"Da, suntem europeni! Da, dorim sa mergem impreuna mai departe! Da, intelegem ca Romania va trebui sa arate mai des ceea ce este: o tara care poate sa-si spuna cuvantul cu demnitate, aratand in acelasi timp respect pentru celelalte neamuri.
Multumesc bucurestenilor ca sunt prezenti aici alaturi de noi. Sa mai aratam, inca o data, ca suntem pro-europeni, ca suntem si facem parte din Europa.
Dorinta noastra este de a uita avatarurile trecutului si de a ne prezenta, asa cum suntem, un popor de oameni linistiti si muncitori, care asteapta de la Uniunea Europeana acelasi respect pe care noi l-am acordat si-l vom acorda intotdeauna. Sunt convins ca, in aceasta zi frumoasa, putem vedea impreuna care sunt culturile statelor membre ale Uniunii Europene, crezand cu tarie intr-un viitor mai linistit, mai normal, ceea ce incercam si noi sa asiguram.
Va doresc respectuos zile frumoase si linistite! Va multumesc!", a declarat Primarul General, Sorin Oprescu, la targul deschis in Parcul Cismigiu, pentru a aniversa Ziua Europei.
Piata statelor membre ale Uniunii Europene este un eveniment organizat in premiera in Romania, de Ministerul Afacerilor Externe si Primaria Municipiului Bucuresti. 24 de tari si reprezentanta Comisiei Europene au spatii dedicate, unde vizitatorii se pot informa asupra obiceiurilor, activitatilor si ofertelor turistice ale statelor prezente la eveniment.