Se pare ca, de fapt, sperma este benefica pentru femei. Studii recente, facute la Universitatea din New York, subliniaza cateva motive pentru care sperma poate sa duca la imbunatatirea sanatatii femeilor.


1. Va ajuta sa dormiti mai bine

Materialul seminal contine o substanta chimica numita melatonina, care ajuta oamenii sa doarma. Daca materialul seminal este ingerat sau absorbit prin fluxul sanguin, melatonina este de asemenea absorbita.

2. Este antidepresiva

Conform unui studiu realizat recent, materialul seminal ajuta la combaterea depresiei. Intr-un studiu, cercetatorii au intervievat femei care faceau sex cu prezervativ si femei care nu foloseau prezervative. Femeile care nu foloseau prezervative au avut mai putine simptome de depresie.

3. Contine multivitamine

Conform unor studii recente, fiecare ejaculare contine, in medie, peste 200 de proteine diferite. Sperma contine, de asemenea, diferite vitamine, inclusiv vitamina C, calciu, clor, acid citric, fructoza, acid lactic, magneziu, azot, fosfor, potasiu, sodiu, vitamina B12 si zinc. Zincul, in special, se gaseste in cantitati mari in sperma si ajuta la incetinirea procesului de imbatranire.


4. Sexul oral scade tensiunea arteriala

Un studiu recent sugereaza ca femeile care inghit in mod regulat si ingereaza material seminal atunci cand le fac sex oral partenerilor lor au tensiunea arteriala semnificativ mai mica. Acest lucru este, de asemenea, foarte util in timpul sarcinii, femeile care inghit sperma in timpul sarcinii au un risc mult mai mic de a dezvolta o afectiune cunoscuta sub numele de preeclampsie, o complicatie in timpul nasterii care duce la tensiunie arteriala extrem de mare.

5. Ejacularea reduce riscul de cancer de prostata

Nu doar femeile pot beneficia de avantajele ejacularii. Barbatii care ejaculeaza de multe ori au un risc mult mai mic de a dezvolta cancer de prostata.

6. Utila pentru crearea unui material ignifug

Punem pariu ca nu stiati ca cercetatorii fac experimente cu ADN-ul din material seminal pentru a produce un fluid imbunatatit pentru extinctoare. Fluidul ar putea fi folosit pe post de material ignifug. Studiul pleaca de la constatarea ca anumite substante chimice din materialul seminal expus la caldura se transforma intr-un material asemanator ceramicii, protejand materialul de flacari.

7. Are efect bun pentru ten

Multor fete nu le place ideea ca materialul seminal sa le atinga fata, dar unele studii sustin ca sperma ar fi foarte buna pentru ten. De fapt, adevarul este ca multe produse de sanatate contin material seminal. Materialul seminal este un mod total natural pentru combaterea procesului de imbatranire la nivelul pielii.