REALITATEA.NET: VEZI care e "otrava" pe care o mananci zilnic si care contribuie anual la 35 de milioane de decese

Zaharul e o otrava si ar trebui vandut la fel ca tigarile si alcoolul, spun cercetatorii. Ei mai spun ca zaharul este toxic si ca, cu toate ca in cantitati mici nu produce probleme, in cantitati mari contribuie la 35 de milioane de decese.

In articolul "Adevarul toxic despre zahar", scris de cercetatorii americani si publicat in periodicul "Nature" acestia avertizeaza asupra faptului ca mancarurile si bauturile care contin zahar sunt responsabile pentru boli ca obezitatea, bolile de inima, cancerul si problemele cu ficatul. Mai mult, ei propun controlul consumului prin taxe suplimentare si prin legi mai aspre.

Cercetatorii sustin, citati de ziarul Daily Mail, ca obezitatea este acum o problema mai mare decat foametea din lume si ca zaharul nu numai ca ne ingrasa, dar schimba metabolismul corpului, creste tensiunea arteriala, face ca hormonii sa o ia razna si afecteaza ficatul. De fapt, autorii studiului compara efectele daunatoare ale zaharului cu cele ale alcoolului -facut din zahar distilat, nu uita sa precizeze acestia.

Studiul recomanda taxele suplimentare pentru a dubla pretul sucurilor acidulate, restrictionarea vanzarilor pentru persoanele de peste 17 si 18 ani si asprirea regulilor care permit alimentele care pot fi vandute in scoli.