zeci de premiere si exclusivitati care speram sa ii relaxeze si sa ii bucure, a declarat Hubert Spegel, CEO A-HEAT GROUP AG.
Investitia in Therme Bucuresti este realizata de A-HEAT GROUP AG, concern cu sediul la Viena. Lucrarile de constructie a proiectului Therme Bucuresti au inceput la finele anului 2013, fiind la fel de provocatoare ca si construirea unui aeroport, investitia totala ridicandu-se la aproximativ 50 de milioane de euro.