Lucratori din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale - Politia Sectorului 4 au documentat, in perioada august - septembrie 2010, activitatea unei grupari denumita generic "ITALIENII" cu preocupari pe linia comiterii infractiunilor cu violenta (in special talharie cu mod de operare
"smulgere de lantisoare"), dintre membrii acesteia fiind identificati urmatorii:
- D. GIULIANO de 33 de ani din Bucuresti, recidivist,
- R. IONEL de 24 de ani din Bucuresti, recidivist,
- G. IOANA de 28 de ani din jud. Calarasi, recidivista.
La data de 24.09.2010, lucratori din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale - Politia Sectorului 4 au documentat activitatea celor trei membrii ai gruparii, ocazie cu care, in jurul orelor 14.00, D. Giuliano, R. Ionel si
G. Ioana s-au deplasat in zona Tineretului, sector 4, unde au trecut la urmarirea unei persoane de sex feminin in varsta de aproximativ 76 de ani.
La un moment dat, pe str. Zanelor in dreptul unui imobil, D. Giuliano s-a apropiat de femeia de 76 de ani si i-a smuls de la gat un lantisor de aur, pe care l-a rupt, reusind sa fuga cu o cruciulita care se afla pe acesta.
In tot acest timp R. Ionel si G. Ioana i-au asigurat paza, iar dupa comiterea faptei cei in cauza au incercat sa fuga de la locul faptei.
Lucratorii de politie au reusit sa-i retina pe R. Ionel si G. Ioana care au fost condusi la sediul Serviciului de Investigatii Criminale - Politia Sectorului 4 in vederea continuarii cercetarilor.
Prejudiciul cauzat este in valoare de 1000 lei.
Cercetarile sunt continuate cu R. Ionel si G. Ioana in stare de libertate sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la talharie.