Realitatea.net informeaza: Teodora Maftei se afla la concert in calitate de fotograf oficial al trupei Goodbye to Gravity. Timp de 10 zile, tanara de 36 de ani s-a zbatut intre viata si moarte si astazi organismul acesteia a cedat.
Jurnalista Pro Tv, Teodora Maftei, a fost primul pacient ranit in urma incendiului din clubul Colectiv care a primit ingrijiri medicale in strainatate. Ea a fost transferata in Israel, dar a decedat astazi.
Teodora Maftei a fost grav ranita in incendiul izbucnit in clubul Colectiv din Capitala. Tanara jurnalista se afla in fata scenei scenei in momentul declansarii incendiului, facea poze trupei care concerta. Jurnalista avea o poveste de viata impresionata intrucat a mai fost operata intrecut de sapte ori, din care de trei ori pe creier.
Pasionata de fotografie, Teodora Maftei se pregatea inainte de tragedia din Colectiv de lansarea unei noi expozitii personale, programata pentru luni, 2 noiembrie, si intitulara London Unedited - a series of unphotoshopped photos by Teodora Maftei. Expozitia a avut loc, desi Teodora s-a luptat timp de 10 zile pentru vita sa.
Mama Teodorei a participat la expozitia care a avut loc in urma cu o saptamana. "Am fost astazi la Teo. Si astazi, la Teo. Speram sa fie bine. Nu arata bine! Are, asa, numai ochisorii i se vad, nasucul si gurita, are fata mai umflata. Si asistenta i-a deschis ochisorii. Si i-am vazut ochisorii! Si va multumeste din suflet la toti. Prin mine. Si va doreste la toti sanatate si-si doreste si ei, marturisea femeia cu lacrimi in ochi. Ulterior, Teodora avea sa fie transferata in Israel, unde a pierdut lupta cu viata.

46 de oameni au murit si 25 sunt inca in stare critica

Numarul mortilor din Colectiv a ajuns la 46, dupa ce alte trei persoane au murit duminica dimineata. Si sambata au decedat noua persoane, dintre care doua (bodyguardul clubului si o italianca) dupa ce au fost transportate la un spital din Olanda. 84 oameni sunt inca internati in Bucuresti, dintre care 25 in stare critica si grava.
Cei mai multi au murit intoxicati.
Medicii care efectueaza autopsiile sustin ca majoritatea tinerilor au murit ucisi de aerul inhalat. Multi dintre ei aveau ochii arsi si corneea distrusa. Leziunile de la nivelul fetei au ingreunat, de altfel, identificarea decedatilor.
Asta, si faptul ca o mare parte nu aveau la ei acte de identitate. Majoritatea au murit instantaneu. Odata cu inceputul incendiului, au ars si materialele din jur, mesele, scaunele si acea tapiterie care antifona si care contine cianuri si substante toxice. Pe langa monoxidul de carbon, arderea capitonajului, care contine derivati toxici si chimicale, a dus la otravirea aerului cu cianuri”, sustin surse din cadrul IML.
Cauzele mortii au fost arsurile de laringe, de faringe, trahee si bronhii, dar si inhalarea de fum si intoxicatia cu gaze toxice si monoxid de carbon, sustin surse de asemenea, cateva persoane cu leziuni mecanice, de pe urma caderilor, lovirilor sau a strivirii.